Cum să faci lumânări din ceară de soia

lumanari din ceara de soia
Lumânări din ceară de soia

Cu toții ne dorim ca atunci când ajungem în propria locuință să fim întâmpinați de o atmosferă relaxantă, un mediu îmbietor și curat.

Pentru a beneficia de astfel de facilități, este nevoie să apelăm la diverse trucuri, cum sunt lumânările și bețișoarele parfumate. Deși există în comerț o mulțime de sortimente de lumânări, de diverse forme și cu diferite arome, o idee excelentă sunt lumânările handmade, din ceară de soia.

Citește și: De ce se spune că nu este bine să speli lunea si alte superstiții similare

lumanari din ceara de soia beneficii
Beneficiile lumânărilor din ceară de soia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să cureți cu ușurință acumularea de calciu de la duș

Descoperă în rândurile de mai jos de ce este util să folosim lumânări făcute în casă, cum putem să obținem astfel de obiecte cu ușurință, dar și cum putem avea o casă în care atmosfera este una perfectă!

Cum să creezi lumânări din ceară de soia

cum se face o lumanare
Cum se face o lumânare[Sursa foto: freepik]

În ultima vreme, lumânările se bucură de o mare popularitate. Sunt adesea dăruite pe post de cadou și sunt adorate de o mulțime de lume, atât pentru modul cum arată, cât și pentru mirosul îmbietor pe care îl oferă. Totuși, cele din comerț pot fi adesea destul de scumpe și nu sunt atât de prietenoase cu mediul. Iată cum poți face propria lumânare din ceară de soia:  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente:

  • 8 linguri de ceară de soia
  • 20 de picături de ulei esențial cu aromă de lămâie
  • 15 picături de ulei de esențial cu aromă de bergamotă
  • Recipient pentru lumânare
  • Fitile pentru lumânare

lumanare facuta acasa
Cum să faci o lumânare[Sursa foto: freepik]

Primul pas este să topești ceara la foc mic. Pentru lumânare poți folosi ce recipient dorești, însă cele mai bune metode sunt cele cu borcane de sticlă.

În timp ce ceara se topește, lipește partea inferioară a fitilului de baza borcanului de sticlă sau a paharului pe care îl utilizezi cu ajutorul unui pistol de lipici fierbinte. După ce ceara s-a topit este nevoie să o lași să se răcească. Ulterior, adaugă cele două uleiuri și amestecă totul.

lumanari handmade
lumanari handmade[Sursa foto: freepik]

Următorul pas este să adaugi ceara de soia topită în recipientul în care vrei să creezi lumânarea.

Fitilul trebuie să rămână pe mijloc, așa că asigură-te că este sprijinit bine. Este bine de știut că nu trebuie să umpli până la capăt recipientul cu ceară, ci să mai lași puțin spațiu. După ce s-a întărit ceara de soia, poți aprinde lumânarea, bucurându-te de mirosul frumos pe care îl emană.

Ce este ceara de soia

lumanari parfumate din ceara de soia
Lumânări[Sursa foto: freepik]

Ceara de soia este o alegere populară pentru fabricarea lumânărilor, deoarece conține doar ingrediente naturale și este complet biodegradabilă.

Ceara de soia provine direct din boabe de soia.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Candele din ceară de soia și ulei esențial

În funcție de preferințe, lumânarea ta poate avea orice miros îți dorești. Este esențial de știut că rețeta de mai sus este concepută pentru un miros mai discret. Cu toate acestea, dacă îți dorești ca atunci când aprinzi lumânarea, aroma minunată să fie mult mai pregnantă, tot ce trebuie să faci este să adaugi cu 5-10 picături mai mult ulei esențial. Alte variante de ulei esențial care se potrivesc de minune pentru lumânări pot fi: lavandă, trandafir, iasomie, scorțișoară, portocală, vanilie, liliac. Alege ce este potrivit pentru tine!

Beneficiile lumânărilor făcute în casă

În primul rând, astfel de lumânări sunt o alegere organică și biodegradabilă. De asemenea, un alt avantaj este că îți poți alege orice arome pentru uleiurile esențiale, bucurându-te de diverse arome. Mai mult, este o idee foarte bună de relaxare, atunci când ai puțin timp liber. O lumânare din ceară de soia făcută în casă este un cadou minunat, deoarece persoana căreia îi vei oferi va aprecia faptul că acest obiect este creat de tine, având mai multă originalitate. Un alt avantaj al acestora este faptul că au un timp de ardere mai lung și produc mult mai puțină funingine decât lumânările cu ceară obișnuită.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine nu poate fi naș de botez sau cununie și care este explicația

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies