Cum recunoastem un atac de panica si ce trebuie sa facem

Cum recunoastem un atac de panica si ce trebuie sa facem
Cum recunoastem un atac de panica si ce trebuie sa facem

Respiratie accelerata, senzatie de sufocare, dureri de cap, cresterea ritmului cardiac si tremurul corpului, aceste simptome la un loc pot insemna ca sunteti pe cale sa suferiti un atac de panica sau chiar sunteti in mijlocul unuia.

Ce este atacul de panica?

Atunci cand este exclusa o cauza medicala care poate avea la baza astfel de simptome, se pune problema aparitiei unui atac de panica. Atacul de panica este de obicei un episod scurt si intens,  dar care se intampla subit. Aceasta tulburare anxioasa poate avea multiple cauze psihologice si comportamentale, dictate fie de evenimentele si persoanele din jur, fie de anumiti factori de la nivelul inconstientului nostru. 

Atacurile de panica pot avea o durata medie de cateva zeci de minute, insa ca intensitate, panica este resimta mai puternic in primele 5-7 minute, conform psihologilor.

Cum ajutam o persoana care trece printr-un atac de panica?


Odata ce am recunoscut simptomele unui atac de panica si stim sigur ca persoana in cauza nu sufera de alte afectiuni precum cele cardiovasculare sau hipertiroidism, sunt cateva lucruri care pot fi facute pentru a ajuta victima.


Nu lasam persoana in cauza singura
Incercam sa o calmam folosind un ton bland, dar totodata ferm
Ajutam victima sa respire normal prin metode precum numararea cu voce tare a inspiratiilor si expiratiilor, ori prin folosirea unei pungi care ajuta la restabilirea unui volum optim de aer pentru organism.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies