Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze

Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze
Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze

Aflați din rândurile următoare care sunt pașii pentru un machiaj de zi cu accent pe buze.

Buzele sunt un simbol al frumuseții și una dintre cea mai atractivă parte a feței noastre. De aceea, trebuie să ne asigurăm că le punem în evidență ori de câte ori avem ocazia. Totodată, trebuie să le oferim un aspect sănătos, hidratat și lipsit de imperfecțiuni.

În cadrul unei emisiuni, makeup artistul Andreea Zamfir a oferit câteva sfaturi utile de care trebuie să ținem cont dacă vrem să ne facem un machiaj de zi în cadrul căruia să accentuăm buzele.

Cum alegem culoarea buzelor

Citește și: Cum faci un machiaj corect pentru buze. ”Atunci când mergem pe buze intense, machiajul ochilor ar trebui să fie mai natural.”

Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze

Potrivit specialistului în domeniu, culoarea rujului pentru buze trebuie aleasă în funcție de mai multe criterii. Printre acestea se numără subtonul pielii, forma buzelor și aspectul natural al feței.

Astfel, în cazul în care avem buzele mai subțiri trebuie să folosim culori neutre care să creeze un efect de mărire al buzelor, în niciun caz să ni le micșoreze. De asemenea, specialiștii în domeniu recomandă ca în cazul în care vrem să oferim mai mult volum buzelor să folosim glossuri transparente.

Totodată, este foarte important de identificat și subtonul pielii. Atunci când avem un subton cald, vom folosi culori calde.

În cazul în care avem un subton al pielii rece, putem să folosim culori reci.

Mai mult decât atât, specialiștii în domeniul makeupului susțin că rujul închis are tendința să îmbătrânească. De aceea, în momentul în care alegem nuanțe de ruj mai închise, acestea trebuie să fie foarte bine proporționate cu restul machiajului și să reflecte o personalitate puternică.

Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze

Citește și: Ce presupune un machiaj metalic. „Dacă vrem să obținem un machiaj care să ne scoată din anonimat, culorile metalice sunt o soluție.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum să faci un machiaj de zi cu accent pe buze

În cazul în care ne dorim să facem un machiaj   simplu în cadrul căruia să accentuăm buzele, atunci putem să optăm cu încredere pentru un ruj roșu care să exprime senzualitate și feminitate.

Pentru a realiza un machiaj cu ruj roșu în concordanță cu vremea de afară, specialiștii în domeniu ne recomandă să optăm pentru un ruj roșu lucios, nu mat.

Specialiștii în domeniu recomandă ca rujul roșu să fie purtat cu un gloss pentru că, având în vedere vremea de afară, buzele se usucă și mai tare .”, a precizat makeup artistul.

Pasul unu. Hidratarea.

Ne aflăm în sezonul rece și hidratarea este foarte importantă. În această perioadă buzele noastre au tendința să se crape și de aceea trebuie să îmbunătățim rutina de îngrijire a acestora și să le oferim un plus de hidratare.

Pentru a beneficia de un plus de hidratare, specialistul în domeniu ne recomandă ca seara să facem un scrub pentru buze pentru a îndepărta pielea moartă.

Acesta se poate realiza cu ingrediente naturale ca zahărul sau cafeaua și are un efect benefic asupra buzelor, oferindu-le un aspect plăcut.

De asemenea, este foarte important ca înainte să începem un machiaj al buzelor să ne asigurăm că atât ele, cât și zona din jurul gurii este hidratată.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Pasul doi. Conturăm buzele.

Este foarte important să începem machiajul buzelor cu conturul. Acesta ne va accentua mai bine forma buzelor și ne va oferi și un plus de rezistență a rujului.

Specialiștii în domeniu ne recomandă să aplicăm conturul cu gura închisă și să pornim cu acesta de la colțul exterior al buzelor.

Prima dată folosim conturul. Orice tip de ruj am folosi, prima dată folosim conturul. Putem folosi conturul și ca o bază pentru buze. Pentru a rezista mai mult machiajul, folosim contur până în interiorul buzelor .”, spune specialistul în domeniu.

Pasul trei. Aplicăm rujul.

După ce am aplicat conturul putem să trecem la ultimul pas, adică la aplicarea rujului. Rujul se va aplica pe suprafața buzelor, respectând conturul deja creat. Putem folosi un ruj lucios sau putem veni cu un gloss transparent după ce am aplicat rujul.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies