Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului

Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului
Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului

Indiferent de vârstă, culoarea și lungimea părului, este esențial să ne îngrijim de podoaba noastră capilară. Chiar dacă este important să folosim produse de curățare specifice tipului nostru de păr, uleiurile pot juca un rol important în rutina de îngrijire.

Uleiurile naturale au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru, dar și pentru păr, contribuind la menținerea sănătății acestuia.

Ce uleiuri esențiale sunt bune pentru păr

ulei de par pentru stralucire
Ce trebuie să folosești pentru un păr sănătos[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 idei de machiaj de primăvară pentru a-ți scoate în evidență frumusețea naturală

Tratamentele cu uleiuri esențiale nu sunt proceduri noi, deoarece se foloseau încă din vremurile străvechi, în medicina alternativă.

Este bine cunoscut faptul că aceste produse aduc multiple beneficii, având foarte puține reacții adverse.

Uleiul de ricin

Acest ulei este printre cele mai folosite atunci când vorbim de îngrijirea părului. Ingredientele din acest ulei, precum vitamina E, Omega 6, aminoacizii și acizii grași, îl fac să fie atât de apreciat printre doamne. Acest produs contribuie la diminuarea despicării firelor de păr, pentru ca podoaba capilară să fie mai sănătoasă.

Așadar, dacă îți dorești un păr mai bogat, este esențial să introduci în rutina ta de îngrijire și uleiul de ricin. Mai mult, acest produs poate fi utilizat și pe sprâncene și gene, pentru stimularea creșterii firelor de păr.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Uleiul esențial de lămâie

Multe persoane se confruntă cu mătreața și uneori produsele din comerț nu ajută în totalitate pentru combaterea problemei. Datorită proprietăților sale, uleiul esențial de lămâie este potrivit pentru cei ce au această problemă, diminuând mătreața. De asemenea, acest ulei este potrivit și pentru persoanele care au exces de sebum, având un păr adesea gras.

Uleiul natural de rozmarin

Uleiul de rozmarin se încadrează în categoria uleiurilor ce trebuie folosite pentru îngrijirea părului.

După ce folosești acest produs, vei vedea rezultatele în scurt timp, deoarece firul de păr devine mai gros, dar crește și mai repede. Așadar, aceste reprezintă produsul perfect pentru doamnele care se confruntă cu pierderea părului. Mai mult, uleiul de rozmarin îi ajută și pe cei care au dermatită seboreică, reducând senzația de mâncărime, produsă de această afecțiune.

Uleiul de lavandă

cele mai bune uleiuri naturale pentru par
Care sunt cele mai bune uleiuri naturale pentru păr [Sursa foto: Pexels.com]

Lavanda este un ingredient adesea introdus în produsele destinate îngrijirii. Și pentru păr, acest ingredient are beneficia miraculoase, ce ne ajută să avem un păr cu aspect mai sănătos și lucios. Mai mult decât atât, uleiul de lavandă este perfect pentru părul subțire, oferind un aspect mai puternic și sănătos. Acest produs are și caracteristici antibacteriene, putând fiind introdus cu ușurință în rutina de zi cu zi, pentru menținerea unui scalp sănătos.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Uleiul de cuișoare

Toate ne dorim un păr bogat, cu aspect sănătos, însă există perioade în viață când acest lucru pare a fi imposibil.

Din fericire, uleiul de cuișoare este o alegere optima pentru ca firele de păr să fie mult mai dese, într-o perioadă scurtă de timp. Uleiul de cuișoare stimulează circulația sângelui, ajutând firele de păr să se regenereze. Acest produs este potrivit atât pentru persoanele cu scalp uscat, cât și cu scalp umed.

Cum să folosești uleiurile esențiale în îngrijirea părului

mix de uleiuri pentru par
Ce uleiuri contribuie la sănătatea părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum sa te ingrijesti acasa ca o regina

Chiar dacă aceste uleiuri sunt extrem de beneficie, este exclus să le folosim zilnic, sau după fiecare spălare. Specialiștii recomandă ca podoaba capilară să fie spălată de 2-3 ori pe săptămână. Așadar, doamnele trebuie să folosească uleiurile esențiale de maxim două ori pe săptămână. În cazul persoanelor care utilizează destul de multe produse de îngrijirea părului, este recomandat să folosească un ulei esențial o dată pe săptămână. De asemenea, este important durata de care se bucură părul nostru de beneficiile uleiului. Pentru a putea fi eficiente, este esențial ca uleiurile naturale să stea în păr cel puțin 30 de minute. Apoi, părul trebuie să fie spălat foarte bine și clătit din abundență. Persoanele cu scalp uscat pot folosi mai des uleiurile esențiale pentru păr, față de cele cu scalp gras. Este important de precizat că aceste uleiuri trebuie aplicate la nivelul scalpului pentru a fi eficiente.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies