Cum rezolvăm probleme din cuplu. Ghid practic pentru o relație sănătoasă!

Cum rezolvăm probleme din cuplu. Ghid practic pentru o relație sănătoasă!
Cum rezolvăm probleme din cuplu

Într-o relație în care se află două persoane care se iubesc, mereu vor apărea diferite probleme, care pot începe de la un lucru nesemnificativ. De cele mai multe ori, oamenii nu vor ști cum să reacționeze și vor prefera să lase conflictul neterminat, ceea ce va aduce la repulsie și stări de nervi constante.

Dacă ți se întâmplă să ai probleme în relație și să nu știi cum să abordezi persoana pe care o iubești, ei bine, cel mai util lucru pe care îl poți face este să îți dai frâu liber sentimentelor și să spui tot ceea ce ai pe suflet în momentul respectiv.

Comunicare deschisă și sinceră

Citeste si: Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Cum rezolvăm probleme din cuplu[Sursa foto: Freepik]

Cum rezolvăm problemele din cuplu

Problemele din cuplu sunt inevitabile, dar cel mai important este ca momentul să poată fi depășit, iar relația să poată continua într-un mod sănătos. De foarte multe ori, oamenii țin pentru ei ceea ce simt și nu își dau frâu liber sentimentelor, iar asta este o greșeală foarte mare, întâlnită foarte des.

Din păcate, multe cupluri se destramă și aleg să meargă pe drumuri separate din cauza problemelor nerezolvate. O relație sănătoasă va avea ca factor principal comunicarea, deoarece ea va ține totul sub control și vă va ajuta să evoluați într-o direcție foarte bună.

În cadrul unei emisiuni TV, doctorul Cristian Andrei, a vorbit despre anumite probleme în cuplu și a spus că recomandarea lui este ca femeile să se mărite cu acela care nu dă cu piciorul în cățeluși.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Înțelegerea reciprocă

Cum rezolvăm probleme din cuplu[Sursa foto: Freepik]

Găsirea compromisurilor

,,Recomandarea mea este să te măriți cu acela care nu dă cu piciorul în cățeluși, deoarece se poate întâmpla ca și copilul tău să fie într-o situație similară.”, a spus doctorul Cristian Andrei în cadrul unei emisiuni TV.

El a mai spus că majoritatea relațiilor din cuplu se bazează pe faimoasa lege a atracției, adică persoanele consideră că partenerul este pe placul lor din toate punctele de vedere.

,,Relațiile de cuplu se bazează pe faimoasa lege a atracției, adică este ceva care mi se potrivește, este ceva care îmi suscită interesul, este ceva care îmi stimulează simțurile, sau este vorba de un miros de sarmale în părul ei.

Dacă nu, simțurile mele nu sunt chemate de ea, sunt chemate de o colegă care sigur nu vine cu sarmale în păr la serviciu.”, a mai spus el.

Rezolvarea conflictelor într-un mod sănătos

Cum rezolvăm probleme din cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Căutarea sprijinului extern

Citeste si: Metoda care îți face blugii să reziste mai mult. Trucul uimitor cu blugi la congelator

Femeia trebuie să fie foarte conștientă că deși bărbatul simte, de cele mai multe ori nu spune tot ceea ce îl apasă.

,,Femeile trebuie să țină cont că bărbatul dacă nu spune, totuși simte. Chiar dacă pare el dintr-o singură bucată, el are înauntru căldură, dar nu știe să o exprime, că se vede pe el, uneori bărbatul este nervos, tocmai pentru că are o emoție

frumoasă. Majoritatea nervozități lor bărbaților sunt în situații delicate și fine, nu în cele grobiene cum cred femeile, adică practic, dacă un bărbat nu știe să îi spună femeii te iubesc, nu înseamnă că este necioplit, înseamnă că este prea mult și el nu știe ce să facă cu asta, este enorm de mult emoția respectivă pentru el și atunci îi vine să fugă și să plece. E faimoasă problema femeilor cu bărbații care fug de acasă. În cazul nostru, bineînțeles, dacă ea nu îl simte pe acest bărbat simțurile lui identifică.”.

Cum rezolvăm probleme din cuplu
Cum rezolvăm probleme din cuplu[Sursa foto: PixaBay]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies