Cum poți învinge depresia de vară? Iată care sunt simptomele

Cum poți învinge depresia de vară? Iată care sunt simptomele
Cum poți învinge depresia de vară? Iată care sunt simptomele

Depresia de vară este o afecțiune reală, destul de rară, care apare și dispare odată cu modificările climatice.

Vara este anotimpul vacanțelor, al clipelor de neuitat petrecute cu prietenii departe de stres și de grijile de zi cu zi. Însă dacă tu te simți deprimată, lipsită de vlagă, anxioasă, nu-ți place căldura și ești mereu agitată, atunci s-ar putea să ai de a face cu o depresie de vară.
Pe lăngă simptomele enumerate mai sus, se numără și scăderea poftei de mâncare, dificultățile de concentrare, sentimentul de deznădejde sau dezinteresul față de orice activitate.

Există mai mulți factori care cauzează această formă de depresie

Expunerea prelungită la soare este unul dintre factori. Soarele are efecte negative asupra producției de melatonină care afectează în mod direct programul tău de somn. De aici și sentimentul de oboseală continuă. Din moment ce producția de melatonină este deficitară, atunci și cea de serotonină, care are o relație directă cu hormonul fericirii, va avea de suferit.

Din această cauză pot apărea schimbări bruște de stare.

Problemele financiare sunt un alt factor perturbator. Aceste probleme cresc nivelul de stres și disconfort psihic. Vara este fără doar și poate unul dintre cele mai scumpe anotimpuri, vacanțe, destinații exotice, concerte, ieșiri cu prietenii în aer liber, toate costă. Împreună cu celelalte cheltuieli din jurul casei îți pot crea o gaură destul de mare în portofel.

De asemenea, tendința de a te compara mereu cu ceilalți amplifică nemulțumirile deja existente.

Imaginea propriului corp se numără și ea printre ceilalți factori. Aspectul fizic este cel mai important pentru o femeie când vine vorba de anotimpul cald. Comparativ cu anotimpul rece, vara este mult mai greu să-ți ascunzi imperfecțiunile. Pe tot parcursul sezonului rece activitatea nu mai este atât de constantă, iar kilogramele în plus nu contenesc să-și facă apariția.

De aceea la momentul adevărului, când trebuie să schimbi pantalonii lungi cu cei scurți, încrederea în sine nu mai este aceeași. Însă, obsedate de felul în care arătăm, pierdem din vedere un lucru foarte important. Kilogramele în plus nu afectează în niciun fel capacitatea de a ne simți frumoase și speciale în orice moment.

Citeste si: Ai alunițe roșii pe piele? Uite ce trebuie să știi neapărat!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Afla totul despre testul Babes – Papanicolau! Iata cat te ajuta!

Citeste si: Îți dorești să păstrezi proprietățile fructelor și legumelor? Nu le mai depozita în frigider

Cum să învingem depresia de vară?

Nimic mai simplu. Începe prin a-ți schimba stilul de viață.

Alege să faci sport și să mănânci sănătos, nu doar pentru a atrage toate privirile în costum de baie, dar și pentru a te simți bine tu cu tine.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Odihnește-te! Odihna se află în strânsă legătură cu depresia. Cred că cel mai mare efort pe care trebuie să-l faci vreodată este cel legat de somnul tău. Nu-ți abandona programul de somn orice s-ar întâmpla.

Organizează-ți cele trei luni din timp pentru a nu fi luată prin surprindere și pentru a nu fi răpusă de stresul acumulat.

Nu rata oportunitățile. Ia în considerare orice activitate care ți-ar ridica moralul și te-ar ajuta să te relaxezi. Cu un plan în minte care să te țină ocupată te vei simți mai stăpână pe tine.

Renunță să te mai compari cu ceilalți. Tot ceea ce faci este pentru tine, nu pentru a arăta celorlalți ce mișto ești tu și că ești la modă.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies