Tiramisu poate fi preparat și fără mascarpone. Noi vă dezvăluim ce cremă să folosiți în schimb, dar și cum se prepară această rețetă modificată a celebrului desert din Italia.
Cu toții știm că rețeta originală de Tiramisu trebuie neapărat să conțină mascarpone. Cu toate acestea, dacă nu ați găsit acest ingredient sau dacă nu vă place, puteți prepara desertul și cu alte creme.
Tiramisu fără mascarpone, o rețetă inedită
Tiramisu este un desert originar din Italia, care se prepară din pișcoturi înmuiate în cafea, ouă, zahăr, mascarpone și cacao.
Unele persoane înmoaie pișcoturile în cacao cu lapte, pentru ca acest desert să poată fi savurat și de copii. Totuși, pentru ca Tiramisu să aibă savoarea autentică, trebuie neapărat să folosiți o cafea tare și aromată.
Știm că în mod normal, mascarpone nu are cum să lipsească din rețeta de Tiramisu, dar este important de menționat că acest desert se poate prepara și cu alte creme.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Astfel, mascarpone poate fi înlocuit fără probleme cu o cremă preparată din frișcă și smântână cât mai grasă.
Aveți grijă ca ouăle pe care le folosiți să fie proaspete. De asemenea, puteți folosi și lichior de migdale, pe care să-l adăugați în cafea, pentru o aromă și mai puternică.Citeste si: CITEȘTE: Cu ce pot înlocui mascarpone
Ingrediente pentru Tiramisu fără mascarpone:
- 6 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 3 plicuri de praf de frișcă
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- esență de rom
- pișcoturi
- 700 gr. smântână grasă
- 3 căni mari de cafea
- două plicuri de întăritor de frișcă
- cacao pentru pudrat
Cum se prepară Tiramisu fără mascarpone
Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare cu un praf de sare. Apoi începeți să adăugați jumătate din cantitatea de zahăr, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Separat, mixați gălbenușurile cu restul de zahăr și cu zahărul vanilat. Trebuie să obțineți o pastă cremoasă și deschisă la culoare. Turnați gălbenușurile mixate peste spuma de albușuri și omogenizați.
Apoi adăugați praful de frișcă și întăritorul de frișcă și amestecați iar. Smântâna se adaugă ultima, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în compoziție. Crema pentru Tiramisu trebuie să stea la rece, măcar o oră.
Între timp, preparați cafeaua. Aceasta poate fi neagră sau puțin îndulcită. De asemenea, puteți adăuga în ea puțin rom sau puțin lichior de migdale.
După ce se răcește, înmuiați pișcoturile în cafea și apoi așezați un strat de pișcoturi pe o tavă. Puneți un strat de cremă, apoi din nou unul de pișcoturi și iar cremă. Deasupra, Tiramisu se pudrează cu multă cacao.
Acest desert trebuie să stea la rece peste noapte, înainte de a fi servit.