Te trezești des în situația în care trebuie să pregătești o masă mare, pentru întreaga familie, dar timpul iți este limitat? Vrei să faci ceva rapid, dar care să fie și delicios în același timp? În asemenea situații te poți baza întotdeauna pe cuptorul tău. Avem pentru tine o rețetă delicioasă de friptură de pui și garnitură de legume, pe care o poți pregăti într-o tavă mare la cuptor și care să iți ajungă pentru întreaga familie. Iată cum se prepară:
Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie: friptură de pui și garnitură la cuptor! Te trezești des în situația în care trebuie să pregătești o masă mare, pentru întreaga familie, dar timpul iți este limitat? Vrei să faci ceva rapid, dar care să fie și delicios în același timp? În asemenea situații te poți baza întotdeauna pe cuptorul tău. Avem pentru tine o rețetă delicioasă de friptură de pui și garnitură de legume, pe care o poți pregăti într-o tavă mare la cuptor și care să iți ajungă pentru întreaga familie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti tava la cuptor de pui și legume
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu oțet de mere, 2 linguri cu miere, o lingură cu frunze de cimbru tocate, 4 cârnați de porc tăiați în bucăți, 4 pulpe de pui, 6 cartofi medii pe care să îi tai pe jumătate, 8 morcovi mici
Citeste si: Rețetă papanași de post. Îi pot consuma și veganii
Cum să prepari tava la cuptor de pui și legume
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una usoară.
Timpul de preparare este de o oră. Din ingredientele mai sus menționate poți pregăti 4 porții. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește apoi o tavă în care vei aduce ingredientele. Amestecă uleiul de măsline, oțetul, mierea, cimbrul, sarea și piperul. Asează în tavă cârnații, pulpele de pui, cartofii, morcovii, păstârnacul și ceapa. Freacă toate ingredientele cu dressingul pe care l-ai pregătit, având grijă ca puiul să rămână cu pielea în sus. Lasă tava la cuptor timp de 40 de minute, întorcând legumele și cârnații după 20 de minute. Stropește toate ingredientele cu sosul din tavă din când în când. După ce puiul s-a rumenit și legumele s-au înmuiat, mâncarea ta este gata. Poftă bună!