Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani. ,,Este dificil”

Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.
Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.

Mulți părinți au probleme de comunicare, atunci când copiii lor se află în perioada adolescenței și le este foarte greu să aibă o discuție cu aceștia, deoarece majoritatea aleg să se interiorizeze și să țină multe lucruri pentru ei.

Din momentul în care înaintează în vârstă este din ce în ce mai greu să conversezi cu ei, deoarece se luptă cu foarte multe lucruri, de care nici măcar ei nu știu, iar primul lor instinct este să se închidă în ei, ceea ce este o mare greșeală, deoarece aceste acțiuni vor avea repercursiuni destul de mari la maturitate.

Citeste si: Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”

Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.
Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum împaci viața profesională și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame.”

Cum să comunici cu un tânăr de 18 ani

O relație deschisă cu adolescenții   este foarte dificilă, mai ales că de cele mai multe ori aceștia se feresc de părinții lor și nu abordează subiecte personale cu ei.

Felicia Akkaya a discutat, în cadrul unei emisiuni televizate, despre cât de greu este să comunici cu un tânăr de 18 ani, dar și despre cum trebuie abordată o situație de acest tip.

Ea a spus că să vorbești cu un adolescent nu este niciodată ușor, iar cu un adolescent de 18 ani este mult mai dificil să ai o conversație, deoarece este momentul în care își dorește să își pună aripile și să clarifice cine este de fapt, ce urmează să se întâmple cu ei și îi este foarte clar că nu are legătură cu

părinții.

,,Sa vorbesti cu un adolescent nu este niciodata usor, sa vorbesti cu un adolescent de 18 ani este si mai dificil pentru ca este cumva momentul acela in care el isi doreste sa-si puna aripile, el isi doreste sa-si clarifice foarte clar cine e, ce e si ce urmeaza sa se intample cu el si cumva ii este foarte clar ca nu are legatura cu ce sunteti voi, parintii.

Orice sugestie care vine din partea parintelui este mai greu acceptata decat a oricaror prieteni sau parteneri pe care ii are in preajma”, a declarat psihologul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cuvinte pe care mămicile nu ar trebui să le spună niciodată copiilor. Psiholog Dana Crișan: „Imaginea despre sine are de suferit. Asta nu îl validează”

Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.
Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La ce risc expunem copiii dacă îi sărutăm pe gură

Ce a mai declarat psihologul despre conversația cu un adolescent de 18 ani

Specialistul a mai adăugat faptul că este esențial să păstrezi o limită și că este evident că acești tineri au nevoie de spațiu personal, un spațiu personal pe care părinții trebuie să îl accepte, dacă își doresc să fie acceptați în calitate de prietenii lor.

,,Se spune ca e esențial sa păstrezi o limita, este evident ca ei au nevoie de acel spațiu personal, un spațiu personal pe care trebuie sa îl respecți ca sa poti fi acceptat ca prieten, nu doar ca părintele prea protector. Ca propriu tău copil sa te accepte in viata lui este esențial sa creezi anumite momente, sa ai discuții cu el, dar aceste discuții cumva sa le așezi într-un mediu propice.

Esențial este sa nu-l determini sa se confrunte cu tine vizual pentru ca atunci tinde sa-ti ascundă anumite lucruri, de cele mai multe ori tocmai ca sa nu te dezamăgească”, a mai spus specialistul.

Ea a mai adăugat că ceea ce trebuie respectat este faptul că acest spațiu personal este încălcat de o regulă, când ține de siguranță, de moralitatea personală sau de metode prin care el ajunge să se descurce în viață mai ușor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

,,Ce anume trebuie sa respecți este faptul ca acel spațiu personal este încălcat de o regula, când tine de siguranță, când tine de moralitatea personala sau când tine de metode prin care el ajunge cumva sa se descurce in viata mai ușor va accepta sfaturi de la tine si nu numai ca le va accepta, le va aștepta. Daca tu îl înveți ca la tine găsește o resursa fără sa fie impusa, el va veni. Sunt nenumărate cazuri in care ce-si imaginează părintele nu are nicio legătura cu ce-si dorește copilul pentru ca avem cumva tendința de a ne face o poveste in cap si de cele mai multe ori povestea aceea nu este o poveste reala. De cele mai multe ori adolescenții tind sa spună mama nu ma asculta, tata nu face altceva decat sa tipe la mine. Asculta-l si vei avea in el tot timpul un prieten”, a spus Felicia Akkaya.

Citeste si: Lucruri pentru care nicio mama nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata

Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.
Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: 5 motive pentru a spune NU în viața de zi cu zi!

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies