Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu. ,,Este împărțită în mai multe categorii”

Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu. ,,Este împărțită în mai multe categorii”
Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu. ,,Este împărțită în mai multe categorii”

Multe persoane se confruntă cu indifidelitatea în cuplu și se întreabă de cele mai multe ori la cine a fost problema. Ei bine, dacă îți dorești să afli care este motivul pentru care oamenii fac acest pas, care strică foarte multe relații, aici vei găsi răspunsul.

Infidelitatea în cuplu este o problemă generală, cu care, din păcate, foarte multe persoane se confruntă în momentul actual. Multe femei ajung singure, după ce au aflat că partenerul lor sau chiar persoana cu care au o căsnicie, au ales să aibă o altă relație în paralel.

Citeste si: Cum îți motivezi copilul să învețe. ,,Părinții sunt ghizii cu adevărat”

Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.
Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum împaci viața profesioanală și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame,”

Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu

Dr. Gabrieluea Saulea a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, că infidelitatea este împărțită în mai multe categorii, cum ar fi, cea mentală, atunci când avem nevoie să vorbim cu cineva, dar nu cu soțul și soția, infidelitatea fizică, atunci când avem nevoie să mai împărțim intimitatea cu cineva, și cea emoțională, care de obicei duce la despărțire.

,,Infidelitatea este împărțită în mai multe categorii. Infidelitatea mentala atunci când avem nevoie să vorbim cu cineva dar nu cu soțul/soția, infidelitate fizica atunci când avem nevoie sa mai împărțim intimitatea cu cineva și cea emoțională care duce de obicei la despărțire, atunci când suntem cu totul investiti într-o alta situație, într-o alta relație și atunci ne deconectam de partener. Când te doare o chestie mentala sau o relație fizica, acolo putem sa mai intervenim”, a

spus Gabriela Saulea.

Ea a mai declarat că dacă ne gândim la perspectiva înșelatului, persoana care este înșelată consideră că nu mai are nicio opțiune, că pur și simplu sunt victimele acestei situații și ajung într-o stare de disperare, dar de fapt au foarte multe opțiuni pe care nu le cunosc și trebuie să înțeleagă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

,,Dacă ne gândim la perspectiva înșelatului, de multe ori cel/cea care este înșelat/înșelata considera ca nu mai are nicio opțiune, ca pur și simplu sunt victimele acestei situații și sunt disperate. De fapt au foarte multe opțiuni pe care nu le cunosc și trebuie sa înțeleagă ce înseamnă infidelitate ca să poată sa intervină asupra ei. Infidelitatea poate sa apară o data din cauza partenerului, dacă este un jucăuș, un player, ii place viata, iar tu ca și femeie, sau invers, tu nu ești asa și te-ai prins prea târziu ca de fapt ți-ai luat un jucăuș atunci poate

nu este partenerul tău, n-ai să-l schimbi niciodată. În alta situație sunt circumstanțele”, a mai declarat specialistul.

Citeste si: Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.
Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum gestionezi conflictele între frați. „Suntem acolo să mediem”

Cum eviți sa ajungi la infidelitate

Gabriela Saulea a mai adăugat că vara apar diverse presiuni și că pandemia ne-a forțat cumva să găsim soluții pentru emoțiile noastre, iar dacă avem un copil proaspăt născut și apare o depresie pe care nu știm o controlăm, partenerul încearcă ceva.

 ,,Vara apar diverse presiuni, pandemia ne-a forțat cumva sa găsim soluții pentru emoțiile noastre, dacă avem un copil proaspăt născut și apare o depresie pe care nu știm sa o controlam, partenerul încearcă ceva, tu încerci sa faci ceva și nu iese nimic.

Se mai poate întâmpla să se îmbolnăvească un părinte sau sa se pierdem jobul sau lucruri de genul asta care împing, sunt situații care favorizează infidelitatea, dar nu înseamnă neapărat ca trebuie sa oprim relația, putem acționa asupra situației. Și mai apare o situație data de noi, persoana înșelata”, a mai declarat specialistul.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Doctorul a mai spus că a observat că persoanele care au fost înșelate  o dată tind să fie reînșelate, deoarece este posibil să fi avut în familie un exemplu de acest gen.

,,Am observat ca persoanele care au fost înșelate o dată tind sa fie reînșelate. Pentru ca e posibil sa fi avut în familie un exemplu de acest gen și mai este o trauma, o frica pe care o poarta cu el. În aceasta situație trebuie acționat imediat atunci când apare frica de a-l pierde pe partener, nu când deja a găsit un mesaj foarte clar în telefonul partenerului. Când într-o relație apare o frica, aceea nu este o relație sănătoasă si trebuie intervenit. Aceasta sunt lucruri care se pot trata, se pot vindeca. Este greu să-ți revii după o infidelitate pentru ca o iei foarte personal și consideri ca e ceva în neregula cu tine. De multe ori apare si o dependentă fata de partener, ca e dependenta financiara sau alt tip de dependenta. Ce este foarte bine de făcut este sa te atașezi unui grup pentru ca văzând ca mai sunt și alții ca tine care trec prin aceeași experienta, îți creează un mediu în care tu poți să-ți tratezi aceasta dependenta. În clipa în care intuiția îmi da o stare de frica este un prim semn de alarma ca este ceva în neregula, dinamica relație suferă și asta este momentul în care trebuie făcut ceva. Multă lume prefera sa ascundă treaba asta crezând ca poate trece de la sine sau poate se va gasi o soluție sau poate se schimba. Ce trebuie făcut când ajungi în punctul asta este sa întrebi un specialist”, a mai adăugat ea.

Citeste si: Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”

Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.
Motivele pentru care apare infidelitatea în cuplu.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Totul despre persoanele singure, beneficii și dezavantaje. „Cea mai bună relație pe care trebuie să o construiești este relația cu tine”

 

 


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum împaci viața profesională și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies