Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere. Trucul care te va ajuta mereu

Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere. Trucul care te va ajuta mereu
Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere. Trucul care te va ajuta mereu

Oul fiert reprezintă o alegere delicioasă și sănătoasă pentru un preparat rapid. Poți savura aceste ouă cu plăcere, adăugându-le puțină sare și piper negru.

Uneori, atunci când fierbem ouă, putem întâmpina problema crăpării cojii, ceea ce permite albușului să se scurgă în apă și să facă oul greu de mâncat. Dacă ești un iubitor al ouălor fierte și cauți metode simple și eficiente de a le prepara perfect, urmărește acest articol până la final.

Citește și: „Cu el am lucrat la acest proiect pe partea de coregrafie. E foarte mișto.” Din ce își câștigă Tavi Clonda existența, atunci când nu este pe scenă

Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.
Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.[Sursa foto: freepik]

Ține ouăle la temperatura camerei înainte de a le fierbe

De obicei, ouăle sunt păstrate în frigider și apoi utilizate direct pentru gătit. Totuși, este important să le aduceți la temperatura camerei înainte de a le folosi. Dacă puneți ouăle reci direct în apă fierbinte pentru fierbere, există riscul să se crape. Acest lucru se întâmplă deoarece gazele din interiorul oului se încălzesc și se dilată, crescând presiunea și determinând astfel crăparea cojii.

Pune o linguriță de sare

Pentru a preveni spargerea ouălor în timpul fierberii, puteți adăuga doar o linguriță de sare în apa din oală. După ce apa începe să fiarbă, plasați cu grijă ouăle în oală și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10 minute pentru a obține gălbenușul perfect fiert.

Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.
Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.[Sursa foto: freepik]

Nu puneți prea multe ouă deodată la fiert

Pentru a evita ca ouăle să se spargă în timpul fierberii, este important să nu adăugați prea multe în oală. Asigurați-vă că ouăle nu se ating sau se ciocnesc între ele în timp ce apa fierbe. Dacă utilizați o oală mică, încercați să fierbeți doar 3-4 ouă odată. În cazul în care aveți mai multe ouă de fiert, optați pentru o oală mai mare sau fierbeți-le în loturi separate pentru a evita supraaglomerarea.

Trucul cu oțet

Pentru a preveni crăparea ouălor în timpul fierberii, puteți folosi un truc simplu și eficient cu oțet. Adăugați o linguriță de oțet pentru fiecare ou pe care îl fierbeți. Umpleți oala cu apă și adăugați oțetul în funcție de numărul de ouă pe care doriți să le fierbeți. Așezați oala pe foc și fierbeți ouăle. Oțetul ajută la coagularea mai rapidă a proteinelor din albușul de ou, prevenind astfel apariția crăpăturilor în coaja acestuia.

Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.
Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Turmericul: Beneficiile sale uimitoare și modalități creative de a-l adăuga în mâncare

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

„Cu el am lucrat la acest proiect pe partea de coregrafie. E foarte mișto.” Din ce își câștigă Tavi Clonda existența, atunci când nu este pe scenă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies