Cum să asociem corect vinul cu mâncarea. „Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an!”

cum sa asociem corect vinul cu mancarea
Se pare că în funcție de vinul ales, acesta trebuie consumat cu anumite feluri de mâncare

Se pare că în funcție de vinul ales, acesta trebuie consumat cu anumite feluri de mâncare. Însă știați cum se poate asocia corect?

Aflați din rândurile următoare cum puteți asocia cel mai bine un anumit tip de vin, cu mâncarea pe care o serviți. În plus, descoperiți și care sunt preparatele pe care le puteți combina cu vinul alb, rose și cel roșu, toate acestea, chiar de la expertul în vin, Mircea Niculescu, invitat în cadrul emisiunii “Teo Show”, de la Kanal D.

 

Cum să asociem corect vinul cu mâncarea

Atunci când vine vorba despre ocaziile speciale în care alegem să deschidem o sticlă de vin, în compania prietenilor sau a familiei, vinul ales, trebuie să se ridice la înălțimea preparatului, dar și a așteptărilor din partea invitaților. Astfel încât, în funcție de preparatul pe care îl vom servi, vinul poate să fie asociat de obicei, după cum urmează:

  • Vin alb – sushi, fructe de mare, piept de rață, curcan, file de morun cu sparanghel și sos olandez   și file de calcan sau biban de mare etc.
  • Vin roșu – piept de rață, curcan, aperitive cu prosciutto, ruladă de cerb umplută cu smochine, ruladă de fazan cu piure de castane   etc.
  • Vin rose – piept de rață, curcan etc.

Vinul alb

Atunci când vine vorba despre vinul alb, expertul în vin, Mircea Niculescu ne-a dezvăluit care sunt recomandările în privința preparatelor pe care le putem consuma, alături de un pahar de vin alb, recomandări care pot fi urmate și la mesele de Crăciun sau Revelion.

Am să încep cu câteva recomandări legate de vinurile albe. Noi aici avem o șarbă maturată la baric, pe care eu vă recomand să o asociați cu o ciulama de pui.

Ideea este că vorbim de un vin semi-aromat, care și-a petrecut câteva luni în butoaiele de stejar, și în felul ăsta și-a dezvoltat complexitatea. Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an.”, a menționat expertul în vin.  

cu ce se potriveste vinul alb
Se pare că în funcție de vinul ales, acesta trebuie consumat cu anumite feluri de mâncare[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce beneficii are vinul roșu și cu ce preparate culinare se potrivește de minune

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vinul rose

Atunci când vine vorba despre vinul rose, se pare că alegerea cea mai bună este de a-l asocia cu respectiva culoare pe care preparatul îl are, în concordanță cu vinul ales. Astfel încât, vinul rose este potrivit mai ales cu somonul, creveții și salatele.

Recomandarea principală este să mergem pe culoare, iar standardul pentru vinul rose se referă în unele cazuri și la culoarea cărnii de somon.

Somonul ar fi primul, însă rose-ul merge deopotrivă și cu pește, creveți, dar în același timp poate să meargă și cu o salată cu un dressing un pic mai intens, care poate câteodată să depășească un vin alb lejer, și atunci o altă recomandare este cu o salată Caesar.”, a specificat Mircea Niculescu.

cu ce se potriveste vinul rose
Se pare că în funcție de vinul ales, acesta trebuie consumat cu anumite feluri de mâncare[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: La ce temperatură se bea vinul roșu

Vinul roșu

Atunci când vine vorba despre vinul roșu, se pare că cel mai bine se potrivesc preparatele pe bază de carne de porc. Bineînțeles, atunci când pregătim masa pentru sărbători, putem avea alături, un pahar de vin roșu, numai bun de savurat.  

Vinurile roșii le-aș recomanda cu preparatele pe bază de carne de porc sau cu o plăcintă de berbecuț, dar ținând cont de faptul că sarmalele sunt nelipsite de sărbători, puteți să asociați o Fetească Neagră și cu sarmalele.”, a declarat specialistul.

cu ce se potriveste vinul rosu
Se pare că în funcție de vinul ales, acesta trebuie consumat cu anumite feluri de mâncare[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citeste si: Cu ce se scot petele de vin roșu

 

Ce facem atunci când ne dorim să adăugăm apă, în vin

Majoritatea persoanelor obișnuiesc să deguste un vin, în combinație cu apa. Astfel încât, expertul în vin, Mircea Niculescu a dezvăluit faptul că cel mai bine, atunci când ne dorim să facem acest lucru, ar fi să avem apa, separat, într-un alt pahar.

Dacă simți nevoia să pui ceva în acel vin, nu este numai vina ta, s-ar putea ca cel care ți-a recomandat vinul, cel care ți-a adus acel vin, momentul, să nu fie cel mai potrivit, deci consumatorul trebuie să fie cumva protejat de situații de genul acesta.

Părerea mea este că dacă simți nevoia de apă, lângă vin, cel mai important lucru este să ai un pahar lângă.”, a susținut acesta.

Citeste si: Totul despre dependența de mâncare. ”Ajungem să facem aceste lucruri pe pilot automat fără să ne dăm seama.”



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta unei salate delicioase de vară. „O salată pe care o prepar aproape la ordinea zilei!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies