Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare
Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Acidul hialuronic este des folosit în îngrijirea pielii, însă acesta trebuie întotdeauna aplicat corespunzător. Află din rândurile de mai jos cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare!

Acidul hialuronic se regăsește în industria cosmetică din întreaga lume, datorită proprietăților sale hidratante și de umplere. Astfel, produsul este des văzut în creme, seruri sau măști, cât și în starea sa proprie, sau administrat sub formă de injecții pentru a adăuga volum și pentru a umple ridurile și liniile fine ale tenului.

Ce este acidul hialuronic si ce beneficii pentru piele oferă

Acidul hialuronic este o substanță naturală prezentă în organism, respectiv în țesuturile conjunctive și în lichidul sinovial. Acesta are numeroase beneficii pentru piele, iar printre acestea se numără hidratarea intensă datorită priorităților sale, umplerea ridurilor și liniilor fine care apar odată cu înaintarea în vârstă, stimularea producției de colagen, în acest sens reușind să contribuie la întărirea pielii și la reducerea semnelor îmbătrânirii. Mai mult decât atât, produsul cosmetic are proprietăți antioxidante și proprietăți antiinflamatorii, adică calmează și vindecă pielea iritată sau sensibilizată.

Citește și: Reguli după injectarea cu acid hialuronic în buze. Ce trebuie să respecte femeile?

Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

Cum să pregătești pielea pentru aplicarea acidului hialuronic

De asemenea, un pas extrem de important înainte de aplicarea acidului hialuronic este pregătirea pielii, pentru a obține rezultatele mult dorite. Astfel, trebuie întotdeauna să se înceapă cu procesul de curățare a pielii, care constă în utilizarea unui demachiant blând și apă călduță pentru a îndepărta machiajul, murdăria și excesul de sebum.

Ulterior, pielea trebuie exfoliată pentru îndepărtarea celulelor moarte și a stratului superficial de piele, ceea ce va permite acidului hialuronic să pătrundă mai bine și să acționeze în profunzime.

Cu toate astea, nu trebuie folosit produsul exfoliant într-un mod excesiv, pentru că acest lucru poate sensibiliza pielea. De asemenea, în pregătirea pielii pentru aplicarea acidului hialuronic trebuie să se regăsească o cremă hidratantă potrivită tipului de ten și lăsată să se absoarbă complet în piele.

Produsul hidratant va menține nivelul optim de umiditate și va crea un mediu favorabil pentru acidul hialuronic. De altfel, înainte de aplicarea acidului hialuronic, nu trebuie să se folosească produse cosmetice sau să aibă loc intervenții care ar putea irita sau sensibiliza pielea, respectiv exfolierea chimică puternică, retinoizi sau tratamente cu laser.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp

Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

Cum să aplici acidul hialuronic corect în funcție de zona dorită

Zona buzelor

Acidul hialuronic este des utilizat pentru zona buzelor, deoarece acesta reușește să le contureze și să le ofere mai mult volum.

Pentru această procedură, femeile sunt nevoie să meargă la o consultație în care medicul află care sunt așteptările lor, astfel încât modul de injectare, cantitatea de produs și tipul acidului hialuronic folosit să fie în conformitate cu dorințele acestora.

Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare[Sursa foto: freepik]

Zona ochilor

De asemenea, este bine cunoscut faptul că acidul hialuronic poate fi aplicat și în zona ochilor pentru a reduce cearcănele sau ridurile fine, astfel că sunt recomandate produsele cosmetice speciale care conțin acid hialuronic, însă într-o cantitate mică care se tamponează ușor sub ochi, evitând contactul direct cu

aceștia.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mai mult decât atât, acidul hialuronic este utilizat și în diverse operații oculare, respectiv cataracta. Așadar, acesta poate reduce inflamația și poate accelera vindecarea după intervenția oculară. O altă problemă care poate fi rezolvată cu ajutorul acidului hialuronic sunt ochii uscați. Așadar, când este folosit în picături pentru ochi sau în lentile de contact, acidul hialuronic poate menține ochii umezi și sănătoși.

Zona obrajilor

Acidul hialuronic poate fi folosit și pentru zona obrajilor sau pomeților deoarece acesta poate adăuga volum și poate ridica zona respectivă. Așadar, produsul poate fi aplicat prin injecții subcutanate la un medic specialist.

Zona frunții

Femeile se confruntă, de asemenea, și cu ridurile de expresie. Însă, ele pot fi ușor rezolvate cu ajutorul acidului hialuronic sub formă de injecții. Cu alte cuvinte, acidul hialuronic reduce semnele îmbătrânirii deoarece acesta este un ingredient cheie când vine vorba de combaterea sau inversarea acestor semne. De asemenea, această procedură trebuie efectuată doar de un medic specialist, pentru rezultate spectaculoase și bune.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce este botoxul și cum putem preveni îmbătrânirea pielii. Sfaturi pentru a păstra o piele sănătoasă și strălucitoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies