Cum îți stimulezi creșterea părului cu o mască făcută acasă

Cum îți stimulezi creșterea părului cu o mască făcută acasă
Cum îți stimulezi creșterea părului cu o mască făcută acasă

Află din rândurile următoare cum poți să stimulezi creșterea părului cu ajutorul măștilor naturale.

Toată lumea își dorește să aibă un păr lung, des și sănătos. Din păcate, nu multe dintre noi am fost înzestrate cu o podoabă capilară extraordinară, iar din dorința de a o avea, încercăm diferite tratamente și remedii pentru a accelera creșterea părului. Ei bine, este foarte important de precizat faptul că tot ceea ce ține de grosimea firului de păr, lungimea acestuia și modul de creștere țin de o serie de factori externi.

Astfel, pentru a avea parte de un păr lung și sănătos, trebuie să avem o alimentație corespunzătoare, să folosim produse de îngrijire specifice tipului nostru de păr, să avem un ritual corect de spălare și de îngrijire și să îl protejăm în permanență de efectele nocive ale produselor de styling.

Așadar, dacă părul nostru este unul sănătos, cu siguranță că va avea un ritm de creștere mai alert decât un păr deteriorat.

Totodată, factorul genetic este o componentă esențială de care depinde ritmul de creștere al părului.

Există însă anumite trucuri prin intermediul cărora putem să accelerăm creșterea firului de păr, oferindu-i astfel ingredientele de care el are nevoie.

Cea mai eficientă mască pentru creșterea părului

Citește și: 4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Cea mai eficientă mască pentru creșterea părului
Cea mai eficientă mască pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Măștile nu ar trebui sub nicio formă să lipsească din rutina de îngrijire a părului. Acestea hidratează firul de păr și au rol hrănitor, oferindu-i astfel nutrienții de care are nevoie pentru o mai bună dezvoltare.

În funcție de ingredientele din care sunt făcute, măștile de păr au diferite proprietăți. Unele dintre ele îi oferă părului un aspect strălucitor, altele întăresc firul de păr, iar unele accelerează ritmul de creștere al acestuia.

Printre cele mai eficiente măști pentru creșterea părului se numără masca din ulei de ricin și miere.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietățile sale pe care le are în fortificarea și regenerarea firului de păr, iar mierea, la rândul său, are o mulțime de proprietăți antibacteriene, care vindecă scalpul și îl protejează de factorii nocivi ai mediului.

Astfel, pentru a prepara această mască ai nevoie de două lingurițe de ulei de ricin și patru linguri de miere. Amestecă-le bine într-un bol până ce se omogenizează, iar apoi aplică masca pe toată suprafața părului, inclusiv la rădăcină.

Lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute, după care șamponează părul din abundență și clătește-l bine cu apă călduță.

Poți să repeți acest procedeu cel puțin odată pe săptămână, iar părul tău va crește vizibil mai sănătos.

Alte sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului

Citește și: 5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului
Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului[Sursa foto: freepik]

Masajul scalpului cu ulei de ricin

Dacă îți dorești să accelerezi procesul de creștere al părului trebuie să știi că masajul scalpului este foarte eficient deoarece contribuie la circulația sângelui la nivelul scalpului, accelerând acest proces.

Pentru a hidrata scalpul, poți să folosești câteva picături de ulei de ricin cald și să masezi timp de 5-10 minute.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Tăierea vârfurilor

Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului
Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului[Sursa foto: freepik]

Tunderea regulată a vârfurilor accelerează creșterea părului și îl ajută să devină mai puternic. Mai mult decât atât, vârfurile despicate împiedică creșterea părului. Specialiștii în domeniu recomandă tăierea a cel puțin 1-2 centimetri din păr odată la 6-8 săptămâni pentru a-l ajuta să se regenereze.

Hidratează-te corespunzător

masca pentru creșterea părului
Cum îți stimulezi creșterea părului cu o mască făcută acasă[Sursa foto: freepik]

O hidratare eficientă are multiple beneficii, atât în cazul pielii, cât și a părului. Aceasta ajută la producția de colagen, care este un element esențial în menținerea sănătății firului de păr. De aceea, pentru a avea un păr puternic și sănătos este foarte important să te hidratezi corespunzător.

Usucă-ți părul natural

Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului
Sfaturi și trucuri pentru creșterea și fortificarea părului[Sursa foto: freepik]

Expunerea în mod constant a părului la temperaturi ridicate duce în timp la uscarea și la ruperea lui. Astfel, dacă îți usuci părul cu feonul și apelezi la produse de stilizare a acestuia pe bază de căldură, riști să pierzi din lungime. Specialiștii în domeniu recomandă folosirea unei protecții termice pe care să o aplici pe păr.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

5 moduri prin care poți stopa căderea părului

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies