Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat
Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat

Deteriorarea firului de păr este coșmarul fiecărei persoane, însă există câteva soluții care pot menține sănătatea părului fără prea mult efort. Află din rândurile de mai jos cum poate fi tratat părul degradat!

Diana Baicu, specialist în frumusețe, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre câteva sfaturi pentru tratarea unui păr deteriorat sau chiar degradat.

Care sunt factorii care conduc la degradarea părului

Părul se poate deteriora din cauza mai multor factori, precum tratamentele chimice care afectează sănătatea firului de păr. Astfel, putem vorbi despre decolorarea părului sau vopsitul fără a proteja părul înainte, căldura de la feon, placa de păr, razele solare, stresul și chiar alimentația.

”Sunt foarte mulți factori care ne afectează sănătatea părului, toate tratamentele chimice, vorbim de decolorat, vopsit în special când nu protejăm părul înainte de a face aceste operațiuni. După aceea, căldura pe care o folosim, atunci când ne uscăm părul cu feonul, când folosim placă, ondulatorul, razele solare, stresul, alimentația, sunt foarte mulți factori care ne degradează părul.”,  a spus specialista.

Citește și: Cum se menține sănătos părul blond decolorat. Cele mai bune sfaturi pentru tine, dacă ai făcut această procedură

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat[Sursa foto: freepik]

De asemenea, părul care nu mai este strălucitor este primul semn de păr degradat.

Astfel, părul va deveni deshidratat și va avea o textură neplăcută, aspră, care nu va mai reflecta lumina și nu va mai avea un aspect plăcut. Părul are nevoie de un raport de lipide, cu uleiurile naturale pe care le are părul pe suprafață lui și care îi oferă strălucire și sănătate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

”Când părul nostru nu mai este strălucitor. În prima fază, părul nostru va

fi deshidratat, în principiu, va avea o structură similară cu a unui creion, are cortexul în interior, și la exterior are cuticula, și cuticula arată ca un fel de țigle pe care le avem pe acoperiș. În momentul în care părul nostru se deshidratează, cuticula noastră nu mai este închisă, iar în momentul acesta reflectă lumina și părul va fi strălucitor, dar în  momentul în care cuticula noastră nu se mai închide bine, părul nostru va avea o textură neplăcută, aspră, nu mai reflectă lumina și nu va arăta deloc bine. Așadar, trebuie să venim cu un raport de lipide, cu uleiurile naturale pe care le are părul pe suprafață lui și care îi da această strălucire și sănătate.”,  a mai menționat ea.

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat

Uleiurile naturale se regăsesc în cele de argan, jojoba sau vitamina E.

Totodată, există numeroase produse care previn degradarea părului, precum șamponul care conține keratină și arginină. Alegerea șamponului este un pas important, deoarece trebuie să se verifice PH-ul, care trebuie să fie similar părului, ideal fiind cel de 4,5 sau 5,5. De altfel, șamponul potrivit trebuie să conțină aminoacizi, proteine și lipozomi. 

”Le găsim în ulei de argan, în ulei de jojoba, sau chiar în vitamine precum vitamina E care este uleioasă, în foarte multe extracte din plante. Există și foarte multe produse care previn degradarea părului. Spre exemplu, un șampon care conține keratină, arginină care este un aminoacid. Atunci când alegem un șampon, trebuie să ne uităm și la PH, care trebuie să fie similar părului, adică undeva la 4,5 sau 5,5, adică ușor acid. După aceea, să conțină aminoacizi,

proteine și ar fi ideal să conțină și lipozomi.”,  a precizat aceasta.

Citește și: Cum ne spălăm corect pe cap?

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat[Sursa foto: freepik]

Produsele biomimetice trebuie aplicate pe un păr curat, aplicând 3-4 pompițe și masând timp de patru minute, fără a atinge părul. Acestea trebuie folosite între trei și șase spălări consecutive, iar datorită faptului că aceste ingrediente active pătrund adânc în strucura firului de păr, vor avea aceeași structură ca și părul, ceea ce înseamnă că părul la spălarea următoare nu va elimina aceste substanțe active, ci vor rămâne acolo.

În cazul în care nu se dorește folosirea produselor biomimetice, se pot utiliza măști special concepute pe părul curat, cu timp de acțiune de 10-15 minute, care conțin lipozomi și care trec dincolo de cuticulă și pătrund acolo unde este degradat părul. Mai apoi, este recomandat să se folosească și un conditioner sau o mască obișnuită. Când vorbim de părul degradat, întotdeauna se folosește și protecție solară care se aplică pe păr înainte de coafat, feon sau orice instrument.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

”Produsele biomimetice trebuie să le aplicăm consecvent, întotdeauna le aplicăm pe părul perfect curat, nu venim și aplicăm o mască sau un conditioner pentru că masca, șamponul acționează la nivelul cuticulei, noi trebuie să ne ducem în profunzimea firului de păr. După ce am spălat părul, venim cu aceste produse, aplicăm 3-4 pompițe pe părul spălat, masăm și așteptăm patru minute, în care nu atingem părul în niciun fel. Pătrund aceste ingrediente active foarte adânc în strucura firului de păr și au exact aceeași structură ca și părul, deci părul la spălarea următoare nu va elimina aceste substanțe active, ci vor rămâne acolo. Le folosim între trei și șase spălări consecutive. Dacă nu vrem să folosim produse biomimetice putem să folosim măști special concepute, care conțin lipozomi, care trec dincolo de cuticulă și pătrund acolo unde este degradat părul nostru. Însă, masca o aplicăm tot pe părul curat, masăm, stăm cu ea 10-15 minute. Numai că, atunci când folosim aceste măști care pătrund foarte adânc în firul de par, folosim după aceea un conditioner sau o mască obișnuită pentru că altfel părul nostru nu va arăta bine, pentru că aceste produse repară in interior, și noi trebuie să venim și cu produse care lucrează la nivelul cuticulei. Când vorbim de părul degradat, întotdeauna folosiți protecție solară, ar fi echivalentul protecției termice. Se aplică foarte ușor pe păr înainte de coafat, feon sau orice instrument. Dacă avem vârfurile despicate, acolo foarfeca ar fi soluția.”,  a încheiat specialista în frumusețe.

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat[Sursa foto: freepik]

 

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum ne spălăm corect pe cap?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies