Să spui partenerului că îţi doreşti o relaţie deschisă nu este întotdeuna uşor. Discuţia nu trebuie să fie dificilă, însă este solicitantă din punct de vedere al comunicării şi negocierii.
„A fost una dintre primele noastre discuţii atunci când ne-am cuplat. Eu sunt ceva mai tânără decât el, dar am mai multă experienţă şi simt că pentru că am fost intimă cu mai multe persoane m-a ajutat să cresc şi să mă maturizez mai bine. A mai avut şi el femei înainte, dar mi-am dorit să se dezvole şi el mai mult. Avem toată viaţa înaintea noastră şi vreau să o gustăm din plin.”
„Trebuie să încep prin a spune că trebuie să fii sigură că partenerul are încredere în tine şi ştie că nu te vei îndrăgosti de altcineva. Odată ce am creat o astfel de relaţie cu partenerul meu, discuţia a apărut natural. Nu i-a plăcut ideea la început, dar ştia că nu îl voi părăsi pentru altcineva, aşa că până la urmă i-a fost uşor să ne acordăm această libertate.”
Ce este o relaţie deschisă?
Pe scurt, o relaţie deschisă este o relaţie non-monogamă în mod consensual. Cu alte cuvinte, cele două persoane care formează un cuplu au decis de comun acord că pot avea relaţii intime şi cu alte persoane. În unele cazuri, unul dintre parteneri este monogam, în timp ce celălalt nu este. De asemenea, swingingul poate fi inclus în categoria relaţiilor deschise şi reprezintă schimbul de parteneri pentru relaţii sexuale.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>