Ce beneficii are vinul roșu și cu ce preparate culinare se potrivește de minune

Ce beneficii are vinul roșu și cu ce preparate culinare se potrivește de minune
Ce beneficii are vinul roșu și cu ce preparate culinare se potrivește de minune

Vinul roșu, considerat de multe persoane ca fiind băutura pasiunii, este mai mult decât potrtivit pentru o cină romantică, dar are și nenumărate beneficii pentru organism! Decoperă proprietățile și valorile nutriționale ale vinului roșu, dar și cu ce preparate culinare se potrivește cel mai bine.

Una dintre cele mai populare și apreciate băuturi din întreaga lume este, fără doar și poate, vinul roșu- un produs găsit în nenumărate variații care reflectă diversitata solului, climatului și culturii din care face parte. În general, vinul conține antioxidanți, mai exact resveratrol, care se găsește în sâmburi și pielița strugurilor. Acești antioxidanți luptă cu radicalii liberi și protejează celululele sănătoase împotriva atacului acestora.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă peștele

Vin roșu beneficii
Vin roșu beneficii[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile vinului roșu

Efectele pozitive ale vinului roșu se observă doar atunci când este consumat în catități moderate. Ei bine, un pahar de vin roșu pe zi scade riscurile afecțiunilor cardiace, scade colesterolul și ajută inima să funcționeze în ritmuri normale. Descoperă care sunt cele mai importante beneficii ale vinului roșu asupra organismului nostru, conform studiilor efectuate de cercetători.

1. Îmbunătățește sănătatea plămânilor

Cercetătorii au ajuns la concluzia că atât vinul roșu, cât și cel alb ajută la consolidarea efectelor pozitive asupra plămânilor noștri. Totul pornește de la resveratrol care îmbunătățește funcționarea întregului aparat respirator și previne apariția cancerului pulmonar, mai ales în cazul în care sunteți fumător.

2. Previne bolile degenerative ale creierului

Vinul roșu poate preveni demența, iar antioxidanții mențin sănătatea celulelor nervoase. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Tratament al Bolilor Neuropsihiatrice, persoanele care consumă în mod responsabil vin roșu au cu 23% mai puține șanse de a dezvolta afecțiuni degenerative ale creierului.

3. Reduce riscul de depresie

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Vinul roșu ameliorează stările de depresie și anxietate, potrivit mai multor studii realizate în cadrul celor mai importante universități din Spania. Așadar, cercetătorii au descoperit faptul că persoanele care consumă între 2 și 7 pahare de vin roșu pe săptămână au un risc mai scăzut de a se confrunta cu depresia sau anxietatea socială.

4. Previne cancerul la sân

Resveratrolul, polifenolii și flavonoidele conținute de vinul roșu sunt antioxidanții care ajută cel mai mult celulele să se regenereze, mențin organele sănătaose și ajută la prelungirea vieții.

5.Previne afecțiunile oculare

Creșterea necontrolată a vaselor de sânge din ochi poate fi oprită prin intermediul consumului resposabil și echilibrat de vin roșu. Acesta ne poate proteja vederea pe termen lung, mai arată studiile efectuate de cercetători.

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru MIEL la cuptor

Vin roșu beneficii
Vin roșu beneficii[Sursa foto: PixaBay]

Vinul roșu demidulce

Vinul roșu demidulce are un conținut ridicat de zahăr, iar din acest motiv este mai aromat. Mâncărurile asociate cu acest tip de vin sunt carnea de pasare, porc sau vită, asociate cu sosuri dulci sau dulci acrișoare, dar și deserturi pe bază de fructe.

Vinul roșu sec

Vinul roșu sec are o aromă extrem de puternică, iar din acest motiv se îmbină foarte bine cu mâncărurile tradiționale românești, carne roșie de vânat, miel sau de oaie.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vinul roșu demisec

Vinurile demiseci se consumă, de regulă, cu aperitive precum salate, brânzeturi de toate tipurile sau preparate din carne ușoare și anume pui sau pește. De asemenea, pastele merg mână în mână cu vinul roșu demisec. Dacă sosul acestora este roșu, atunci se pot servi cu un vin Merlot, de exemplu.

Citeste si: CITEȘTE: Mâncare de post pentru pomană

Vin roșu beneficii
Vin roșu beneficii[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce preparate culinare să combini vinul roșu dulce

Vinurile dulci sunt consumate de regulă alături de preparatele pe bază de carne sau brânzeturi, însă de multe ori este preferat și pentru deserturi. Mai jos am pregătit o rețetă de chec cu vin roșu dulce și ciocolată care cu siguranță îi va da pe spate pe invitați!

Chec cu vin roșu și ciocolată – ingrediente

- 4 ouă
- 290 gr. de făină
- 200 gr. de zahăr
- 135 gr. de unt topit (dar răcit)
- 100 gr. de ciocolată neagră
- 235 ml de vin roșu dulce sau demisec
- O linguriță cu scorțișoară
- O lingură cu cacao
- Esența de vanilie
- Un plic de praf de copt
- Sare
- Un cub de unt

Unge o tavă specială de chec cu cubul de unt. Pune o lingură de făină și presară pe toată suprafața tăvii. Pune praful de copt, praful de cacao, scorțișoară și un vârf de linguriță de sare peste cele 265 de grame de făină și amestecă.

Într-un bol pune ouăle și mixează. Adaugă zahărul și continua mixarea până se topește, iar amestecul își va dubla cantitatea. Adugă și făina, cacao, praful de copt, scorțișoara și sarea și omogenizează totul. Pune mai apoi esența de vanilie, untul topit, vinul roșu și ciocolata rasă. Amestecă ușor toate ingredientele.

Pune aluatul în forma pentru chec și introdu tava la cuptor pentru 60 de minute. După primele 30 de minute trebuie să micșorezi focul!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cât timp se fierbe un CARTOF. Cea mai iubita legumă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies