Cum să evitați 8 obiceiuri comune care vă pot face să arătați mai în vârstă

obiceiuri care te fac mai batrana
Obiceiuri care te fac mai bătrână

Chiar dacă nu ai o vârstă înaintată, este posibil ca obiceiurile pe care le ai să te facă să pari mai bătrână. Stilul de viață este foarte important atât pentru modul în care arăți, dar și modul în care te simți. De aceea, femeile au nevoie să fie atente la îngrijirea personală, dar și de activitățile de zi cu zi.

Descoperă în rândurile de mai jos 8 obiceiuri care te vor face să îți pierzi tinerețea, dar și sfaturi despre cum poți să te bucuri de un aspect luminos, fresh și frumos,  indiferent de vârstă!

Folosești exfoliant facial prea des

Citește și: Cum să obții o tunsoare care te avantajează. „Fox Cut” este în trend la Hollywood

cum sa pari mai tanara
Cum să pari mai tânără[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ingredientele de care ai nevoie pentru o mască naturală destinată tenului! Trucul de care femeile au nevoie, pentru ca machiajul să nu mai aibă un aspect rigid

Majoritatea doamnelor sunt la curent cu tot ce înseamnă tendințe de înfrumusețare și îngrijire. Exfolierea este un pas foarte important din rutina noastră, însă este posibil ca aceasta să ne afecteze pielea, dacă nu știm ce produse să folosim și de câte ori pe săptămână.

Femeile cu ten normal și mixt trebuie să își exfolieze pielea de 3 ori pe săptămână, cele cu ten gras de 5 ori pe săptămână, iar cele cu ten sensibil o dată sau de două ori pe săptămână. În caz contrar, tenul va avea de suferit și nu vei face decât să îți îmbătrânești pielea.

Folosești cremă antirid

Deși există o mulțime de produse antirid pe piață, majoritatea vând promisiuni. Este imposibil ca o cremă să te scape de riduri.

Singura cale către dispariția acestora este o vizită la medicul plastician.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

După ce te speli pe față, o usuci cu un prosop

cum sa nu pari batrana
Cum să nu pari bătrână[Sursa foto: Freepik]

În mod evident, după ce ne spălăm pe față avem nevoie să o uscăm. Totuși, este indicat să nu frecăm zona, ci să o tapotăm ușor, pentru a nu irita tenul.

De asemenea, este esențial să ai un prosop special pentru față, pe care să îl schimbi foarte des, pentru a nu se aduna bacterii, care ulterior să ajungă pe tenul tău și să îl distrugă.

Dormi cu părul desfăcut  

Chiar și modul în care îți tratezi părul pe timp de noapte poate avea un impact asupra ta. În momentul în care dormi cu părul desfăcut, toate produsele pe care le folosești în par, îți vor atinge tenul, provocând probleme.

De aceea, este vital să îți strângi părul într-o coadă, cu ajutorul unui elastic din material satinat.

Nu acordați atenție pernei și fetei de pernă

ingrijirea tenului
Îngrijirea tenului[Sursa foto: Freepik]

Perna și fața de pernă sunt lucrurile care pot aduna o mulțime de germeni, care ulterior ajung pe tenul tău. Este important să schimbi cât de des se poate fața de pernă, de preferat o dată la 2-3 zile.

Mai mult, poți utiliza fețe de perne din material satinat, care sunt mult mai potrivite pentru sănătatea feței tale.

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ignorați măștile de lut

  Măștile sunt foarte importante pentru ten, deoarece au numeroase beneficii, ce reduc roșeața și inflamația de la nivelul pielii. În funcție de tipul tenului, cu siguranță vei găsi produsul potrivit pentru tine.

Nu mănânci alimente care îți mențin pielea sănătoasă

sfaturi ingrijirea tenului
Sfaturi pentru îngrijriea tenului[Sursa foto: Freepik]

Alimentația joacă un rol esențial pentru frumusețea pielii. Indiferent câte produse de îngrijire folosești, modul cum îți tratezi organismul la interior are un mare impact asupra ta. Pentru a nu avea un ten îmbătrânit și problematic, alege să consumi cât mai multe fructe și legume și evită mâncarea grasă, plină de grăsimi și zahăr. De asemenea, consumă cât mai puțin din gama de lactate, deoarece acestea sunt alimente ce provoacă inflamații la nivelul pielii.

Îți ascunzi problemele în loc să le rezolvi

Indiferent că este vorba de acnee, pete pigmentare sau cearcăne, multe doamne aleg să ascundă aceste probleme prin machiaj. Însă, acest comportament nu face decât să agraveze situația. De aceea, alege să rezolvi problemele pe care le ai, nu să le ascunzi!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Top 5 reguli de fashion pentru femeile care vor să iasă în evidență. Eleganță și stil!

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies