Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”
Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Mihai Dragomir a împărtășit ingredientele pentru crema cu care umple choux craquelin.

Mihai Dragomir, unul dintre cei mai tineri concurenți într-un show culinar, a reușit să convingă juriul că merită marele premiu, iar preparatele sale sunt de-a dreptul delicioase. Astfel, pasionat de bucătărie încă de mic, tânărul reușește să realizeze adevărate opere de artă prin ceea ce pregătește în bucătărie. După ce a dezvăluit pe rețelele de socializare secretul pentru choux craquelin să iasă exact ca la cofetărie și a dezvăluit toate ingredientele necesare pentru realizarea lui, de această dată a postat un videoclip prin care să arate cum realizează cremele cu care umple prăjiturile.

Ingrediente cremă:

  • 6 gălbenușuri ou
  • 200 ml lapte
  • 100 g amidon
  • Esență vanilie
  • 800 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • Unt

Ingrediente coulis:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 250 g piure zmeură
  • 25 g amidon
  • 80 grame zahăr

Cum realizează Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin

Citește și: Care este secretul lui Mihai Dragomir pentru o crustă de choux craquelin exact ca la cofetărie: “Au ieșit perfect.”

Citește și: Mini tarte cu cremă de vanilie și merișoare. Pot fi oferite ca daruri, fiind un deliciu apreciat de cei dragi!

Tânărul chef a dezvăluit toate ingredientele de care are nevoie, dar și ordinea în care le pune la fiert și toate aromele pe care le adaugă. Nu lipsește nici acea cremă specifică din piure de zmeură pe care o realizează pentru mijlocul prăjiturii, iar după ce ambele sunt gata, tot ce rămâne de făcut este să dea gaură în mijlocul choux-ului, să le umple, iar de aceeași cremă se folosește și pentru decor.

Mihai Dragomir a dezvălui toate secretele pe care le cunoaște ca desertul să iasă unul exact ca la cofetărie, iar iubitorii de dulce să se poată bucura chiar la ei acasă de un preparat delicios și rapid, care să uimească familia și toți invitații.  “Vă voi arăta cremele cu care am umplut choux-ul. Pentru bază avem nevoie de șase gălbenușuri de ou, 200 ml de lapte, 100 g de amidon și puțină esență de vanilie.
La fiert vom pune 800 ml de lapte și 300 g de zahăr. După ce a fiert laptele, turnăm în fir subțire baza, lăsăm crema la fiert, iar când este gata, la final adăugăm untul. Urmează coulis-ul, la care avem nevoie de 250 g de piure de zmeură, 25 g de amidon, 80 g de zahăr, le punem toate într-o oală și le dăm în fiert. Umplem choux-ul, folosim crema și la decor și cam asta este rețeta completă.”,
a povestit Mihai Dragomir.

 

@mihaidragomir381 2 retete simple de creme pentru choux 🫶🏼 #fyp #foryou #chef ♬ original sound- Mihai Dragomir



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață. Adaugă un plus de rafinament mesei tale!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies