Cum îți dai seama că e narcisist. 5 semne care îl dau de gol

cum iti dai seama ca e narcisist
A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate

A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate. Însă știați care sunt semnele care vă arată acest aspect?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact un narcisist, dar și care sunt doar câteva dintre caracteristicile comportamentului unei astfel de persoane. În plus, descoperiți și care sunt semnele care cu siguranță vor da de gol un narcisist.

 

Ce este un narcisist

Persoana care este considerată a fi narcisistă, deține o tulburare de personalitate, altfel spus, acest termen face parte din categoria tulburărilor de personalitate.

Narcisismul reprezintă o afecțiune mentală care se manifestă printr-un sentiment al propriei importanțe mai accentuate decât limitele normalului. Acestea dețin o nevoie constantă și profundă de atenție și admirație din partea celor din jur.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, în spatele acestei „măști” de încredere dusă la extrem, se află o stimă de sine destul de scăzută fiind afectată de cele mai mici critici primite. Prin urmare, persoanele care suferă de o astfel de tulburare de personalitate, narcisismul, poate cauza adevărate probleme în orice sector al vieții, indiferent că este vorba despre

relații, muncă, școală, afaceri sau altele de acest fel.

În plus, o altă caracteristică întâlnită la persoanele care au o tulburare de personalitate narcisistă, include și nefericirea și dezamăgirea apărută în momentele în care nu li se oferă ceea ce au nevoie, cum ar fi diverse favoruri sau admirație.

Conform specialiștilor, aceștia susțin că tratamentul pentru tulburarea de personalitate narcisistă se concentrează pe terapia vorbirii, cunoscută și sub numele de psihoterapie.

ce inseamna sa fii narcisist
A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cât de importantă este comunicarea într-un cuplu. ”Învățăm să trăim cu faptul că suntem diferiți.”

 

Ce comportament are un narcisic

  • Așteaptă că cealaltă persoană cu care locuiește, să facă toată treaba în casă
  • Își asumă meritele pentru munca grea, chiar dacă nu este realizată de propria persoană
  • Are impresia că în unele familii, lucrurile merg mai bine, în comparație cu familia sa
  • Va face orice să te îndepărteze de propria familie, dacă va observa că ești mai fericit ca el

ce este narcisismul
A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cum se distruge relația de cuplu. ”Greșelile sunt micuțe, dar consecințele pot fi mari.”

 

Semne care îl dau de gol că e narcisic

Neagă în mod constant ceea ce face

Dacă partenerul tău de viață tinde ca mai mereu să nege lucrurile pe care le-a făcut, să fii sigur că se află printre persoanele narcisiste. Deși tu ești conștient de faptul că ceea ce ai afirmat, este adevărat și s-a întâmplat, acesta te va aborda cu o atitudine de  «Nu îți amintești tu bine». O astfel de persoană va vrea să te facă să crezi că unele lucruri nu s-au întâmplat sau pot născocii minciuni despre comportamentul tău, astfel încât să schimbe realitatea.

semne ca e narcisist
A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

Orice discuție se termină cu o ceartă

Deși poate anumite discuții sunt pentru a lămuri diverse aspecte din relație, partenerul tău de viață care a ajuns în stadiul de narcisism, va finaliza tot, cu o ceartă.

Se pare că acesta va încerca în mod constant să te facă să te enervezi, pentru a te face să reacționezi într-un mod sau altul. Unul dintre factorii care ii oferă satisfacție este și acela de a simți că sunt în control atunci când vine vorba despre emoțiilor celor din jur.

Vor încerca să dea vina pe tine, pentru tot

Atunci când vine vorba despre „vină”, se pare că persoanele narcisiste vor face orice pentru a te învinovăți doar pe tine, indiferent de situație. Chiar dacă în unele situații, ei sunt cei care greșesc, nu își vor cere niciodată scuze sau cel puțin nu pentru că își doresc ei, ci mai degrabă pentru că tu i-ai presat să facă asta. Atunci când vine vorba despre egalitate, se pare că aceștia sunt cei care nu-i vor vedea niciodată pe cei din jurul lor, ca pe niște egali, ci întotdeauna se vor crede superiori. Prin urmare, aceștia nu își vor asuma niciodată responsabilitate pentru acțiunile lor, ba chiar mai mult, își vor învinovăți partenerul. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

care este comportamentul unui narcisist
A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

Nu te poți baza pe el

Deși deseori se întâmplă acest lucru, narcisiștii sunt cei care aleg mai mereu să facă promisiuni, însă în zadar. Aceștia nu reușesc niciodată să se țină de ele sau chiar intenționat nu o vor face. Prin urmare, dacă te afli într-o relație cu o astfel de persoană, să fii sigură că nu ai cum să te bazezi pe ea, pentru că te vei trezi de unul singur.

Nu intenționează să se schimbe

Deși după fiecare dispută, partenerul va spune că se va schimba și nu va mai repeta „greșeala” sau alte astfel de aspecte, să fii sigură că orice persoană care este narcisistă nu va fi dispusă să se schimbe. Acest aspect are loc din pricina faptului că nu vor să admită faptul că este ceva în neregulă cu ei. Ba mai mult! În unele situații, aceștia vor susține că tu ești problema.

A fi narcisist înseamnă că suferi de o tulburare de personalitate[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies