Cum putem să evităm apariția celulitei. „Deshidratarea face un lucru foarte interesant”

eliminare celulita
Cum putem elimina celulita

Foarte multe femei se confruntă cu celulită, indiferent de vârstă sau greutate. Această problemă apare destul de des și cu foarte mare ușurință, de aceea trebuie controlată, dar și prevenită.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a explicat care sunt cauzele celuilitei, dar și cum putem să o combatem.

De ce apare celulita

cum evitam aparitei celulitei
Doctorul Ovidiu Peneș [Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

Celulita, aspectul inestetic al pielii, apare în general la femei, din diverse cauze.

Doctorul a mărturisit că retenția de apă, coagularea de sânge, deshidratarea, moștenirea genetică pe linia maternă, produc coagularea sângelui, nefiind posibilă drenarea de sânge, la paramterii normali. Toate acestea conduc către apariția celulitei.

„Da că încep tulburări hormonale, tulburări de alimentație, tulburări ale vaselor de sânge care hrănesc pielea, fibrele încep să își piardă calitatea, se fac ochiuri prin care grăsimea începe să se lase, iar la exterior, pielea are depirmată și  este cu foarte multe modificări și aspectul pe care toată lumea îl numește celulită”, a declarat medicul.

De asmenea, un alt motiv pentru care apare această problemă este stresul, ce provoacă cortizol. Medicul a explicat că un nivel crescut de cortizol, provoacă retenția de apă, ce duce la apariția aspectului neplăcut al pielii. Inflamația este o altă cauză a celuliltei, de aceea medicul recomandă să verificăm dacă avem vreo intolernață la diverse alimente.

Importanța alimentației pentru piele

dieta anticelulita
Ce alimente sun recomandate pentru a combate celulita[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum să îți găsești motivația pentru a slăbi. „Nu găsim energia necesară ca noi să ne abținem”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Medicul specialist a declarat că greșelile fundamentale sunt mâncatul prăjelilor și a dulciurilor rafinate, care produc dereglare hormonală.

„Deshidratarea face un lucru foarte interesant, în loc să se dreneze apa, țesutul are tendința să rețină apă. Beți suficientă apă și reduceți consumul de sare, pentru o cantitate excesivă de sare în alimente, în lucrurile pe care le consumați în mod obișnuit, va face de asemenea, să rețină apa în țesuturi.”, a explicat doctorul.

Cum putem combata celulita

de ce apare celulita
De ce apare celulita[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Conform specialiștilor, nu doar alimentația sau genetica provoacă celulită, ci și stilul de viață pe care îl abordăm, din punct de vedere al mișcării. Mai mult, Ovidiu Peneș a explicat că sunt numeroși factori care influențează aspectul pielii.

„Dacă folosiți pantofi cu toc în mod frecvent, sau lucruri care vă strâng picioarele, acționează asupra vaselor de sânge de la nivelul piciorului și asupra țesuturilor limfatice.

Drenajul limfatic și vascular nu se face corespunzător și în special sub șolduri și sub fese, începe să se formeze această celulită.”, a declarat medicul.

 Sportul joacă un rol esențial în problema celulitei. Sedentarismul  stimulează acest proces și de aceea este vital să facem mișcare, în special cu exerciții cu greutăți, genuflexiuni, fandări, care să ne lucreze zona inferioară a corpului.

„O să vedeți că, la apariția exerciților de sport, în două-trei luni, deja se estompează foarte mult din aspectul celulitei.”, a menționat specialistul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Masajul, unul dintre aliatul împotriva celulitei

cum putem combate celulita
Cum putem combate celulita[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Sfaturi și recomandări pentru a preveni diabetul

În jurul vârstei de 30 de ani, femeile sunt mai predispuse la apariția celulitei, din cauza lipsei de progesteron și testosteron, dar și a excesului de estrogen. Se recomandă ca femeile să stimuleze, mai ales în pre-menopauză, când începe înaintarea în vârstă, au nevoie să își stimuleze producția de testosteron, pentru a nu face deficit. Medicul sfătuiește doamnele să își mențină nivelul de zinc la o secreție normală.

Masajul anticelulitic a început să devină din ce în ce mai popular, în ultimii ani. Însă, această procedură nu este suficientă pentru a avea un aspect sănătos al pielii, deoarece trebuie combinată cu un stil de viață sănătos.

„Masajul ajută dacă motivele sunt un drenaj limfatic. Un masaj întotdeauna de jos în sus, dinspre tălpi spre gambe, în sus și spre coapse, ajută foarte mult. Masajele anticelulitice pe care le știm noi sunt niște lucruri foarte negative pentru celulită, pentru că nu facem decât să rupem și mai atre fibrele. Masajele cu foarte multă forță, nu sunt indicate, pentru că nu rezolvă. ”, a recomandat doctorul.

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum slăbim rapid și sănătos, fără să ținem dietă. „Sunt trei principii nutriționale importante”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies