Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică

Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică
Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică

Shaorma este una dintre cele mai apreciate și consumate preparate de la noi din țară, însă nu de cele mai multe ori este făcută într-un mod sănătos. Află din rândurile de mai jos cum poți pregăti o shaorma dietetică!

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică.

Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică

Deși este un preparat delicios și foarte consumat, aceasta poate deveni extrem de ușor o bombă calorică. Însă, există câteva ingrediente pe care le poți evita, pentru a te bucura de o shaorma sănătoasă.

Așadar, unul dintre ingrediente sunt chiar cartofii, care nu își au locul în mixtul acesteia. De asemenea, se pot folosi lipii de orez, fără gluten sau chiar una normală. Carnea este elementul de bază, însă dacă avem mixt de vită și oaie e mult mai multă grăsime, iar carnea de pui poate avea, de asemenea, foarte multă grăsime, deoarece conține și piele.

„Shaorma se referă la o carne rotisată și poate fi pus într-o lipie, apoi române la latitudinea noastră ce alte ingrediente vrem să punem.

Cartofii prăjiți nu au ce căuta în mixtul nostru, dacă vrem o shaorma de dietă. Putem folosi lipii de orez, fără gluten sau chiar una normală. Carnea este elementul de bază, dacă avem mixt de vită și oaie e mult mai multă grăsime. Rotisorul este vertical pentru ca grăsimea să rămână în carne, deci așa are mai multe calorii. Și în carnea de pui e foarte multă grăsime, aceasta conține și piele.”
, a spus specialistul.

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Un truc foarte util pentru gospodine se poate realiza cu câteva condimente, pentru o carne mult mai fragedă.

Astfel, carnea trebuie pusă la marinat cu o seară înainte, și în loc de lămâie se poate folosi puțină portocală, deoarece îi oferă un gust dulce și permite caramelizarea. Mai apoi, se taie în fâșii subțiri, dacă este făcut la cuptor. După ce se tăie carnea felii, se trage puțin la tigaie, pentru a fi mai crocantă.

„În ziua de azi se găsesc condimente de shaorma peste tot.

Dacă vrem să ne iasă carnea fragedă, trebuie să o punem la marinat de seara și, în loc de lămâie punem puțină portocală, îi dă gust dulce și permite caramelizarea. O tăiem în fâșii subțiri, dacă l-am făcut la cuptor. După ce îl tăiem felii îl mai tragem puțin la tigaie, pentru a-l face crocant și pentru a deveni ca la rotisor.”, a precizat acesta.

Citește și: Cine a inventat shaorma. Prima modalitate de gătire a fost frigerea cărnii pe sabie și consumată progresiv de la exterior către interior

Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Un alt ingredient care trebuie evitat este și sosul de maioneză, care este bogat în calorii.

În schimb, acesta poate fi înlocuit cu un iaurt grecesc cu usturoi, ulei de măsline, pentru a obține un sos cremos, care imită bine sosul shaormei. Cu alte cuvinte, sosurile și cartofii pot fi scoase din shaorma, pentru un preparat mult mai sănătos, iar ceapa și varza pot fi incluse într-o shaorma dietetică. De asemenea, se poate consuma și o băutură Ayran, pentru mai multă hidratare.

„Ceapa, varza pot fi incluse în shaorma. Avem varianta de a folosi în locul sosului de maioneză, care de fapt este ulei făcut spumă, poți alege un iaurt grecesc cu usturoi, ulei de măsline, și obținem un sos cremos, care imită bine sosul shaormei. Sosul este mereu ascuns, tu nu știi ce cantitate mănânci, dacă îți pune 50 ml este ulei, pot fi 300-400 din calorii doar din sos. (…) Compoziția nutrițională nu este periculoasă dacă scoatem sosurile și cartofii prăjiți. Bem și ayran după, e foarte sănătos, mai ales vara, pentru că hidratează mai bine decât apa, de aceea în zonele calde se bea acesta.”, a mai declarat acesta.

Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică[Sursa foto: Pexels.com]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies