Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru

Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru
Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru

Află totul despre indiciile care ți-ar putea demonstra că ești într-o relație toxică.

În foarte multe dintre cazuri, oamenii nu își dau seama că se află în relații toxice. Din iubire profundă sau din obișnuință putem trece ușor cu vederea anumite aspecte care, în mod general, nu sunt întocmai plăcute. Află care sunt semnele că te afli într-o relație toxică și ce sfaturi psihologice ar trebui să urmezi.

Citeste si: Cum să treci peste o despărțire. 5 sfaturi utile care te vor ajuta în această perioadă

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica
Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica[Sursa foto: Pexels]

Cum îți dai seama că ai o relație toxică

Fiecare relație de cuplu este frumoasă la început, însă pe parcurs lucrurile ar putea să se schimbe radical. Dacă nu ești atentă chiar și la micile gesturi ale partenerului, totul ar putea evolua fără să îți dai seama. Află dacă ești sau nu într-o relație  toxică și care sunt primele semne pe care ar trebui să le iei în considerare:

Prietenii tăi au început să te avertizeze

Este perfect normal ca atunci când începi o relație amoroasă să îți petreci mai mult timp cu partenerul decât cu prietenii, dar fără să cazi în extreme. Timpul alocat persoanelor cu care obișnuiai să faci diferite activități înainte de relație ar trebui să fie cel puțin egal cu cel pe care îl petreci alături de iubit.

Apropiații își vor da seama imediat când ceva nu este în regulă, asta pentru că văd lucrurile total diferit de cum le vezi tu. Nu vor lăsa nimic la voia întâmplării în cazul în care observă că ești tristă, îngândurată sau speriată. Nu ezita să analizezi mai atent relația de cuplu dacă primești atenționări din partea acestora.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

O relație sănătoasă presupune libertatea de a petrece timpul și cu alte persoane în afară de partener. Pentru ca aceasta să se dezvolte armonios, este necesar să ți se ofere spațiul de care ai nevoie, iar acest lucru include și ieșirile alături de prietenii tăi ori de câte ori ai ocazia. Unul dintre semnalele care arată că relația  nu este pe drumul cel bun presupune limitarea spațiului propriu, respectiv a timpului pe care îți place să îl petreci cu alte persoane.

Citeste si: Semne că iubitul tău ar putea fi sociopat. Simptomele care trebuie să-ți dea de gândit

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica
Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica[Sursa foto: Pexels]

Semne că te afli într-o relație toxică

Îți controlează telefonul

Invadarea spațiului personal nu este o dovadă de dragoste și încredere! Una este să caute în telefonul tău un contact sau o informație după ce ți-a cerut permisiunea și alta este să îți citească mesajele sau să îți verifice contactele.

O relație sănătoasă se bazează, în primul rând, pe încredere.

Psihologii sunt de părere că un astfel de comportament îi face pe parteneri să se distanțeze unul de celălalt, dar și să ajungă la diferite discuții aprinse. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Acești indivizi toxici vor deveni din ce în ce mai suspicioși și vă vor controla în timp. Ei vor verifica kilometrajul din mașină pentru a se asigura că nu ați plecat undeva unde „nu ar trebui”. Vă vor interoga dacă trebuie să rămâneți după program  la locul de muncă. Pe scurt, vă vor face viața un calvar.

De-a lungul timpului, ei vor munci din greu pentru a elimina orice relație semnificativă pe care o aveți cu prietenii și, uneori, cu familia. Ei nu se văd într-o relație cu dumneavoastră; ei vă consideră o proprietate”, notează psihoterapeut Oana Nicolau.

Citeste si: De ce înșală femeile. Reprezentantele sexului frumos trădează mai mult decât bărbații

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica
Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica[Sursa foto: Pexels]

Te critică des

Te afli într-o relație toxică atunci când partenerul te face să te simți inutilă, incapabilă și umilită în mod constant. Există câteva limite care dacă sunt trecute cu vederea te vor determina, într-un fel sau altul, să continui în acest fel. Dacă tolerezi comportamentul umilitor o perioadă de timp, vei începe să crezi cu adevărat în vorbele partenerului.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

6 Metode care te vor ajuta să te împaci cu fostul. „Trebuie să-l faci pe fost să creadă că poți fi fericit singur"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies