Cum sa faci fata schimbarilor mai usor

Cum sa faci fata schimbarilor mai usor
Cum sa faci fata schimbarilor mai usor

Putem discuta despre schimbare drept singura certitudine din viata noastra.

Cum sa faci fata schimbarilor mai usor. Putem discuta despre schimbare drept singura certitudine din viata noastra. Sigur ati auzit de teoria lui Darwin. Conform acesteia, pentru ca o specie sa reziste, nu trebuie neaparat sa fie cea mai puternica dintre specii, ci sa fie acea specie cu cel mai ridicat grad de adaptabilitate la schimbari. Lumea in care traim este intr-o continua schimbare. Fiecare dintre noi este supusacestui proces.

Este important astfel, pentru noi, sa avem acele unelte care sa ne sprijine in a face fata schimbarilor. Schimbarile poti interveni atat pe plan personal, cat si profesional. Ca sa te adaptezi mai usor, poti urmari acesti pasi:

Cum sa faci fata schimbarilor mai usor
Cum sa faci fata schimbarilor mai usor[Sursa foto: PixaBay]

Pasi pentru o adaptare mai usoara

In primul rand, ar trebui sa contribui la a intelege faptul ca multi oameni considera schimbarile drept provocari, in special cand controlul asupra acestora este unul limitat.

Orice schimbare, fie ca te-a surprins deja, fie ca o anticipezi, trebuie constientizata, astfel incat sa fie gestionata mai usor, mai ales cu emotiile cu care vine la pachet. Trebuie apoi depus un efort de identificare a modurilor cele mai adecvate la a face fata schimbarilor. Coonstruirea unor pasi de adaptare la situatie va sprijini in final initiativa de schimbare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce abilitati ar trebui sa dobandesti, ca sa te dezvolti

Citeste si: Forta gandului: cum aduci mai multa bucurie in viata?

Acesti pasi de adaptare au ca scop de a pune pas cu pas temelia unei atitudini de acceptare in fata schimbarilor si imbratisarea lor. Schimbarile pot fi considerate beneficii in viata ta, daca iti mentii mentalitatea de evolutie,  ca proces inevitabil.

Rezistenta in fata schimbarii inseamna mai degraba un consum de timp si energie. Probabil ca si tu ai fost pusa in situatia in care numeroasele  schimbari survenite in viata ta te-au facut sa te simti pierduta, sa ai sentimentul ca esti complet depasita de situatie si suferi de lipsa controlului, cat si multa presiune si stres. Gestionarea emotiilor este cheia, imbratisarea schimbarii si stabilirea pasilor de urmat in mod logic te vor ajuta sa te adaptezi mai usor si sa evoluezi.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies