Cum faci un machiaj corect pentru buze. ”Atunci când mergem pe buze intense, machiajul ochilor ar trebui să fie mai natural.”

Cum faci un machiaj corect pentru buze. ”Atunci când mergem pe buze intense, machiajul ochilor ar trebui să fie mai natural.”
Cum faci un machiaj corect pentru buze

Rujul potrivit oferă fiecărei persoane feminine mai multă încredere în forțele proprii. Deși rujul a devenit un produs mai sofisticat, acesta nu își pierde niciodată farmecul. În acest articol vă prezentăm pașii pentru aplicarea corectă a machiajului pentru buze!

De fiecare dată când se dorește aplicarea unui ruj cu o nuanță mai intensă, trebuie să se aibă în vedere o îngrijire corespunzătoare a buzelor. În această perioadă, rujurile intense au devenit la modă, însă, trebuie luat in considerare faptul că, în momentul în care se aplică un ruj intens pe buze, machiajul ochilor trebuie să fie cât mai natural, și invers. Laura Atănăsoaie, make-up artist și trainer, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum se poate realiza un machiaj cu accent pe buze, folosind nuanțe închise.

“Atunci când alegem să purtăm un ruj intens, trebuie să avem o îngrijire mai specială a buzelor.(...) Anul acesta se poartă rujurile intense, dar atunci când mergem pe buze intense, machiajul ochilor ar trebui să fie mai natural, și invers”, a menționat ea.

Citește și: Trucuri pentru un machiaj cât mai natural, cât mai invizibil. „Nu trebuie să vă încărcați fața”

Cum faci un machiaj corect pentru buze[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj pentru ochi albaştri. Cu siguranţă, o să atrageţi privirile celor din jur!

Cum să aplici corect un ruj intens pe buze

Pasul 1. Aplicarea unui exfoliant de buze

Primul pas constă în aplicarea unui exoliant pentru buze, pentru a elimina pielea uscată. Însă, exfoliantul de buze se poate înlocui foarte ușor cu unul pentru ten, sau chiar cu unul preparat în casă, conținând zaț de cafea sau zahăr și miere.

“În primul rând, aș vrea să începem cu exfolierea buzelor pentru că a venit sezonul rece, și buzele se deshidratează mult mai ușor. Pentru a elimina pielea uscată de pe suprafața buzelor ne trebuie exfoliant, însă nu este neapărat necesar să avem unul special pentru buze acasă, deoarece putem folosi un exfoliant de ten. O variantă la îndemână pentru exfoliant poate fi zahărul și mierea amestecate, sau zațul de cafea”,

a menționat ea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul 2. Aplicarea unui balsam hidratant

Pentru al doilea pas, este nevoie de un balsam hidratant. Acesta se aplică într-un mod generos la începutul machiajului, însă, mai apoi, se va lua excesul care poate minimiza rezistența rujului.

“După ce buzele sunt exfoliate, trebuie să le hidratam foarte bine. Aplicăm balsamul generos, îl lăsăm să acționeze, și o să luăm excesul pentru că ar fi surplus pe suprafața buzelor, care va minimiza rezistența rujului la final. Indicat este ca hidratarea să o facem exact la începutul machiajului. După câteva minute, luăm excesul și trecem la pasul următor”,  a mai spus aceasta.

Citește și: Cum mărești buzele din machiaj. ”Obligatoriu creioane mate și foarte bine ascuțite.”

Cum faci un machiaj corect pentru buze[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii pe care dermatologii doresc să le faci în 2023

Pasul 3. Aplicarea unei baze de machiaj pentru buze

După hidratare, este recomandat să se aplice o bază de machiaj. Aceasta are ca beneficiu întinderea mai bună pe suprafața buzelor, care oferă o imagine mai uniformă a rujului atunci când este aplicat.

“Atunci când ne dorim o rezistență mai mare a rujului putem folosi o bază de machiaj. Baza de machiaj are și un alt beneficiu, acela de a întinde foarte bine suprafața buzelor, și practic rujul va fi foarte uniform atunci când este aplicat”,  a precizat make-up artistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4. Aplicarea creionului de buze

Pentru următorul pas, este nevoie de un creion de buze bine ascuțit, pentru ca vârful să aibă o precizie mai bună atunci când sunt trasate liniile. Tehnica de aplicare constă într-o mișcare continuă, pornind de la arcul lui Cupidon, creând simetrie. Dacă se dorește un volum mai mare al buzelor, se poate trece foarte subtil peste linia buzelor. În caz de greșeli, se poate corecta foarte ușor cu fondul de ten, sau cu un anticearcăn. Pentru a oferi mai multă rezistență rujului, creionul de buze poate fi hașurat pe toată suprafața buzelor, în același timp putând avea în final o nuanță de ruj mai intensă.

“Este foarte important atunci când aplicăm creionul de buze să fie foarte ascuțit, deoarece vârful ne va oferi o mai bună precizie. Mișcarea atunci când începem să conturăm este important să fie continuă, deoarece tendința este ca atunci când aplicăm să ridicăm creionul. Voi începe cu arcul lui Cupidon, creez simetrie, mișcarea este continuă. Dacă ne dorim volum, putem trece peste conturul buzelor. Putem corecta cu fond de ten, cu puțin anticearcăn dacă greșim. Pentru mai multă rezistență, voi hașura creionul pe toată suprafața buzelor, așa voi avea și un ruj mai intens”,  a spus ea.

Pasul 5. Aplicarea rujului

Pentru pasul final, rujul se poate aplica direct pe buze, însă specialista recomandă aplicarea cu o pensulă, pentru un contur mult mai precis la final.

“Putem aplica direct cu rujul, dar riscul este să stricăm conturul deja făcut. Pentru mine, este mult mai igienic să aplic cu pensula, însă încercați să aplicați cu pensula pentru că veți avea acest contur precis la final”, a încheiat aceasta.

Citește și: Cum trebuie să arate primul machiaj al fiicei. Sfaturi pentru mame și fiice: ”Mascara nu trebuie să însemne neapărat gene false și extensii.”

Cum faci un machiaj corect pentru buze[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Machiaj pentru ochi albaştri. Cu siguranţă, o să atrageţi privirile celor din jur!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies