Gabriela Cristea a explicat cum pregătește foile de plăcintă chiar la ea acasă.
Nu trec multe zile fără ca Gabriela Cristea să stea departe de bucătărie, așa că de această dată, vedeta TV a explicat cum pregătește foile de plăcintă, dar și care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente:
550 g făină
300 ml apă
O lingură de zahăr
O lingură de sare
2 linguri de oțet
O lingură de ulei
„Facem o plăcintă. Dar ca să facem plăcintă, am încercat pentru prima dată acele foi de plăcintă foarte subțiri, pe care, de obicei, le cumpărăm de la magazin, dar am zis să le facem și în casă pentru că este imposibil să nu ne iasă. Totul arată ca un laborator de chimie în bucătăria mea, pentru că o să avem nevoie de diverse ingrediente, cum ar fi făină.
Voi pune aproximativ 550 g de făină, în funcție de cum intră. După care avem 300 ml de apă, o lingură de zahăr, o linguriță de sare, două linguri de oțet și o să mai pun o lingură de ulei. Într-un bol punem 300 ml de apă, două linguri de oțet, o lingură de ulei, o linguriță de sare, o lingură de zahăr. Amestecăm totul foarte bine. Adăugăm făina peste lichide și amestecăm bine.”
, a spus vedeta TV.
După ce a amestecat toate ingredientele și a obținut coca, prezentatoarea TV o împarte în 4 bile de aluat, pe care le întinde pe o farfurie, iar fiecare este unsă cu ulei și lăsate timp de 15 minute sub un prosop. Ulterior, după timpul de așteptare, acestea se întind rapid, ajungând la rezultatul dorit. „Se formează o cocă, amestecăm încât se încorporează toate ingredientele. Punem făină pe blatul de lucru și răsturnăm coca, apoi o frământăm un pic și pe masă.
Împărțim aluatul în patru părți egale și formăm din fiecare câte o bilă. Peste bile venim cu un prosop curat și le lăsăm așa timp de 15 minute. Ungem farfuria bine cu ulei, întindem bilele cam cât farfuria, punem foaia în farfuria cu ulei și ungem, de asemenea, foaia cu ulei. Procedăm așa cu toate cele patru foi. Ungem și ultima foaie cu ulei din abundență și punem o folie de plastic deasupra, apoi lăsăm să se odihnească până când ne apucăm de umplutură.
Dacă reușim să întindem foile, suntem foarte tari. Ce ușor se întind, nu aș fi crezut. Le luați de la interior și le trageți. Dacă se mai întind pe aici, pe colo, asta este, pentru că nici eu nu știu să le fac perfect pătrate, dar arată senzațional și le-am desfăcut foarte subțiri. Acum rămâne doar să le umplem cu umplutura noastră favorită și plăcintele sunt gata. Chiar vă sfătuiesc să le faceți pentru că se fac foarte ușor.
Am umplut foile mele de plăcinte cu două tipuri de umpluturi, una sărată și una dulce. Avem aici o plăcintă cu brânză și cu spanac și o plăcintă super delicioasă cu dovleac.”, a mai spus Gabriela Cristea.