Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale. 6 metode ca acestea să nu se rupă

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale. 6 metode ca acestea să nu se rupă
Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale

Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi utile pentru unghii mult mai îngrijite!

Multe doamne și domnișoare se confruntă cu problema unghiilor fragile, care se rup și se exfoliază destul de ușor. Află din rândurile următoare cum poți obține unghii mai puternice și sănătoase!

6 metode ca unghiile să nu se rupă

Hidratează-ți unghiile și cuticulele

Citește și: Cum să le sfătuiești pe cliente să-și mențină unghiile sănătoase și frumoase între sesiunile de manichiură

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți respecți mai mult propria persoană. 7 modalități pentru a obține mai mult respect față de sine

Una dintre cauzele principale ale unghiilor care se rup ușor este lipsa de hidratare, iar atât unghiile, cât și cuticulele au nevoie de umiditate pentru a rămâne sănătoase și flexibile. Astfel, este recomandat ca în rutina de îngrijire a femeilor să existe o cremă hidratantă sau un ulei special pentru unghii.

Cele mai benefice produse sunt cele care conțin vitamina E sau ulei de migdale.

De asemenea, este recomandat să eviți expunerea prelungită a mâinilor la apă, mai ales la apă fierbinte, deoarece usucă unghiile. Dacă este necesar să speli vasele sau să faci alte activități ce implică contactul cu apă, poartă mănuși de protecție.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ia o pauză de la manichiură cu gel sau acrilice

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Deși manichiura cu gel sau acrilice poate deveni o dependență, utilizarea frecventă a acestor tehnici slăbesc și subțiază unghiile naturale. Așadar, ar trebui să oferi unghiilor o pauză între aplicările acestor tipuri de manichiuri, pentru a permite regenerarea lor naturală. Dacă observi că unghiile tale devin mai fragile după astfel de manichiuri, este un semn că au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera.

De asemenea, trebuie să ai grijă când îți tai și pilești unghiile. Evită să le tai prea scurt și pilește-le într-o singură direcție pentru a preveni fisurile și ruperea acestora.

Masează-ți unghiile pentru a-ți stimula circulația

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Masarea unghiilor și a cuticulelor poate stimula circulația sângelui în acea zonă, iar cu ajutorul acestei metode simple și rapide unghiile vor crește mult mai sănătos.

Poți folosi uleiul de cocos sau cel de măsline, și să îți masezi ușor unghiile timp de câteva minute în fiecare zi.

Alege formele potrivite pentru unghii

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Forma unghiilor poate influența rezistența lor. De exemplu, unghiile foarte ascuțite sau prea lungi sunt mai predispuse la fisurare și rupere. O formă ovală sau pătrată, dar cu colțurile ușor rotunjite, este ideală pentru a preveni lucrurile neplăcute și dureroase.

Citește și: Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au avut ultimul termen în procesul de divorț. Cei doi se judecă pentru programul fiicelor! Ce spune Ilinca Vandici despre deciziile lor: „Copiii vor fi afectați”- kanald.ro

Citește și: Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat- stirilekanald.ro

Mai mult decât atât, ar trebui să eviți folosirea produselor de curățenie dure fără mănuși, deoarece chimicalele pot afecta atât suprafața unghiilor, cât și cuticulele. Unghiile tale sunt mai sensibile decât par, iar orice expunere repetată la substanțe agresive le poate deteriora foarte ușor.

Adoptă o dietă echilibrată

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Pentru unghii sănătoase, dieta joacă un rol extrem de important, iar multe dintre femei nu știu acest lucru. Unghiile sunt formate în mare parte din proteine, așa că asigură-te că incluzi alimente bogate în proteine în alimentație. Astfel, poți începe prin a consuma carne slabă, ouă, leguminoase și nuci. De asemenea, vitaminele, mineralele, zincul și fierul sunt esențiale pentru întărirea unghiilor.

Păstrează o igienă bună a unghiilor

Cum poți avea mai multă grijă de unghiile tale[Sursa foto: freepik]

Un alt sfat util pentru a evita ruperea unghiilor este să ți le păstrezi curate și uscate pentru a preveni infecțiile bacteriene sau fungice, care pot slăbi unghiile și care duc la ruperea acestora. Așadar, poți folosi de fiecare dată  când este nevoie o perie moale pentru a curăța sub unghii și a îndepărta murdăria sau resturile. De asemenea, încearcă să eviți pe cât se poate tăierea sau împingerea agresivă a cuticulelor, deoarece acest lucru poate deteriora foarte ușor matricea unghiei și poate crește riscul de infecție. În acest fel, îți poți întări unghiile și te poți bucura de o manichiură impecabilă pe termen lung. 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum să miroși bine pe întreaga durată a zilei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Ilie Năstase, atac fără precedent la adresa Simonei Halep: "O mare greșeală! Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Ea este Saturn, theriana care se costumează în diverse animale și merge în patru labe! Fetița de 11 ani a stârnit o adevărată dezbatere între Teo Trandafir și Ilinca Vandici

Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"


Cookies