Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general.”

Cum oprești căderea părului
Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general.”

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a opri căderea excesivă a părului.

Căderea excesivă a părului este o problemă de interes pentru multe persoane deoarece atât femeile, cât și bărbații se confruntă cu pierdea excesivă a firelor de păr.

Odată cu venirea anotimpului rece, această problemă este din ce în ce mai accentuată, iar de multe ori se întâmplă ca părul ce cade să se regenereze mult mai greu sau deloc și astfel apar golurile de păr din cap.

Pe lângă aspectul inestetic pe care aceste goluri îl provoacă, putem să vorbim despre o adevărată problemă de sănătate.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie și doctor în științe medicale a vorbit despre problema căderii părului și cum o putem opri.

De ce ne cade mai mult păr toamna

Citește si: De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”

Cum oprești căderea părului

Conform specialistului în domeniu, căderea părului toamna poate să fie rezultatul acțiunilor noastre de pe parcursul verii, dar și un proces fiziologic.

Astfel, dacă pe parcursul verii nu ne-am protejat deloc părul în momentul în care l-am expus la soare, acesta poate fi un motiv pentru care odată cu apariția sezonului rece observăm o cădere mai accentuată a acestuia.

Schimbările bruște de temperatură, expunerea la vânt, ploi și frig, tulburările de dispoziție pot contribui la căderea părului, în special toamna.

Totodată, putem să vorbim și despre un proces normal, fiziologic de cădere a părulu i, în condițiile în care acesta se regenerează. „ Este permisă căderea a 100 de fire de păr pe zi ”, spune doamna doctor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Care sunt cauzele care duc la căderea părului

Citește si: Cum ne menținem părul frumos și sănătos. ”Noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire de păr.”

Cum oprești căderea părului

Stresul, dietele stricte și chiar coafurile nepotrivite pot să determine căderea părului, indiferent de vârstă.

De asemenea, folosirea produselor care nu sunt potrivite cu tipul nostru de scalp pot constitui încă un factor care duce la căderea părului, dar și la îngrășarea acestuia.

Specialistul în domeniu ne recomandă să nu ne spălăm părul mai des de două ori pe săptămână, iar în cazul în care suntem nevoiți să o facem, să folosim produse potrivite pentru tipul nostru de scalp.

Trebuie să evităm zilnic lucrurile care ne-ar putea face rău. Coafatul excesiv, folositul produselor, inclusiv strânsul părului în coadă în fiecare zi poate duce la căderea părului. Spălatul fiziologic este de două ori pe săptămână.

Dacă totuși trebuie să ne spălăm frecvent, trebuie să folosim un șampon corespunzător.”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, există și cazuri de căderi localizate ale părului. Când vorbim despre căderi ale părului doar în anumite zone, de obicei părul pierdut se regenerează, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru, trebuie să apelăm imediat la ajutorul unui specialist.

Este o alopecie localizată care apare în condiții stresante.

Este cu substrat auto-imun, doar că se regenerează. Pentru majoritatea pacienților este o procedură reversibilă, însă sunt și unele cazuri în care căderea este mai accentuată și nu recuperează niciodată .”, explică doamna doctor.

Cum oprim căderea părului

Citește si: Care este cauza reală a căderii părului. ,,Este cauza hormonală”

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cum oprești căderea părului

Un prim pas pe care ar trebui să îl facem în momentul în care observăm că ne cade o cantitate foarte mare de păr este vizita în cabinetul medicului. Există diferite afecțiuni care pot duce la căderea excesivă a părului și este foarte important să știm dacă suferim de vreo astfel de afecțiune sau căderea părului este rezultatul unei acțiuni zilnice pe care o facem în mod greșit.

Mergem la medic pentru că noi trebuie să știm exact de ce ne cade părul. Uneori sunt cauze în care căderea ascunde sau are o cauză nediagnosticată, cum sunt afecțiunile tiroidiene sau endocrine și căderea este o manifestare a acestei boli .”, explică specialistul în domeniu.

Căderea părului este într-o strânsă legătură și cu stilul nostru de viață. De aceea, este foarte important să ne alimentăm corespunzător și să avem un stil de viață echilibrat.

Totodată, potrivit specialistului în domeniu, persoanele care trăiesc într-un mediu mai poluat sunt mai predispuse la căderea părului.

Pe lângă stilul de viață echilibrat și o alimentație corespunzătoare, există și anumite tratamente clinice la care putem să apelăm în cazul în care ne confruntăm cu căderea excesivă a părului.

Există foarte multe tratamente clinice extrem de eficiente. Cu cele mai multe studii sunt terapiile injectabile minim invazive, PRP și mezoterapie. Sunt ușor dureroase, însă putem să regenerăm aproximativ 30% dintre foliculii piloși și să avem pilozitate într-un proces semnificativ. Nu doar oprim căderea, ci și regenerăm foliculii.”, spune specialistul în domeniu.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce este dermatita seboreică. Cauze, simptome și tratamente pentru această afecțiune cutanată

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies