Cum pot elimina femeile mătreața din păr. Trucul care va ajuta doamnele să aibă podoaba capilară sănătoasă și strălucitoare

Cum pot elimina femeile mătreața din păr. Trucul care va ajuta doamnele să aibă podoaba capilară sănătoasă și strălucitoare
Cum pot elimina femeile mătreața din păr. Trucul care va ajuta doamnele să aibă podoaba capilară sănătoasă și strălucitoare

Una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului este mătreața, poate apărea la orice vârstă și trebuie să avem foarte mare grijă ca aceasta să nu se agraveze.

 Prin urmare, în rândurile de mai jos vă vom spune cum puteți elimina complet mătreața de pe păr cu această mască exfoliantă de casă, dar mai ales naturală.

Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

Cum pot elimina femeile mătreața din păr

Mătreața începe să apară după pubertate și este mai posibil să apară la bărbați, este o problemă a scalpului care se prezintă ca simptom al dermatitei seboreice sau seboreei, adică

o infecție a pielii care provoacă roșeață și iritație.

Mătreața din părul tău poate apărea în principal din cauza modificărilor radicale pe care le suferă. Cum ar fi produsele de curățare sau folosirea vopselelor de păr, se poate întâmpla și din cauza modificărilor hormonale.

În ciuda acestui fapt, motivele pentru care apare mătreața nu sunt total cunoscute, dar au fost observați unii factori declanșatori.

Trebuie să ne amintim că dermul sau pielea scalpului se reînnoiește la fiecare 28 de zile. Această problemă poate apărea și din cauza modificărilor hormonale și a stării emoționale a persoanei, motiv pentru care se complică în perioadele de stres.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 Cum să-ți speli părul pentru a evita apariția mătreții

Mulți oameni cred că spălarea constantă a părului îi va ajuta să elimine mătreața, dar realitatea este foarte diferită. Primul lucru pe care trebuie să-l evitați este să-l spălați prin grămadă în vârful capului, pentru că atunci nu veți putea spăla corect scalpul.

Indicat este să vă spălați pe zone, așa că ar trebui să începeți de la capete și să terminați la scalp. Dacă vă spălați în mod constant, singurul lucru pe care îl veți realiza  că leziunile vor crește, lucru ce ar trebui evitat.

Cum să prepari o mască exfoliantă pentru a elimina mătreața de pe păr

Ingrediente

1/4 cană de ulei de măsline.

1/4 cană de zahăr brun.

Mod de preparare

Puneți ambele ingrediente într-un recipient și amestecați până se omogenizează.

Pentru a-l aplica trebuie să puneți o cantitate semnificativă și să masați scalpul cu vârful degetelor prin mișcări noi și circulare.

Aplicarea măștii ar trebui să fie pe părul umed și ar trebui să o lăsați să stea câteva clipe și să vă spălați cu multă apă. Repetați procesul o dată la două săptămâni.

Dacă îți dorești să scapi de mătreață, cel mai bine este să mergi la un specialist, cu toate acestea, măștile exfoliante funcționează pentru a elimina scalpul uscat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În cazul acestei măști exfoliante, uleiul de măsline vă va ajuta datorită conținutului ridicat de acid linoleic și acid tocoferic, care contribuie la regenerarea celulară și la reținerea eficientă a apei de către piele. Pe de altă parte, zahărul brun va avea o funcție astringentă pentru a elimina celulele moarte și reziduurile de piele de pe scalp.

Citește și: Câte tipuri de colagen poți folosi în rutina ta de îngrijire? Iată care sunt cele mai eficiente 5 tipuri de produse cu colagen și ce efecte au acestea asupra organismului tău!

 

 

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Pui chinezesc cu orez basmati. Un gust aromat, ușor de savurat!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies