Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV
Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV

Protecția solară este întotdeauna necesară, indiferent de sezon. Află din rândurile de mai jos cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV!

Crema de protecție SPF este necesară pentru a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV. Aceste raze UV sunt o formă de radiații electromagnetice cu o lungime de undă mai mică decât lumina vizibilă, fiind emise de către soare. Astfel, crema de protecție cu SPF este folosită pentru a reduce riscul de cancer de piele și pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii din cauza radiațiile ultraviolete.

În același timp, crema de protecție solară care conține ingrediente hidratante poate ajuta la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii.

Care este cantitatea corectă de SPF pe care trebuie să o aplici pentru a obține protecția adecvată a pielii împotriva razelor UV

Cantitatea adecvată de SPF care trebuie folosită pe o protecție corespunzătoare a pielii împotriva razelor UV este de 30 de grame, potrivit specialiștilor.

Cu toate astea, cantitatea respectivă de protecție solară este valabilă atunci când se adoptă o ținută sumară, care expune o mare parte a corpului. Cu alte cuvinte, cantitatea corectă de produs scade atunci când hainele acoperă corpul mai bine. De asemenea, ar trebui să se utilizeze o cantitate generoasă de cremă de protecție solară, în jur de o linguriță plină, pentru a acoperi fața și gâtul, și cel puțin două lingurițe pentru a acoperi brațele și picioarele.

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV[Sursa foto: freepik]

De altfel, crema de protecție solară trebuie aleasă în funcție de tipul pielii fiecărei persoane în parte. Așadar, pentru o piele deschisă la culoare este recomandată o cremă cu factor de protecție 50 sau 30 iar pentru cei cu o piele normală sunt potrivite produsele cu factor de protecție 15 sau 30. De asemenea, persoanele cu pielea mai închisă pot avea o toleranță mai ridicată la razele soarelui, însă și pielea respectivă are nevoie de protecție.

Așadar, oamenii pot opta pentru o cremă de protecție cu SPF 10. Cu toate astea, este bine de știut că există diverse produse SPF pentru ten gras acneic, dar si creme cu SPF pentru ten mixt, care oferă pielii îngrijirea de care are mare nevoie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Totodată, valoarea SPF-ului apare pe produsele de protecție pentru a arăta cât de bine poate proteja pielea de razelor ultraviolete B (UVB), care reprezintă principala cauză a arsurilor solare.

Mai mult decât atât, există și razele ultraviolete A (UVA), fiind un risc pentru declanșarea cancerului de piele, inclusiv a melanomului malign. De asemenea, razele ultraviolete A sunt cele care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii.

Citește și: Care sunt alimentele pe care le putem mânca seara. Mâncăruri pentru cină care ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea somnului

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV[Sursa foto: freepik]

Cele mai bune sfaturi pentru a aplica SPF în mod uniform și eficient

Un lucru important de reținut este faptul că SPF-ul se reaplică la fiecare două ore, sau mai des dacă apare transpirația sau dacă se desfășoară activități care umezesc pielea, cum ar fi înotul. Cremă de protecție solară trebuie aplicată cu cel puțin 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, astfel încât pielea să poată absorbi produsul și să ofere protecție adecvată.

După aplicarea sa pe zonele expuse, respectiv față, gât, urechi sau oricare altă zonă, SPF-ul se masează în piele într-un strat uniform.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV[Sursa foto: freepik]

Crema cu SPF se aplică prin tamponare, nu prin frecare, astfel încât să se distribuie uniform pe toată suprafața și să fie absorbită mai rapid. Mai mult decât atât, buzele trebuie și ele protejate de razele solare, astfel că se poate aplica un balsam de buze cu SPF. Crema de protecție solară trebuie folosită inclusiv în zilele înnorate sau când se stă în interior, deoarece razele UV pot pătrunde prin ferestre sau printre nori. De asemenea, pentru o aplicare cât mai uniformă se poate utiliza un spray sau o cremă solară cu pulverizator.

Citește și: Care sunt alimentele ce topesc celulita. Hidratarea ajuta la menținerea elasticității pielii și la reducerea aspectului de "coajă de portocală"!

Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Descoperă cum să îți îngrijești tenul cu ajutorul unei măști cu argilă făcute în casă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies