De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”
De ce se ajunge la violență în cuplu

Foarte multe femei ajung să fie victime în propria lor relație. Chiar dacă la început totul era roz și simțeau că partenerul este cel mai bun pentru tine, ei bine, pe parcurs lucrurile au degenerat vizibil și te întrebi care este motivul.

De foarte multe ori, bărbații, în cele mai uzuale cazuri, își aleg victimele. Ei intră în relații cu persoane care sunt foarte ușor de manipulat și reușesc să le facă să considere că este vina lor, din cauza a tot ceea ce se întâmplă. Este un comportament toxic, iar dacă observi că s-a produs această schimbare este bine să ieși din relație.

Citeste si: Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”

De ce se ajunge la violență în cuplu.
De ce se ajunge la violență în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu. ,,Este împărțită în mai multe categorii”

De ce se ajunge la violența în cuplu

Keren Rosner, psiholog, a vorbit, în cadrul emisiunii ,,Teo Show”, despre violența în cuplu și despre faptul că uneori disputele verbale se transformă în cele fizice foarte devreme, uneori chiar și de la începutul relației.

Ea a menționat faptul că nu ratează ocazia să vorbească despre victime sau agresori, dar în special pentru victime, deoarece ele trebuie să conștientizeze poziția în care se află.

,,Uneori disputele verbale se transforma in cele fizice foarte devreme. Uneori chiar si de la începutul relației. Eu nu ratez ocazia sa vorbesc despre victime sau despre agresori, dar in special pentru victime, deoarece ele trebuie sa conștientizeze poziția in care se afla, sa își dea seama ca este o alegere si sa aleagă sa nu mai fie acolo.

Agresorul își da seama ca este agresor, deoarece nu este agresor cu toată lumea, nu este in orice ipostaza, in orice conjunctura, in orice situație, ci își alege victima o persoana care, cu timpul, devine foarte ușor manipulabila, pentru ca un agresor general este o persoana nu numai agresiva, cu o persoana care manipulează, care induce victimei o anumita stare si o anumita părere despre sine si la un moment dat o convinge pe victima ca are dreptate el”, a
declarat psihologul.

Ea a mai spus că toți oamenii au întâlnit persoane care ajung în punctul să dea vina pe ele, odată ce partenerul a reușit să le manipuleze și că acestora li s-a indus în timp că din cauza lor se produce incidentul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

,,Cred ca toți telespectatorii au întâlnit persoane care încep sa se auto-acuze si sa spună ,,da, dar si eu am făcut” si eu sunt într-un fel”.

I s-a indus in timp ideea ca ea este cea care produce incidentul, ca de fapt il provoacă pe agresor si ca el este nevinovat. In general, femeile sunt cel mai des agresate, dar exista si bărbați care sunt agresați, cred ca preferam sa vorbim despre majoritate”, a mai declarat psihologul.

Citeste si: Cum împaci viața profesională și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame.”

De ce se ajunge la violență în cuplu.
De ce se ajunge la violență în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău. ,,Există un concept”

Ce a mai declarat specialistul despre agresorul din relații

Specialistul a mai spus că agresorul începe să fie foarte nemulțumit și să aibă anumite reacții agresive, dar nu cu victima, să arunce lucruri, să spargă, să trântească, să spună anumite cuvinte răutacioase, dureroase și se adună foarte multă tensiune între cei doi.

,,Agresorul începe sa fie foarte nemulțumit, sa aibă anumite reacții agresive, dar nu cu victima, sa arunce lucruri, sa spargă, sa trântească, sa spună anumite cuvinte răutăcioasă, dureroase si se aduna tensiune intre cei doi. La un moment dat, agresorul devine foarte spontan in reacție si este violent si izbucnește, după care exista a treia parte a acestui cerc, in care el conștientizează, asa spune, ca si-a dat seama, ca a greșit si își cere iertare si mai ales promite întotdeauna ca nu o sa se mai întâmple, ca a fost o rătăcire ca este pentru ultima data”, a mai spus specialistul.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pe lângă aceste aspecte, Karen Rosner a mai adăugat că victima, în acele momente, vrea să iasă din relație, sau are o reacție, cu timpul nu o să mai aibă nici acea reacție, dar la început este supărată.

 ,,Victima in acele momente vrea să iasă din relație, sau are o reacție, cu timpul nu o sa mai aibă nici acea reacție, dar la început da, exista, e supărata, sigur ca mai exista si prieteni sau persoane din anturaj, care sesizează, care discuta si întreabă si este deranjant pentru agresor, deoarece agresorul de obicei este un narcisic, care domina, care vrea sa aibă o imagine buna in exterior. Nu vorbim de acele persoane agresive, care sunt agresive cu toată lumea, in orice situație, care sunt consumatori de alcool in fiecare zi si care au reacții pe care toată lumea din jurul victimei sau a agresorului le știe, vorbim de acele persoane care maschiaza, care se ascund, care nu povestesc, pentru ca acest subiect este tabu. Se întâmplă doar in casa, in afara uneori imaginea este impecabila, pentru ca uneori suntem surprinși cum acel cuplu sa aibă asa istorie si sa se întâmple asemenea lucr uri in cadrul familiei, deoarece in afara ei pozează ca fiind foarte bine, într-o relație foarte buna”, a mai declarat Karen Rosner.

Citeste si: Cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar”

De ce se ajunge la violență în cuplu.
De ce se ajunge la violență în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum împaci viața profesională și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies