Cum reușește medicul Monica Pop să își exercite meseria atunci când întâlnește cazuri grave. Cum își gestionează emoțiile: “E foarte greu să spui unui om că nu se mai poate.”

Cum reușește medicul Monica Pop să își exercite meseria atunci când întâlnește cazuri grave. Cum își gestionează emoțiile: “E foarte greu să spui unui om că nu se mai poate.”
Cum reușește medicul Monica Pop să își exercite meseria atunci când întâlnește cazuri grave. Cum își gestionează emoțiile: “E foarte greu să spui unui om că nu se mai poate.”

Monica Pop a vorbit despre cum reușește să își exercite meseria în anumite situații pe care le întâlnește cu pacienții ei.

Monica Pop, cunoscutul medic oftalmolog, a vorbit, în cadrul podcastului realizat de Alexandru Constantin, despre modalitatea prin care își gestionează emoțiile atunci când vine vorba de situații mai delicate cu pacienții ei. A mărturisit că există cazuri în care pacienții i-au devenit prieteni, iar alții, deși îi calcă pragul de ani, nu s-a putut apropia de ei. Depinde foarte mult și de oameni, iar ea admiră de fiecare dată pacientul optimist, care vine cu încredere spre ea. 

“Depinde foarte mult de pacient. Au fost pacienți la care am legat prietenii pentru toată viața și am pacienți de 30 de ani și alții la care nu, depinde foarte mult și de comportamentul lor. Pe urmă, am admirat întotdeauna pacientul optimist, pacientul care a venit cu încredere, mi se pare normal, pentru că așa am fost și eu. Eu am cunoscut un oncolog care nu vorbea cu nimeni, nu vorbea pur și simplu și l-am întrebat de ce face așa și a zis că pentru protecția lui, dar nu poți să faci așa.

E normal să te implici, nu se poate. Doctorul normal așa face, se implică, suferă, mai ales dacă e vorba de copii, dar nu numai, și pentru oricine e normal să fie așa.”, a povestit Monica Pop.

Cum reușește Monica Pop să gestioneze emoțiile în fața anumitor cazuri grave din cabinet

Citește și: Monica Pop, despre depresia avută după moartea bunicii sale. “Am crezut că nu o să trec niciodată de asta. I-am căutat ochii la sute de mii de pacienți.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Monica Pop
Monica Pop[Sursa foto: Facebook]

Citește și: VIDEO Monica Pop, crescută de bunica sa! Medicul a povestit despre momentele grele din copilărie: „Bunica mea a fost cel mai frumos om din viața mea. A fost un om sfânt și așa va rămâne pentru mine.”

Renumitul medic mărturisește că, deși a întâlnit colegi care nu vorbeau niciodată cu pacienții pentru a nu se implica emoțional, spune că îi este foarte greu să facă acest lucru și că este normal să te poți implica în anumite cazuri, mai ales dacă este vorba de copii.

Este extrem de greu să dea veștile rele oamenilor cu privire la starea de sănătate și încurajează de fiecare dată să nu ajungă în cabinetul medical prea târziu. 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

“Sunt situații incurabile, e greu, e foarte greu să spui unui om că nu se mai poate, foarte greu și de asta am ținut la o publicitate a specialității. Oamenii să înțeleagă că trebuie să meargă. Orice om din lumea asta care nu are nimic, să fie foarte clar, care nu are nimic, să meargă o dată pe an la consult oftalmologic pentru că sunt boli care nu dau simptome și când dau, e prea târziu.

Și oamenii nu se duc, deși e gratuit pentru copii, pentru asigurați și pentru pensionari. Se duc când nu se mai poate nimic. Sunt boli care nu dau nimic, niciun fel de simptom și când a dispărut vederea, s-a terminat definitiv.”, a mai spus medicul oftalmolog.

Monica Pop
Monica Pop[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în copilăria ei. “Dragul mamei, am crezut că mor.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies