Cum să îl uiți după o despărțire

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire

Află din rândurile următoare cum poți trece mai ușor peste o despărțire și ce trebuie să faci ca să îl uiți.

Momentul despărțirii este unul greu în fiecare cuplu, indiferent de timpul pe care cei doi parteneri l-au petrecut împreună. Atunci când vorbim despre relații de durată, în care s-au investit multe sentimente, acest moment este cu atât mai greu. Ajunși în astfel de situații, tot ce ne dorim este să uităm persoana care până de curând a însemnat totul pentru noi. Ei bine, este important de precizat încă de la început că acest proces poate fi unul lung și îndelungat și este extrem de important să accepți toată această perioadă în care poate că o să te gândești la

el fără să vrei. Cu toate acestea, există anumiți pași pe care trebuie să îi parcurgi astfel încât să te asiguri că procesul respectiv este unul ușor și că în cele din urmă vei reuși cu adevărat să treci mai ușor peste o despărțire și să îl uiți. Descoperă din rândurile următoare care sunt pașii respectivi.

Acceptă separare și înfruntă realitatea

Citește și: Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024. 5 sfaturi de la psihologi

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Drumul către eliberare și înțelegere. Ghid practic pentru un divorț pașnic

Oricât de greu ar fi să accepți faptul că relația voastră a ajuns la sfârșit, acest pas este extrem de important în procesul de vindecare.

Astfel, este esențial să nu negi sfârșitul relației tale, ci din contră, să conștientizezi că lucrurile dintre voi doi s-au terminat, iar acum este momentul ca fiecare să meargă pe propriul drum. În felul acesta nu mai pierzi timp inutil și în cele din urmă vei ajunge să îl uiți. Doar atunci când vei accepta cu adevărat separarea te vei elibera de toate gândurile, fie ele pozitive sau negative, despre el.

Dă frâu liber sentimentelor

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Imediat după despărțire, în sufletul fiecăruia dintre noi este un mixt de sentimente, de la tristețe, furie, speranță, dar și multe alte emoții amestecate. În astfel de situații, mulți oameni au tendința de a-și anihila sentimentele și nu își dau voie să se exprime liber.

Acest lucru este total greșit. De aceea, pentru a ajunge să uiți persoana respectivă, trebuie ca mai întâi să te eliberezi pe tine și să îți dai voie să te exteriorizezi, să simți toate acele emoții negative, pentru ca ulterior să le lași să plece. Acum poți să plângi și te poți enerva, dar nu uita că după ce vei face acest lucru, starea ta emoțională se va îmbunătăți.

Încearcă să nu dai vina pe el

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire[Sursa foto: freepik]

Atunci când ajungi în situația în care să te desparți de partenerul de viață, ai adesea tendința de a da vina pe el pentru neplăcerile create. Este util să nu încerci să dai vina pe fostul tău, ci să accepți lucrurile așa cum sunt ele, fără să cauți un vinovat.

Acest lucru nu face decât să împiedice procesul de uitare, iar apoi o să ajungi să te gândești din nou la asta.

Oprește imediat orice contact cu el

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire[Sursa foto: freepik]

Persoanele care traversează o despărțire dureroasă și suferă în urma acestei separări, trebuie să înțeleagă că încercarea de a menține o relație amicală cu fostul partener nu va face decât să vă înrăutățească starea emoțională. Automat te vei gândi la el, iar acest lucru va încetini procesul de uitare și de acceptare. De aceea, este important să stopezi orice contact cu el, să îl ștergi de pe rețelele de socializare și să îi blochezi numărul de telefon.

Eliminați amintirile comune

Cum să îl uiți după o despărțire
Cum să îl uiți după o despărțire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Probabil că ai anumite lucruri pe care le asociezi cu experiențele trăite alături de el sau care te fac imediat să te gândești la el atunci când le vezi. Cel mai bine ar fi să scapi de lucrurile respective, cel puțin pentru o perioadă, până când ești complet vindecată. Dacă ai cadouri de la el, fie poți să i le înapoiezi sau să le pui într-o cutie, astfel încât să nu îți mai provoace suferință. De asemenea, evită pentru o perioadă locurile în care obișnuiați să mergeți la întâlnire.

Astfel, vei putea să treci peste, să îl uiți și să îți construiești un nou viitor alături de o altă persoană.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Când iubirea se stinge. 4 semne evidente că căsnicia ta a ajuns la capătul drumului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies