Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate

cum sa cureti o casa dezordonata
Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate

Din când în când, fie că ne dorim sau nu, casa poate deveni mai dezordonată. Însă știai cum o poți curăța rapid?

Află din rândurile următoare, cum poți curăța mai repede o casă dezordonată, ținând cont de anumite ponturi.

 

Cum să cureți o casă dezordonată, rapid

1. Adună materialele de curățenie necesare

Înainte de a te apuca de curățenie într-o casă dezordonată, adună toate materialele de care ai nevoie într-un singur loc: mături, cârpe, soluții de curățare, dispozitive și orice altceva îți trebuie.

Așa, vei avea totul la îndemână de fiecare dată când ai nevoie și vei economisi timp și evită frustrarea de a căuta după acel spray de curățare rătăcit. Lucrează mai deștept, nu mai greu!

2. Mergi din cameră în cameră

Când te uiți la toată mizeria din casă, poate părea copleșitor și îți vine să nu faci nimic. În loc să te lași prins de asta, începe să împarți treaba în sarcini mai mici.

Abordarea pe bucăți te va ajuta să reduci sentimentul de copleșire și să-ți menții motivația. Concentrează-te pe o singură cameră la început și dedică-ți toată energia acelei camere. Dacă încerci să cureți mai multe camere deodată, te vei simți obosit și vei lăsa multe lucruri neterminate, ceea ce poate duce la un haos și mai mare. Așa că ia-o ușor, câte o cameră pe rând, și rămâi acolo până o termini complet.
În curând, casa ta dezordonată va fi complet curată!

Citește și: Cum să fii mai puțin dezordonat și să scapi de aglomerația din casă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

sfaturi de curatenie
Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să fii motivat să faci curat

3. Curăță încăperile în zone

Când încerci să cureți o casă dezordonată, chiar și să te apuci de o singură cameră poate părea prea mult, mai ales dacă acea cameră e foarte dezordonată. Pentru a face lucrurile mai ușoare, împarte camera în zone mai mici și mai ușor de gestionat. De exemplu, în baie, poți începe cu suprafețele, apoi treci la toaletă, duș sau cadă, și chiuvetă.

Curăță fiecare zonă pe rând și nu trece la următoarea până nu ai terminat complet cu cea la care lucrezi.

4. Spală rufele

Probabil că o mare parte din dezordinea din casă este din cauza hainelor împrăștiate peste tot. Adună toate hainele care trebuie spălate și începe să faci rând pe rând câte o mașină de rufe. Nu uita să speli și lenjeria de pat, pentru că așternuturile curate și proaspete pot îmbunătăți considerabil calitatea somnului.

Deși spălatul rufelor poate părea o sarcină mai puțin importantă, îți va face viața mult mai ușoară atunci când încerci să îți pui casa în ordine.

cum sa cureti mai repede casa
Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

5. Când ai îndoieli, aspiră

Adesea nu ne dăm seama cât de bine ne face să avem podeaua curată și liberă. Deși aspiratul poate părea o corvoadă, te ajută să aduni și să elimini dezordinea de pe jos. Un pas esențial pentru a avea o casă ordonată este să scapi de lucrurile împrăștiate pe podea. În doar 20-30 de minute, un aspirat rapid poate transforma complet atmosfera din casa ta.

6. Ridică lucrurile repede, dar pune-le deoparte corect

Sigur toți am făcut asta la un moment dat: faci rapid ordine într-o cameră, dar ajungi să muți toată dezordinea într-un dulap sau într-o altă cameră. Această "soluție" nu îți face casa mai curată, ba chiar înrăutățește situația pe termen lung. În loc să ascunzi lucrurile, încearcă să le pui la locul lor. Asta te va ajuta să menții ordinea pe termen lung. E o diferență între a curăța la suprafață și a face o curățenie în profunzime, și chiar dacă curățenia profundă cere mai mult efort, este esențială pentru a păstra casa cu adevărat curată.

ordoneaza mai bine curatenia in casa
Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate[Sursa foto: freepik]

7. Curăță puțin în fiecare zi

Nu e un secret că, dacă te simți adesea copleșit când încerci să faci ordine în casă, o soluție eficientă este să reduci pur și simplu cantitatea de dezordine. Uneori nu ai timp să faci curățenie regulat, dar chiar și câteva minute pot face o diferență. Încearcă să te obișnuiești să aloci măcar 10 minute pe zi pentru curățenie. Dacă 10 minute sunt prea multe, începe cu 5 minute. Cel mai important este să faci din curățenie un obicei. Chiar și câteva minute de ordine zilnică vor face ca atunci când vei avea timp pentru o curățenie mai amplă, să găsești mai puține lucruri de îndreptat decât dacă nu ai fi alocat acele 5 sau 10 minute în fiecare zi.

casa curata in 5 pasi
Cum să cureți rapid o casă dezordonată: 7 sfaturi aprobate[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să fii motivat să faci curat

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies