Spaghete carbonara. O rețetă simplă și rapidă pentru a-ți satisface pofta de paste cremoase

retete emisiunea well done de pe Kanal d
Spaghete carbonara

Spaghetele carbonara reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghete carbonara, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru spaghetele carbonara, preparate exact ca la restaurant.

 

Spaghetele carbonara  sunt cele care se pot prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.

Acest preparat are un gust cu adevărat delicios și este unul dintre cele mai căutate spaghete dintre toate categoriile. În plus, nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cele mai gustoase spaghete carbonara!

spaghete carbonara ca la restaurant
Spaghete carbonara[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete

Rețetă de Spaghete carbonara

Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii  Well Done  a canalului  theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de spaghete carbonara, absolut delicioasă.

Ingrediente – Spaghete carbonara

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: 500 g de spaghete din grâu dur, 250 g de bacon, 3 ouă și aproximativ 100 g de parmezan.

Mod de preparare - Spaghete carbonara

„Facem spaghete carbonara, cum v-am spus. Apa deja fierbe, bineînțeles sărată și putem pune pastele din grâu dur. Eu o să folosesc cam jumătate din cantitate, aproximativ 250 de grame. Le pun așa frumos, ele deja se înmoaie și se duc frumos în oală. Dacă nu ne folosim de o furculiță să le împingem pe toate în oală ca să se facă în același timp.

Pe pachet scrie 11 minute, eu nu o să le las 11 minute, pentru că o să continui să le gătesc în tigaie. Tigaie pe care o punem la încins cu puțin ulei de măsline.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dacă cumva își lasă foarte multă grăsime baconul, mai scurgem grăsimea din tigaie și după adăugăm pastele fierte.

Eu o să le fierb 5 minute, nu mai mult, pentru că îmi doresc cu ajutorul apei în care fierb să formez un sos. Carbonara nu se face cu smântână, carbonara autentică se face doar cu parmezan, gălbenușuri sau ouă întregi, se formează o cremă și cu apa de la paste formăm o cremozitate... deci fără smântână.”

Până în acest moment rețeta de spaghete carbonara pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să adăugăm doar spaghetele, pentru a le fierbe.

Atenție însă! Spaghetele nu trebuie să fie fierte mai mult de 5 minute, pentru că le vom găti și în tigaie. Astfel încât, spaghetele carbonara se fac doar cu câteva ingrediente, neavând nevoie de smântână, așa cum se obișnuiește să se adauge în alte rețete. Dar haideți să trecem și la pasul următor.

reteta de spaghete carbonara
Spaghete carbonara[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 3 mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat

„Tigaia s-a încins. Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit cu mâna și în coajă, pentru a aromatiza puțin uleiul. Între timp putem să facem baza pastei carbonara, din trei gălbenușuri de ou pe care le batem. Tot aici adăugăm și brânza parmezan. Trebuie să fim generoși pentru că aceasta este baza pastei, iar dacă pasta nu are un sos cremos, atunci nu mai este o pastă bună. Tot aici o să adăugăm și puțină sare, dar nu foarte multă pentru că baconul este deja sărat, la fel și apa de la paste. Tot aici adăugăm și puțin piper. Amestecăm bine și lăsăm deoparte.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de spaghete carbonara, în special la baza pastei carbonara, prin intermediul ingredientului care nu trebuie să lipsească sub nicio formă dintr-o astfel de rețetă delicioasă, brânza parmesan, aceasta va trebui să fie adăugată din abundență, pentru ca sosul pentru spaghete să fie cu adevărat cremos.

Usturoiul a dat aromă uleiului și este momentul să îl scoatem și să adăugăm baconul. O rețetă tradițională este cu guanchale și pancheta, dar baconul se aseamănă destul de mult, având și grăsime și carne. Puteți face și fără usturoi. Lăsăm baconul să devină crispy, crocante, aurii, acesta fiind și secretul pentru a ieși o carbonara bună. Dăm focul mai mare și în acest timp mai verificăm și pastele.

Acestea trebuie să le scoatem aldente și să continuăm gătirea lor în tigaie, alături de apa în care au fiert. Baconul este gata. Iau câteva cubulețe doar pentru decor, iar restul o să-l folosesc în sos. Pastele sunt și ele fierte și o să le iau pur și simplu din apa în care au fiert și o să le transfer în tigaie, peste baconul rămas, iar acum practic se formează minunatul sos.”

Se recomandă ca pentru spaghetele carbonara  să se folosească puțin usturoi, pentru a aromatiza uleiul în care se va prepara baconul, iar ulterior și pastele. Baconul este ingredientul care trebuie să fie gătit până când va ajunge la o textură mai crocantă și aurie, astfel, spaghetele carbonara vor ieși cu siguranță delicioase.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de spaghete carbonara
Spaghete carbonara[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"

“Apoi un mare secret este al faptului că vom opri focul, iar următorul pas, acesta cu ou și parmezan îl facem în afara focului. Pur și simplu adăugăm mixul de parmezan și cu ouă, și începem să amestecăm bine, bine, până formăm o cremă, practic. Nu ne oprim, ca să nu se coaguleze ouăle. Dacă făceam asta pe foc, se găteau ouăle și nu ne dorim asta. Ele nu sunt niște ouă crude acum, ci se formează o cremă, nu se coagulează. Uitați cât de cremoase au devenit, de la fără smântână, fără absolut nimic, doar apa de la paste. Ou puteți folosi și doar gălbenuș, pentru a deveni mult mai galbene, astfel vor avea impresia de paste făcute în casă.”

Această rețetă de spaghete carbonara este una autentică, datorită faptului că vom lăsa deoparte smântâna și ne vom axa doar pe spaghete, ou, bacon și parmezan. Cu toate acestea, pentru a avea o rețetă exact ca cea din restaurant, nu trebuie să uităm de momentul în care vom lua spaghetele de pe foc, pentru a le adăuga mixul de parmezan cu ou. Datorită acestui secret, spaghetele carbonara vor ieși cu adevărat gustoase și mai mult decât cremoase!

“Sunt gata! Dacă doriți le puteți gusta să vedeți dacă mai au nevoie de sare sau de piper. Iar acum vom monta pastele carbonara. Adăugăm și cubulețele de bacon. Cea mai simplă rețetă, dar foarte gustoasă de carbonara, exact cum o găsiți și în marele restaurant. Aceasta este varianta mea de paste carbonara. Sper că v-a plăcut rețeta și o veți încerca și dumneavoastră!”

Spaghetele carbonara  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

Citeste si: Ce se mănâncă de Rusalii. Care sunt tradițiile culinare



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies