Risotto reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de risotto, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru risotto, preparat exact ca la restaurant.
Risotto este un preparat care se poate găti într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”
Rețetă de Risotto
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de risotto, absolut delicioasă.
Ingrediente – Risotto
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 150 g orez pentru risotto, 150 g de parmezan, șofran, stoc de legume, unt, o ceapă, sare și piper.
Mod de preparare - Risotto
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ Risotto a la milaneze. Primul pas, luăm o crăticioară încăpătoare. O să punem puțin ulei de măsline, iar când uleiul s-a încins o să adaug ceapa. Se poate face risotto și fără ceapă sau cu ceapă și usturoi. Călim doar ceapa puțin, până se înmoaie. După ce s-a înmuiat, adăugăm orezul pe care îl vom căli foarte puțin.
Spre deosebire de pilaful cu care suntem obișnuiți, risotto este făcut la foc mediu, amestecând în continuu și adăugând lichid treptat. Am călit puțin orezul și este momentul să adăugăm treptat puțină supă, stoc de legume sau stoc de supă, ceea ce aveți în casă sau ceea ce ați pregătit.
Până în acest moment rețeta de risotto pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să ne concentrăm pe prepararea cepei, peste care ulterior vom adăuga orezul.
„Puteți face risotto cu ciuperci, cu pui, alături de o rață. Merge absolut cu orice carne preferată sau pur și simplu ca un fel principal, lângă o salată. Este foarte bun! Este într-adevăr și caloric pentru că folosim parmezan și unt, dar risotto fără aceste două ingrediente, nu este risotto.
Este momentul și să adăugăm ingredientul vedetă din acest preparat, și anume șofranul. Este un ingredient magic. Doar câteva fire vor face diferența într-un preparat, vom păstra câteva și pentru decor, nu trebuie să folosim foarte mult.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de risotto, adăugând și șofran, gustul preparatului este cu totul și cu totul deosebit, șofranul fiind considerat și ingredientul magic al acestei rețete. Două alte ingrediente care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din prepararea unui risotto sunt parmezanul și untul. Se spune că un risotto nu este autentic, dacă nu le deține pe ambele!
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete
„ Risotto este aproape gata, este puțin aldente, moment în care amestecăm unt și parmezan. În momentul ăsta îl luăm de pe foc. Am închis focul și pasul acesta se face fără foc. Pur și simplu amestecăm să se topească și parmezanul și untul. Asta îl face foarte cremos. Miroase chiar foarte bine!
Risotto este gata și avem nevoie de o farfurie! Și tradițional, se bate pe fundul farfuriei, pentru a se așeza singur. Simplu dar foarte prețios. O să adăugăm și câteva firicele de șofran. Este un preparat spectacular. Autentic italian. Exact așa se poate mânca și în marile restaurante din Italia, puțin piper proaspăt r â șnit pe deasupra. Risotto este gata. Poftă bună!”
Risotto este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini