Cum îți alegi partenerul de viață

Cum îți alegi partenerul de viață
Cum îți alegi partenerul de viață

Multe persoane întâmpină probleme în momentul în care întâlnesc pe cineva, deoarece nu iau în considerare câteva aspecte importante. Află din rândurile de mai jos cum să îți alegi partenerul de viață!

Părintele Vasile Ioana a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum să ne alegem partenerul de viață.

Cum îți alegi partenerul de viață

Într-o relație de lungă durată și nu numai, fiecare persoană își dorește un viitor cât mai strălucit alături de partener. Însă, este necesar ca fiecare să se întrebe dacă persoana de lângă el se poate sacrifica pentru aceștia, când lucrurile devin dificile.

Când apar planuri de nuntă și persoana în cauză se îndrăgostește iremediabil, trebuie să iubească partenerul ca pe propria persoană și să fie pregătit să se sacrifice, deoarece căsătoria nu este doar despre amor, ci și despre sacrificiu.

”Primul lucru la care este bine să te gândești: se va sa sacrifica omul ăsta pentru tine? Când te îndrăgostești și te hotărăști că vrei să te căsătorești cu persoana iubită, să îl iubești atât de mult, să îl admiri, să îl adori ca pe tine însuți.

Să te căsătorești nu e numai despre amor, este despre sacrificiu, dorești să te sacrifici pentru cineva”, a spus părintele.

Citește și: Pauzele de cuplu sunt bune?

Cum îți alegi partenerul de viață[Sursa foto: Unsplash]

În momentul în care două persoane se îndrăgostesc, văd totul foarte subiectiv. Însă, aceștia pot cere sfatul părinților, sau chiar al mamei lor, deoarece ea are capacitatea de a observa lucrurile mai puțin văzute.

În cazul în care unul dintre parteneri se confruntă cu părinți dificili sau egoiști, aceștia trebuie să prindă curaj și să discute despre faptul că ei sunt creați pentru a-și găsi singuri fericirea.

”Testul părinților este foarte interesant, aici apar două aspecte. Tu când te îndrăgostești nu mai este obiectiv, ești întotdeauna subiectiv și te schimbi. Atunci când te duci la mama și la tata simt dacă ceva nu e în regulă.

Numai mama ta știe dacă ești cu adevărat fericit, nici tu chiar nu știi uneori. Mama ta te simte în adâncul inimii tale, de aceea du-te la mama și cere-i părerea. Aici apare un aspect: sunt părinți egoiști, iresponsabili și părinți care își trăiesc viața copiilor lor care au ajuns deja la maturitate și nu-i lasă pe copii să se dezvolte și anume, spun lucruri: nu te căsătorești, stai acasă, m-am îmbolnăvit și dacă pleci eu mor, și atunci copilul sărmanul alege jumătatea, se duce acasă și nu primește binecuvântarea părinților.
Copiii trebuie să le spună că nu l-au creat pentru a fi sluga lor, ci l-au creat pentru a fi fericit și să își găsească singur fericirea”
, a mai precizat el.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Un alt pas important în alegerea partenerului de viață este chiar o discuție cu duhovnicul. Acesta poate fi obiectiv și poate spune lucrurilor pe nume.

Persoana în cauză va primi sfaturi, soluții și secrete care o va ajuta mai departe în alegerea partenerului.

”Consulta-ți duhovnicul, deoarece acesta este obiectiv. El știe cum să te sfătuiască, cam ce trebuie, cum trebuie, să spună ce trebuie să faci ca să parcurgi calea aceasta și să hotărăști dacă el e persoana potrivită pentru tine. Duhovnicul îți dă soluții, și vei reuși să afli niște secrete care te vor ajuta mai departe în alegerea partenerului”,

a mai explicat acesta.

Citește și: Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

Cum îți alegi partenerul de viață[Sursa foto: Unsplash]

O persoană își poate da seama de adevăratul comportament al partenerului de viață în momentul în care va observa cum reacționează la nervi. Dacă este o persoană violentă verbal sau fizic, nu este un om potrivit pentru o relație serioasă, deoarece comportamentul urât se poate înrăutăți odată cu trecerea anilor.

”Un alt pas important este testul presiunii. Cum vedem dacă el se comportă în mod diferit la nervi, deoarece omul la nervi se schimbă. Dacă e nervos, înjură, dacă este violent, și să vezi dacă el este permanent nervos și supărat. Dacă nu are pace, înseamnă că nu e un bărbat adevărat, pentru că la un moment dat când îi greșești cu ceva îl vezi daca este egoist sau nu. Dacă se comportă acum urât, peste 10 ani se va comporta și mai urât”, a mai spus el.

Un aspect pe care fiecare persoană trebuie sa îl ia în calcul este modul în care partenerul de viață vede sexul opus. Dacă este o persoană misogină care consideră că femeia și bărbatul nu sunt ființe egale, sau dacă impune atribuții care nu își au locul. Partenerul de viață trebuie să cinstească și să iubească persoana de lângă, nu să umilească și să se considere superior.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

”Testul puterii, cel mai important. Verifică optica lui față de femeie, dacă bărbatul acesta pe care tu îl iubești vede că femeia trebuie să stea la cratiță, înseamnă că acela are o optică îngustă. Femeia este egala cu bărbatul în mintea lui Dumnezeu, scrie clar în Biblie. Scrie în geneză, capitolul1, versetul 27: ”Dumnezeu a făcut omul, bărbat și femeie.” Nu există că bărbatul e mai mare, femeia e mai mică sau invers, aici este optica puterii. Fugi de bărbatul misogin. Trebuie să o iubești pe femeie, să o cinstești și să o ții fericită toată căsnicia ei. Dacă el consideră că e mai deștept decât tine, te umilește, fugi de bărbatul acela că toată viața te va domina”, a mai explicat părintele.

Cum îți alegi partenerul de viață[Sursa foto: Unsplash]

De asemenea, este important ca o relație să fie formată din doi oameni care au valori similare, pentru ca încrederea să crească și relația de cuplu să se dezvolte într-un mod armonios. Dacă cei doi nu vor avea subiecte comune de discuție se va instala monotonia, iar relația nu va funcționa.

”Aveți valori comune? Trebuie să ai subiecte comune, să împărtășești aceleași valori, să aveți despre ce vorbi”, a mai menționat acesta.

Totodată, un lucru foarte întâlnit în zilele noastre este zgârcenia unui om. Dacă partenerul de viață va fi o persoană zgârcită și va impune limite, relația nu va avea un viitor. 

”Testul zgârceniei, banii nu aduc fericirea. Bărbatul zgârcit va fi întotdeauna supărat când îți cumperi tu ceva, adică va considera că totul e inutil. Omul zgârcit este tot timpul zgârcit, încordat, și are o frică în el, pentru că tu dacă îi cheltuiești banii, îi iei ceva din ce este al lui. Nu este mărinimos și nu te va face fericită. Nu trebuie să existe în relație banii mei și banii tai, trebuie să existe un buget comun pentru că e normal, dragostea este una”, a încheiat părintele.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies