Cum realizezi machiajul pentru un ten matur. Femeile trecute de 50 de ani trebuie să țină cont de aceste sfaturi!

Cum realizezi machiajul pentru un ten matur
Cum realizezi machiajul pentru un ten matur

Află din rândurile următoare cum trebuie să realizezi un machiaj pentru tenul matur.

Odată cu trecerea anilor și cu înaintea în vârstă, primele semne ale îmbătrânirii își fac simțită prezența, iar cea mai vizibilă parte a corpului este tenul nostru, unde gravitația se face remarcată, iar toate trăsăturile noastre încep să capete o altă formă. De aceea, este foarte important să realizăm un machiaj potrivit cu vârsta, prin intermediul căruia să ne estompăm micile defecte care apar odată cu trecerea timpului.

În cadrul unei emisiuni, Ana Maria Florea, makeup artist, a oferit câteva sfaturi esențiale de care femeile trecute de 50 de ani ar trebui să țină cont pentru a realizat un machiaj specific tenului matur, prin intermediul căruia să ofere tenului un aspect de întinerire. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să țineți cont:

Aplicați o cremă hidratantă

Cum realizezi machiajul pentru un ten matur
Cum realizezi machiajul pentru un ten matur[Sursa foto: freepik]

Aplicarea cremei hidratante este primul pas care nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică de îngrijire a tenului. Este foarte important ca înainte de a aplicat produse de makeup pe ten, acesta să fie hidratat pentru a avea un aspect luminos.

Pentru că tenul matur tinde să își piardă luminozitatea și să devină tern, avem nevoie de o cremă hidratantă iluminatoare, astfel încât să readucem acel glow mult dorit pe ten .”, a spus specialistul în domeniu.

Cum alegi fondul de ten pentru tenul matur

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când vorbim despre un fond de ten pentru tenul matur, trebuie să alegem texturi fluide, hidratante, care au în compoziție serumuri, astfel încât să hidrateze și să nu încarce tenul.

Cum se aplică crema cu factor de protecție solară

Crema cu factor de protecție solară este un alt produs care nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică de îngrijire a tenului, indiferent de vârstă. Aceasta ne protejează împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, care accentuează apariția semnelor de îmbătrânire la nivelul pielii. Astfel, după ce am aplicat crema hidratantă, este foarte important să aplicăm și o cremă cu factor de protecție. Cu cât factorul de protecție este mai ridicat, cu atât tenul nostru va fi ferit de razele puternice ale soarelui.

Aceasta trebuie aplicată indiferent de anotimp și de starea vremii, deoarece razele UV trec și prin nori și ne afectează calitatea pielii.

Cum se realizează machiajul ochilor atunci când ai tenul matur

Citește și: Cum se realizează un machiaj pentru femeile cu vârsta peste 55 de ani

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum realizezi machiajul pentru un ten matur
Cum realizezi machiajul pentru un ten matur[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre un ten matur al unei femei trecute de 50 de ani, trebuie să ținem cont că pleoapele sunt mai căzute decât de obicei. De aceea, trebuie să realizăm un machiaj natural, care să aibă efect de ridicare a acestora.

O nuanță de gri la tenul matur nu este potrivită pentru că odată cu înaintarea în vârstă se accentuează umbrele și nuanțele .”, a precizat makeup artistul. 

Specialistul în domeniu ne recomandă să folosim culori deschise, care să ofere un efect de luminozitate al ochilor.

De asemenea, eyelinerul nu mai trebuie aplicat pe pleoapa superioară, ci sub aceasta, pentru a crea un efect de ridicare al ochilor.

Ce trebuie să eviți în machiaj atunci când ai tenul matur

Citește și: Care sunt regulile de aur pentru machiajul femeilor de 40 de ani. Ce trebuie să evite femeile atunci când ajung la acest prag al vârstei

Cum realizezi machiajul pentru un ten matur
Cum realizezi machiajul pentru un ten matur[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre un machiaj pentru tenul matur, este foarte important să evităm tonurile închise, care ne întunecă tenul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nuanțele concealerului trebuie să fie un pic mai deschise decât nuanța fondului de ten pentru a crea luminozitate și a da prospețime privirii .”, a spus specialistul în domeniu.

De asemenea, trebuie să avem grijă și la cantitatea de produse pe care o aplicăm pe ten.

Când este vorba de tenul matur nu trebuie să exagerăm cu pudra pentru că încărcăm și mai mult aspectul tenului și scoatem și mai mult în evidență liniile fine .”, ne atrage atenția specialistul în domeniu.  

Astfel, este recomandat să folosim o pudră lejeră, foarte fină și cu particule iluminatoare.

Când conturăm sprâncenele, nu mai folosim creionul, deoarece acesta are tendința de a smulge firele de păr. În schimb, putem să folosim mascara sau fard.

Eyelinerul nu se mai aplică pe pleoapa superioară și nu mai realizăm forme grafice.

Atunci când alegem nuanța blushului, acesta trebuie să fie într-o nuanță deschisă de piersică și trebuie aplicat cu mișcări ascendente pe zona pomeților.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum aranjăm părul după vârsta de 50 de ani. Ce trebuie să facă femeile pentru un păr bogat și sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies