Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur.
Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

În cadrul emisunii de la Kanal D "Teo Show", prezentată de Teo Trandafir, Alex Abagiu a vorbit despre cum ne putem alege nuanța ideală de roșu pentru buze.

Alex Abagiu, make-up artist, a vorbit în cadrul emisiunii difuzate de Kanal D despre metoda corectă de alegere a nuanței de roșu, ideală pentru buzele noastre.

Make-up artistul a adus cu el două modele care fac parte din echipa redacției Kanal D, cu trăsături diferite, prima fată fiind brunetă cu piele deschisă, cu ton ușor gălbui al pielii și ochi verzi.

“Contează foarte mult culoarea ochilor atunci când rujul devine focusul întregului tău artificiu de machiaj. (…) Atunci când buzele devin prioritare, o culoare complementară cu culoarea ochilor” a specificat el.

Metoda de aplicare a rujul în așa fel încât buzele să nu devină vulgare

Citeste si: Secrete de stil de la Adina Buzatu: „Haina nu-l face pe om, dar îl conturează!”

Citeste si: 3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

Acest truc explicat de Alex Abagiu se aplică în special persoanelor cu buze voluminoase.
“Se folosește un contur în aceeași nuanță cu nuanța rujului, și întotdeauna încercăm să nu ajungem cu rujul până în conturul natural exterior al buzelor. (…) Am lucrat cu anticearcănul pe care îl am pe mână trăgând o dungă foarte fină pe conturul exterior al buzelor.

În felul acesta reușesc să fac două lucruri: buza nu va părea vulgară, foarte mare, vizibilă, și doi: nuanța rujului va iesi mult mai tare în evidență.”  a spus acesta.
Pentru al doilea pas a folosit un ruj care conține galben în compoziție, potrivit pentru nuanța tenului fetei. Pentru a nu crea un efect de buze încărcate, Alex a folosit o textură de cerneală.
“Lichid vorbind, îmi pătează mai degrabă buzele dar nu-mi creează acea senzație de mult produs pe ele.”
a adăugat el.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Totul despre machiajul de toamnă. „Se poartă machiajul monocrom!”

Citeste si: Cum își face Ilinca Vandici machiajul de seară. „Am un pont pentru voi, cele care vă confruntați cu aceeași problemă” 

Este bine sau nu să ne presăm buzele după aplicarea rujului

Alex Abagiu a răspuns la întrebarea prezentatoarei, Teo Trandafir, în legătură cu presatul buzelor după aplicarea unui ruj.
“Presatul buzelor este de făcut atunci când îți dorești să te miști foarte repede, și vrei practic să imprimi din partea de jos, în partea de sus. Însă, atunci când vorbești despre o formulă care trebuie să reziste, trebuie să fie pe buze mai mult timp, e de preferat să nu faci gestul ăsta și să lași textura să se absoarbă.”

a spus el.
În același timp, a comparat trucul prin presare cu cel de suflare după aplicare.
“Un alt truc pe care îl puteți face atunci când vă aplicați ruj pe buze să faceți gestul de suflat, ca și cum ai fluiera, pentru că se usucă mult mai repede.” a comparat el.

Pentru o altă situație a aplicării rujului roșu, Alex Abagiu a ales un model în care buzele sunt destul de pline și bine conturate.

Subtonul pielii este unul cald, părul gălbui și culoarea sprâncenelor maronii deschis, așadar, nu a recomandat roșu cald în aceste condiții. În schimb, a recomandat să poate un ruj care în compoziție să conțină nuanța de albastru sau magenta.
Alex a arătat un alt tip de aplicare, folosindu-se de creionul de buze pentru a trasa o linie în zona de V a buzelor.
Totodată, a dezvăluit un alt truc pentru aplicarea corectă a rujului.
“O tehnică foarte actuală este să te folosești de un bețișor de urechi ca să nu ajungi cu culoarea până în colțuri. Deschidem gura și strângem bețișorul acolo. Știu că pare puțin ciudat, dar credeți-mă că acasă funcționează foarte bine.” a dezvăluit acesta.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum aplicăm corect fondul de ten

Cum putem împiedica migrarea rujului roșu

Acesta a povestit despre un produs util folosit după aplicarea creionului și rujului, care împiedică migrarea rujului pe față.
“Vorbim despre fixatoarele de ruj. Sunt aceste substanțe care arată ca un lac de unghii, e un lac transparent, dar îl pun în zona în care, de regulă, se destabilizează, adică conturul buzelor.a spus el.
Un alt sfat important pe care l-a dat a fost să nu aplicăm rujul niciodată peste creionul de contur.
“Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur. Conturul se păstrează acolo ca și cum ar fi granița buzei. N-am voie să traversez granița respectivă pentru că inevitabil ajung în acele microriduri ale tenului.” a continuat el.


În aplicarea rujului rece, puțin mai închis decât culoarea creionului de buze, a folosit un ruj tip baton, care a rezultat un efect frumos de buze matifiate.
“E aspectul ăla de buze Lolita, cumva tapotez ușor suprafața buzelor pentru că îmi doresc acest efect de buze matifiate.” a precizat Alex Abagiu.

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale[Sursa foto: freepik]

Pentru un efect de buze mult mai mate, Alex Abagiu a folosit puțină pudră.
“Poți transforma rujul cremos, într-un ruj mat perfect, impecabil. (…) Cu siguranță în momentul în care vei aplica pudră peste un ruj cremos, ai doua straturi: stratul de cremă rămâne tot timpul în contact cu pielea ta și nu-ți creează senzația de buză care se exfoliază, versus o textură mată din start care tinde să se usuce și cumva îți creează acel strat care distruge bariera naturală de hidratare  a pielii tale.” a povestit el.
Un ultim sfat din partea make-up artistului, Alex Abagiu, a fost să folosim degetul mare și să îl băgăm rapid în gură pentru a prelua surplusul de ruj.
“În momentul în care aplici prea mult ruj și cumva se atinge de aparatul dentar, sau cumva dacă dinții nu sunt perfect așezati se murdăresc” a fost explicația lui Alex Abagiu pentru acest truc.

Nuanța ideală de roșu[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

5 trucuri pentru poze reușite. Îți vor aduce o mulțime de like-uri pe Instagram

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies