Cum să împrospătezi o saltea

cum sa improspatezi o saltea
Cum să împrospătezi o saltea

In ciuda faptului că poate salteaua este destul de ignorată și nu este curățată în mod frecvent, aflați că aceasta ar trebui să fie curățată cu atenție. Insă știați cum o puteți împrospăta?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți mai exact să vă împrospătați salteaua de pat.

 

De ce se curăță salteaua

In ciuda faptului că poate există nenumărate persoane care nu obișnuiesc să curețe saltelele în mod frecvent, se pare că aceasta poate adăposti praf, piele moartă, resturi și bacterii, iar acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este extrem de important ca acestea să fie curățate în mod regulat, în special dacă suferiți în plus și de alergii sau aveți animale de companie.

În momentul în care alegeți să dormiți pe o saltea murdară, nu veți face nimic altceva decât să agravat semnele de alergie pe care le resimțiți, dar chiar și astmul. În egală măsură, praful poate îngreuna respirația și înfunda chiar căile respiratorii. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vă curățați salteaua și există chiar și câteva modalități destul de simple pe care le puteți pune în practică.

Citește și: Cum să curățați o perie în mod corect

spray de improspatare saltele
Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum se curăță o saltea

Pasul 1: Dezbracă patul și spală lenjeria

Un prim lucru pe care ar trebui să faceți în momentul în care vă doriți să curățați salteaua, este să dezbrăcați patul și să spălați lenjeria. Se recomandă să scoateți cearșafurile, pădurile, cuvertura, fețele de pernă dar și pernele, să le spălați pe toate și dacă este posibil chiar să le uscați la soare în aer liber, pentru că soarele este o modalitate excelentă de a ucide bacteriile în mod natural.

Puteți chiar agăța pernele pe o sârmă de rufe pentru a obține atât aer curat cât și soare.

spray pentru curatare saltele
Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]

Pasul 2: Întindeți-le la soare

Așa cum am menționat anterior, deși reprezintă un pas opțional se recomandă foarte mult de către specialiști, dat fiind faptul că soarele este cel mai bun pentru a îndepărta petele, bacteriile, mucegaiul și orice altă umiditate existentă în acestea.

Acesta este un motiv în plus pentru care se recomandă de asemenea ca după ce îmbrăcați tot patul cu așternuturile curate, să deschideți ferestrele pentru ca lumina soarelui și aerul proaspăt să pătrundă în toată camera.

Pasul 3: Stropiți salteaua cu bicarbonat de sodiu

Deși poate că nu ați apelat la acest truc până în prezent, aflați că bicarbonatul de sodiu  este un excelent agent de curățare natural, care poate elimina mirosurile, iar în același timp poate dizolva murdăria și albit salteaua.

Tot ce trebuie să faceți este să presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toată salteaua, pentru ca ulterior să îl lăsați să acționeze cât mai mult cu putință. Puteți face acest lucru dimineața și să lăsați să acționeze pe întreaga durată a zilei. Acesta va absorbi umiditatea și va îndepărta și bacteriile.

Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]

Pasul 4: Aspirați salteaua

Un alt lucru care se recomandă să faceți este să aspirați salteaua, pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu de pe aceasta.

Se recomandă să aspirați și să nu utilizați o altă modalitate pentru a-l îndepărta, pentru că aspirarea va ajuta la scoaterea prafului, a celulelor moarte ale pielii, acarienilor de praf, dar și a altor resturi rămase în saltea.

cum sa cureti bine o saltea
Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]

Pasul 5: Îndepărtați petele cu un spray de curățare special pentru saltele

Bineînțeles că odată ce ați ajuns la acest pas, ar trebui ca acum să nu mai existe foarte multe pete rămase pe saltea, însă cu toate acestea dacă totuși există încă pete pe saltea, se recomandă să utilizați un spray de curățare special pentru saltele, aplicat la fața locului, pentru a le putea îndepărta, și totodată pentru a evita pulverizarea de toxine în saltea.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Tot ce trebuie să faceți pentru a putea prepara chiar acasă acest spray natural pentru curățare de saltele este să adăugați într-o sticlă cu pulverizator o cană de apă, 1/4 de cană de săpun, 2 linguri de glicerină vegetală și 10 picături de ulei esențial de lămâie, ingrediente care se vor agita foarte bine. Imediat apoi, trebuie să pulverizați cu generozitate acest spray pe petele respective, să frecați apoi în loc cu o cârpă curată ci să-l lăsați să acționeze timp de aproximativ 10 minute, iar apoi să ștergeți tot cu o cârpă. În cazul în care pata este destul de încăpățânată și tot nu iese, puteți repeta procesul. Așa cum am procedat și în cazul bicarbonatului de sodiu, în momentul în care ați trecut prin toți pașii pentru aplicarea spray-ului special de îndepărtare de pete pentru saltele, este nevoie să aspirați din nou salteaua, pentru a vă asigura că eliminați orice resturi de pe saltea.

cum se spala o saltea
Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]

Pasul 6: Împrospătați salteaua cu un spray natural pulverizat

Bineînțeles că după întregul proces prin care a trecut salteaua, este nevoie ca aceasta să fie și împrospătată și puteți face acest lucru pregătind chiar acasă un spray natural pe care îl pulverizați apoi pe saltea. Acest spray este realizat din uleiuri esențiale care pot ajuta la dezodorizare, purificare și curățare și se recomandă să fie utilizat pentru a împrospăta salteaua în procesul de curățare, ca mirosul să se mențină frumos.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați într-o sticlă cu pulverizator 5 picături de ulei esențial de lămâie, 5 picături de ulei esențial de brad, 3 picături de ulei esențial de portocale și 3 picături de ulei esențial de coriandru. Este nevoie să adăugați în acest amestec și hamamelis, însă în cazul în care nu găsiți puteți utiliza o altă rețetă. Agitați bine ingredientele din sticla cu pulverizator si aplicați pe saltea, lăsați apoi să se usuce la aer.

Pasul 7: Puneți lenjeria înapoi pe saltea

Nu în ultimul rând, am ajuns și la ultimul pas din curățarea saltelei, iar tot ce ne-a rămas de făcut este să așezăm înapoi lenjeria pe aceasta. Se recomandă să utilizați un protector de saltea sau un cearșaf de pat, care vă poate ajuta să păstrați salteaua mai curată, împotriva vărsărilor și prafului. Dacă mai doriți, după aceea ați așezat lenjeria, mai puteți pulveriza patul cu un spray special de lenjerie sau de cameră pentru a avea un parfum proaspăt.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Cum să împrospătezi o saltea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să curățați o perie în mod corect

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies