Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

idei de mancare simpla
Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

Vreți să gătiți ceva rapid și delicios, în același timp? Iată câteva rețete simple, care vor fi gata în câteva minute. Rezultatul va fi, cu siguranță, pe placul celor dragi, iar dumneavoastră nu veți mai pierde foarte mult timp în bucătărie.

Nu întotdeauna avem timp sau chef să petrecem ore în șir în bucătărie, pentru a prepara mâncăruri cât mai sofisticate. Atunci când timpul ne presează, cele mai bune variante sunt rețetele simple și rapide.

Ce gătim repede și bun

Mancaruri usoare si ieftine

Indiferent că este vorba despre un mic dejun, un prânz sau o cină, atunci când ne grăbim, ne-am dori să gătim ceva cât mai rapid, dar care să fie și delicios, în același timp.

Nu vă speriați, această misiune nu este una imposibilă!

Mai mult, nu vă gândiți că puteți prepara doar cartofi prăjiți și ouă ochiuri. Nici pe departe. În mai puțin de o oră, se pot găti rețete care să conțină carne, legume, fructe de mare, puteți face supe și bineînțeles, clasicele paste sau salate consistente. Totul ține de imaginația fiecăruia, dar și de gusturile culinare.

De exemplu, dacă vreți să gătiți ceva care să conțină carne, aveți multe variante din care să alegeți. Puteți face șnițele de pui sau de porc sau de ce nu, un cordon bleu sau puteți opta pentru o friptură la grătar, alături de un piure cremos.

Și creveții cu usturoi sunt ușor de preparat, asta dacă vă doriți să-i impresionați pe cei dragi cu o mâncare mai rafinată.

Peștele prăjit se face imediat și dacă vreți, faceți și o mămăligă alături.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Vreți ceva mai light? Nicio problemă. Mergeți pe salate. Acestea pot fi combinate în fel și chip, în funcție de preferințele fiecăruia. De asemenea, optați pentru paste. Fie că sunt cu sos de roșii sau cu sos alb, acestea vor fi gata în mai puțin de o jumătate de oră.

Cele mai bune rețete de mâncăruri rapide

Citeste si: CITEŞTE: Cât timp se fierbe un cartof. Cea mai iubita legumă

Nu stiu ce sa mai gatesc

Citeste si: CITEŞTE: Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

Dacă ideile de mai sus nu sunt pe placul dumneavoastră, avem și alte rețete, mult mai simplu de făcut.

De exemplu, puteți face o frittata cu legume și bacon. Sună bine, nu?

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • 6 ouă
  • 100 g bacon
  • legume
  • brânză

Într-un castron, amestecați ouăle cu sare și cu piper și puneți brânza care vă place. Baconul se călește în puțin unt. Când acesta devine crocant, adăugați peste el și câteva legume. Pot fi roșii, ciuperci sau ardei. Lăsați-le pe foc câteva minute. După aceea, puneți într-o tavă legumele și bacon-ul, împreună cu ouăle și băgați totul la cuptor.

În 15 minute masa va fi gata.

O altă variantă de prânz sau de cină este și peștele cu legume la cuptor. Puneți într-o tavă cartofi tăiați rondele și băgați-i la cuptor. După 15 minute, adăugați roșii și ardei, dar și peștele. Ideal este codul. Stropiți cu ulei de măsline, puneți sare și condimente, în funcție de preferințe și lăsați tava la cuptor pentru încă 15 minute.

De asemenea, puteți găti ardei umpluți cu feta, la cuptor. Iată ce ingrediente vă trebuie:

  • 4 ardei kapia
  • 200 g brânză feta
  • 100 g brânză de vaci
  • 50 g parmezan ras
  • 2 căței de usturoi pisați
  • o ceapă roșie
  • piper
  • o linguriță de oregano uscat

Tăiați capacul ardeilor și scoateți semințele și cotorul, apoi spălați ardeii. Într-un castron, amestecați brânzeturile, puneți piper și oregano, dar și usturoiul pisat. Tocați ceapa mărunt și amestecați-o cu brânza.

Cu această compoziție umpleți ardeii și apoi puneți-i într-o tavă de cuptor. Stropiți-i cu ulei de măsline și lăsați-i la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. La început, acoperiți tava cu folie de staniol.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce să gătești azi. Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies