Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp

Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp
Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp

Află din rândurile următoare cum trebuie să îți îngrijești corect tenul după 30 de ani pentru a-i păstra aspectul sănătos cât mai mult timp.

Odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, corpul femeilor suferă anumite modificări ce sunt în special vizibile la nivelul pielii. Tenul nostru este cel mai afectat de trecerea timpului, iar primele semne de îmbătrânire fine încep să se vadă chiar de la această vârstă. Astfel, trebuie să îl ajutăm în procesul de regenerare, să își mențină elasticitatea pielii și să îi asigurăm un aspect sănătos cât mai mult timp.

Pentru a face acest lucru trebuie să avem o rutină corectă de îngrijire, bazate pe produse adecvate tipului nostru de ten și vârstei.

Descoperă în continuarea articolului ce trebuie să faci pentru a păstra aspectul sănătos și tânăr al pielii după vârsta de 30 de ani. În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Oana Spânu, medic primar dermatolog, a dezbătut pe larg acest subiect legat de îngrijirea tenului după vârsta de 30 de ani.

Pielea începe să piardă din fermitate

Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp[Sursa foto: Freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, principalul factor care influențează îmbătrânirea prematură a pielii este lipsa capacității de a reține apă. Astfel, pielea începe să își piardă din elasticitate și apar diferite afecțiuni ale acesteia.

Pielea noastră începe să își piardă din elasticitate, din capacitatea de a reține apa, de a rămâne hidratată, începe să i se reducă treptat producția de lipide, pierde mult mai repede apă, electroliți, minerale, se inflamează, se subțiază, își pierde di profunzime .”, a

spus specialistul în domeniu.

După 40 de ani se pierde mult estrogen

Citește și: Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale

Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp[Sursa foto: Freepik]

Un alt factor care influențează aspectul pielii îl constituie producția de estrogen, care după vârsta de 40 de ani începe să scadă, iar acest hormon este direct responsabil de calitatea și fermitatea pielii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„În cazul femeilor scade producerea de estrogen. Pe măsură ce îmbătrânim și depășim 40 de ani, începem să pierdem din celelalte țesuturi adiacente, din masa țesutului osos. Începe să intervină osteoporoza .”, a precizat specialistul în domeniu.

Care sunt factorii care produc îmbătrânirea pielii

Care sunt factorii care produc îmbătrânirea pielii
Care sunt factorii care produc îmbătrânirea pielii[Sursa foto: freepik]

Pe lângă modificările hormonale care se produc odată cu înaintarea în vârstă, există și alți factori care accelerează procesul de îmbătrânire.

Printre aceștia se numără expunerea precoce la soare fără creme cu factor de protecție, stresul oxidativ, dar și o rutină de îngrijire neadecvată sau inexistentă.

Ne dorim să fim bronzate și frumoase, dar din păcate, asta accelerează procesul de îmbătrânire. E foarte importantă și baza noastră genetică, fondul genetic.

Sunt importante și modificările hormonale. Trebuie să ne hidratăm foarte bine pielea, să folosim rutine adecvate tipului nostru de ten și vârstei noastre. ”, spune specialistul în domeniu.

Cum prevenim îmbătrânirea pielii

Citește și: Care sunt regulile de aur pentru machiajul femeilor de 40 de ani. Ce trebuie să evite femeile atunci când ajung la acest prag al vârstei

Cum prevenim îmbătrânirea pielii
Cum prevenim îmbătrânirea pielii[Sursa foto: freepik]

Este foarte important să prevenim cât mai devreme posibil apariția primelor semne de îmbătrânire. Astfel, trebuie să ținem cont de factorii care accelerează procesul de îmbătrânire al pielii și să folosim produse adecvate care să ne protejeze împotriva acestor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dereglările hormonale se află în legătură directă cu alimentele pe care le consumăm. Astfel, trebuie să ținem cont de acest aspect dacă ne dorim o piele tânără.

Suportul cel mai important este ca în primii ani de viață, în adolescență și în perioada de până în 30 de ani, să fim foarte atenți la ceea ce mâncăm, la alimentele pe care le consumăm. Atunci când avem nevoie de suplimente alimentare, minerale sau vitamine, să le administrăm în mod controlat, nu să le luăm în exces .”, a spus specialistul în domeniu.  

De asemenea, crema cu factor de protecție trebuie să facă parte din rutina noastră de îngrijire a tenului.

Este foarte important acest SPF care se aplică ultimul pe fața noastră, dimineața, înainte de a ieși din casă și îl recomandăm chiar și în zilele înnorate. Un minimum pentru expunerea la mai mult de 10-15 minute la lumină naturală este un SPF 30 pentru sezonul rece și SPF 50 pentru sezonul cald .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Totodată, este foarte important să ne alcătuim o rutină corectă de îngrijire a tenului care să fie formată din produse potrivite tipului nostru de ten. Să ne demachiem în fiecare seră, să ne hidratăm corespunzător tenul, iar potrivit specialistului în domeniu, după vârsta de 30 de ani este recomandată folosirea produselor care conțin retinol.

Începând cu vârsta de 30 de ani, dacă tenul nostru nu este sensibil, seara ar trebui să folosim o concentrație mai mică sau mai mare de retinol. Foarte importantă este hidratarea cu acid hialuronic cu o moleculă mică. Are o capacitate foarte mare de a reține apa și scopul lui este de a crea acea peliculă de protecție și de a nu permite pielii să piardă apa și electroliții progresiv cu vârsta .”, a spus specialistul în domeniu.  

Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Totul despre cauzele care duc la îmbatrânirea prematură a pielii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies