De ce ne cade părul. Cauze comune și soluții pentru păr sănătos și plin de viață

De ce ne cade părul. Cauze comune și soluții pentru păr sănătos și plin de viață
De ce ne cade părul

Multe femei se confruntă cu problema căderii părului, dar pentru aceasta există foarte multe motive. Stresul, dezechilibrul hormonal sau carența de fier, toate acestea sunt motive pentru care căderea părului poate fi o problemă reală.

Pe lângă asta, căderea părului poate fi și un proces normal, care are în prim plan regenerarea, sau poate avea legătură cu anumite probleme de sănătate.

Citeste si: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”

De ce ne cade părul

De ce ne cade părul[Sursa foto: freepik]

Căderea părului poate fi influențată de mai mulți factori:

1. Ereditate și factori genetici

Dacă este vorba despre un dezechilibru hormonal este posibil să pierzi mult păr în momentul în care suferi de sindromul ovarului polichistic. Este o afecțiune, în special întâlnită la femei, care afectează nivelul hormonal.

Această afecțiune poate duce la hirsutism, iar femeilor afectate le crește părul în locuri în care nu ar trebui, mai exact pe față, pe piept sau pe bărbie.

Androgenii suplimentari cauzează acest lucru, iar pentru această problemă este indicată vizita la doctor.

Dacă suferi de alopecie, părul se poate subția sau se poate opri din crescut. Sistemul imunitar atacă foliculii de păr, iar creșterea firelor de păr este dificilă. Persoanele afectate pot avea zone de chelie pe cap sau în alte părți alte corpului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

2. Schimbările hormonale pot contribui la căderea părului

De ce ne cade părul
De ce ne cade părul[Sursa foto: Unsplash]

3. Stresul emoțional și anxietatea pot juca un rol în căderea părului

Sorin Stratulat, specialist în ceea ce privește podoaba capilară, a spus că părul și creșterea părului are trei etape, anagen, catagen și telogen.

,,Parul si creșterea parului are trei etape, anagen, catagen, telogen.

Sunt trei etape ale ciclului de viata al parului, absolut toate tipurile de par, nu doar podoaba capilara. Anagen, este prima dintre aceste etape. Este etapa activa de creștere a parului. Ea durează intre trei si sase ani, cam atât poate să dureze daca vreți creșterea unui fir de par. Depinde de la individ la individ, de la fenotip la fenotip, chiar sunt câteva diferențe destul de importante”, a spus Sorin Stratulat.

Nu trebuie să te tunzi mai des de două ori pe an, deoarece nu vede ce ar face acest lucru mai des, având în vedere că el crește 1 cm, 1 cm și jumătate pe lună.

,,Daca vreți sa va crească parul, sfatul meu este sa nu va tundeți mai des de doua ori pe an. Nu prea vad de ce ați face lucrul asta mai des.

Având in vedere ca el creste 1 cm, 1cm si jumătate pe luna, daca tundeți un cm veți avea in mod constant același par pe întreaga perioada.”

4. O alimentație săracă în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, poate contribui la căderea părului

De ce ne cade părul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Este foarte important să fim cât mai sănătoși și să avem toți nutriții necesari în corp, pentru ca părul să crească cât mai sănătos, iar această etapă poate fi perturbată de medicamente puternice, de chimioterapie, de șocuri emoționale.

„În etapa anagenului este foarte important sa fim cat mai sănătoși, sa avem toți nutriții necesari in corp, pentru ca parul pe care îl avem sa creasca cat mai sănătos. Aceasta etapa poate fi perturbata de medicamente puternice, de chimioterapie, de șocuri emoționale, de alimentație foarte proasta sau de diete drastice. Să nu va închipuiți ca parul va creste oricum daca intervin acești factori, in orice moment lucrurile se pot schimba. Este foarte important ca in aceasta perioada si pe tot parcursul vieții sa avem grija cat mai bine de noi."

Părul este un rezultat al stării noastre interioare și cu cât suntem mai bine înauntru, cu atât și părul nostru va fi mai sănătos și se vedea mai bine la exterior.

5. Anumite afecțiuni medicale pot cauza căderea părului

De ce ne cade părul[Sursa foto: freepik]

„Parul este un rezultat al stării noastre interioare. Cu cat suntem mai bine înauntru cu atât si parul nostru va fi mai frumos si se va vedea mai bine la exterior. Catagenul este o etapa de inactivitate. Foliculul se pregătește, își ia masurile necesare, când va primi semnalul de la organism, sa creeze un fir nou de par. In aceasta etapa, in medie, 1% din parul nostru se afla in permanenta. Adică, nu cade încă parul, dar pur si simplu activitatea in folicul încetează, parul nu mai creste in lungime”, a mai declarat Sorin Stratulat.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies