Cum se menține sănătos părul blond decolorat. Cele mai bune sfaturi pentru tine, dacă ai făcut această procedură

Cum se menține sănătos părul blond decolorat
Cum se menține sănătos părul blond decolorat

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a menține sănătos părul blond decolorat. Descoperă cele mai bune sfaturi pentru tine.

Părul blond este foarte frumos, dar constituie și o provocare pentru doamnele și domnișoarele care au optat pentru această culoare, mai ales când nu este culoarea lor naturală. Părul blond decolorat are nevoie de o îngrijire permanentă și presupune un proces îndelungat de protecție și reparare a acestora în urma procedurii de decolorare. De aceea, este foarte important să știi care sunt produsele pe care trebuie să le folosești în rutina ta de îngrijire a părului blond și ce trebuie să faci pentru a beneficia de un aspect sănătos și strălucitor.

În cadrul unei emisiuni, Diana Baicu, specialist în frumusețe, a oferit sfaturi importante pentru menținerea unui blond strălucitor.

Ce trebuie să faci pentru a obține un blond sănătos

Cum se menține sănătos părul blond decolorat
Cum se menține sănătos părul blond decolorat[Sursa foto: freepik]

Primul și cel mai important sfat pe care specialistul în frumusețe l-a oferit este să apelăm întotdeauna la o persoană specializată atunci când ne dorim să obținem un păr blond prin decolorare.

Acest proces este unul complex și poate avea efecte negative asupra sănătății părului dacă nu este realizat corespunzător.

Niciodată nu ne decolorăm acasă. Când am luat hotărârea de a deveni blonde, trebuie să ne asumăm și să avem grijă de părul nostru. Asta presupune și bani și timp. Părul blond necesită o îngrijire specială. De obicei, vopselele decolorante deschid undeva la 4-5 tonuri.

Cu pudra decolorantă putem să ne ducem până la 9 tonuri. Noi trebuie să ținem cont de baza noastră naturală .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru a obține un blond strălucitor

Citește și: Reguli pentru un păr frumos și sănătos

Cum se menține sănătos părul blond decolorat
Cum se menține sănătos părul blond decolorat[Sursa foto: freepik]

Întregul proces de decolorare a părului are nevoie de produse speciale, destinate părului blond, care să îl protejeze de efectele nocive pe care decolorantul le-ar putea avea asupra firului de păr și să îi ofere acestuia un aspect sănătos.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Astfel, potrivit specialistului în domeniu, avem nevoie neapărat de un spray de protecție care trebuie aplicat pe păr înaintea procesului de decolorare și o loțiune reparatoare după acesta.

Trebuie să reconstruim părul, să îi aducem acel aport de aminoacizi, care îi dă forță, îl face să nu se rupă în așa fel încât părul nostru să arate perfect fie că l-am decolorat, fie că l-am vopsit .”, spune specialistul în domeniu.  

Cum neutralizăm nuanțele de galben și portocaliu din părul blond

Citește și: Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului

Cum se menține sănătos părul blond decolorat
Cum se menține sănătos părul blond decolorat[Sursa foto: freepik]

Printre principalele probleme ale fetelor blonde se numără reflexele de galben și portocaliu din păr. Acestea pot fi neutralizate cu ajutorul unor produse care conțin pigment violet. Astfel, putem să ne achiziționăm șampon sau balsam care să conțină acest pigment și să îl folosim alternativ cu celelalte produse de îngrijire a părului.

 „ Nu de fiecare dată când ne spălăm folosim pigment violet.

O dată da, o dată nu. Atunci când nu folosim pigment violet, folosim ceva ce are nevoie părul nostru .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Cum împiedicăm ruperea și deteriorarea firului de păr decolorat

Cum se menține sănătos părul blond decolorat
Cum se menține sănătos părul blond decolorat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pe lângă reflexele de galben și portocaliu, părul nostru este predispus la rupere și deteriorare. Astfel, este foarte important să folosim produse pe bază de tratament și măști reparatoare.

Atunci când suntem blonde, trebuie să avem mare grijă să nu ni se rupă blondul pentru că el este foarte fragil. Folosim tratamente pe bază de biopeptide mimetice, dar întotdeauna trebuie să folosim și măști reparatoare .”, spune specialistul în domeniu.  

Astfel, după ce am spălat părul, aplicăm masca reparatoare, clătim și aplicăm balsam sau mască hidratantă. Acest procedeu se repetă la interval de 2-3 spălări.

Totodată, există și ulei special conceput pentru părul blond, care previne apariția firelor de păr despicate și contribuie la sănătatea părului. Acesta se aplică pe lungimi și pe vârfuri, de la nivelul urechilor în jos.

Uleiul pentru părul blond nu îngrașă niciodată părul, nu îl încarcă și are un pigment care neutralizează nuanța de galben .”, spune specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies