Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine!

Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine!
Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine!

Cu toții am văzut măcar odată în filmele americane de la Hollywood faimoasele clătite care sunt servite dimineața la micul dejun. Și mulți dintre voi ați fost curioși să le gustați și v-ați îndrăgostit pur și simplu de gustul acestora. Află de la noi că nu doar că sunt delicioase, dar sunt și extrem de simplu de preparat.

Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine! Cu toții am văzut măcar odată în filmele americane de la Hollywood faimoasele clătite care sunt servite dimineața la micul dejun. Și mulți dintre voi ați fost curioși să le gustați și v-ați îndrăgostit pur și simplu de gustul acestora. Află de la noi că nu doar că sunt delicioase, dar sunt și extrem de simplu de preparat.

Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine!
Cum să gătești cele mai delicioase clătite americane, cu afine!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru clătitele americane

Pentru a prepara clătitele americane, ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de făină, o linguriță de praf de copt, un ou, 300 ml de lapte, o bucățică de unt, 150 de grame de afine și un toping la alegerea ta, intre sirop de arțar, sirop de agave sau miere.

Și să nu uitam de puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline sau de cocos, în funcție de preferințele tale, pentru prăjit.

Citeste si: Cum să faci cele mai bune clătite. Această esență le face extra delicioase

Cum se prepară clătitele americane

Pentru ingredientele enumerate mai sus, se pot prepara 10 clătite. Dificultatea de preparare este considerată una ușoară, iar timpul de preparare este de 30 de minute.

Astfel, într-un bol mare se amestecă cele 200 de grame de făină cu o linguriță de praf de copt și un praf de sare. Fă o gaură în centrul ingredientelor amestecate și adaugă acolo oul bătut cu 300 de ml de lapte. Amestecă în continuu, pânăobții un aluat cremos. Peste aluatul cremos adaugă untul topit. Amestecă bine compoziția cu telul sau mixerul. Acum poți să pui jumătate din cantitatea de afine în compoziție.
Ai grijă cum amesteci, astfel încât acestea să nu se sfărâme. Pregătește tigaia și încinge în ea o linguriță de ulei. Pune în tigaie cate o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7,5 centimetri. Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu, până în momentul în care apar mici bule pe clătită. Apoi întoarce clătita și mai las-o la prăjit încă 3 minute, până se rumenește.
Servește clătitele cu un topping de afine și sirop.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies