Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului

Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului
Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului

Află din rândurile următoare cum să îți îngrijești în mod corect părul atunci când este aspru.

Podoaba capilară este extrem de importantă pentru doamnele și domnișoarele care își doresc să aibă în permanență un păr sănătos și frumos. De aceea, atunci când ne confruntăm cu diferite probleme ale acestuia, automat avem nevoie de soluții care să ne ajute. Din fericire, indiferent de problema pe care o are părul nostru, există anumite produse și sfaturi care să ne sară în ajutor.

Una dintre problemele cu care se confruntă o parte dintre femei atunci când vine vorba de podoaba capilară este asprimea părului.

Părul aspru fie este așa în mod genetic, fie noi nu îl îngrijim corespunzător și devine aspru. În ambele situații este foarte important să știm cum să îl îngrijim și ce trebuie să facem ca să aibă un aspect moale și sănătos.

Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului[Sursa foto: Freepik]

În cadrul unui video pe canalul său de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat a oferit sfaturi esențiale care să ne ajute să prevenim sau să tratăm asprimea părului.

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când ne confruntăm cu un păr aspru, trebuie să identificăm cauzele care duc la acest aspect și să ne gândim ce facem greșit cu părul nostru.

 „ Trebuie să folosești un tratament mai puternic și pe cât posibil să încetezi procesul prin care faci rău părului. Dacă nu oprești sursa, în timp, părul tău se va degrada tot mai mult.

Sunt unele cazuri în care chiar dacă investești foarte mult în tratamente, dacă procesele pe care le faci împotriva părului sunt foarte brutale, nu ai ce să faci .”, a spus specialistul în domeniu.

Utilizează un șampon hidratant

Cum să îngrijești corect părul aspru

Atunci când vorbim despre un păr aspru și rigid, hidratarea este esențială. Astfel, trebuie să folosim produse care să ne hidrateze părul în profunzime.

În acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim produse de îngrijire a părului fără sulfați, astfel fibra capilară rămâne mai protejată.  

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aceste produse sunt mai concentrate în ingrediente de îngrijire și lipsa sulfatului va face ca hidratarea ta naturală a părului să nu fie eliminată din firul de păr. Tocmai pentru că părul aspru pierde foarte ușor hidratarea, este nevoie în permanență să adaugi hidratare în părul tău .”, a

spus specialistul în domeniu.

Aplică produse intensive de îngrijire a părului  

Citește și: Cele mai bune metode de hidratare a părului pentru un aspect sănătos și strălucitor

Cum să îngrijești corect părul aspru
Cum să îngrijești corect părul aspru[Sursa foto: freepik]

Părul aspru are nevoie de o îngrijire amănunțită, iar de aceea se recomandă folosirea unor produse intensive. În acest caz, putem să apelăm la măști hrănitoare, măști pe bază de ulei, măști intense, care să-i ofere părului nostru îngrijirea de care are nevoie.

Aplicarea acestor produse se face doar pe lungimea părului, de la urechi în jos și se recomandă minim 5 minute de acțiune a produsului pe firul de păr.

 „ Asigură-te că părul primește o concentrație mare de ingrediente care să contracareze asprimea pe care o are .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.  

De asemenea, tot el recomandă produsele de tipul leave-in, care se aplică pe firul de păr fără să fie nevoie de spălarea lui și care oferă o hidratare mai puternică.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Evită utilizarea excesivă a căldurii

Cum să îngrijești corect părul aspru
Cum să îngrijești corect părul aspru[Sursa foto: freepik]

Ideal ar fi ca părul aspru să nu fie foarte coafat sau foarte mult prelucrat termic. Prelucrarea termică, în timp, mai ales dacă nu este făcută ca la carte, va duce la o asprime mai mare a firului de păr .”, a spus specialistul în domeniu.

Astfel, este foarte important, mai ales atunci când ne confruntăm cu un păr aspru, să îl lăsăm pe cât posibil să se usuce liber. De asemenea, în cazul în care trebuie să folosim aparate speciale pentru uscarea lui, este necesar să folosim și protecție termină și ulei special după coafare.

Protejează părul de factorii de mediu

Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului[Sursa foto: Freepik]

Există o serie de comportamente greșite pe care le facem zilnic și care au efect nociv asupra părului, accentuând senzația de asprime. Astfel, este foarte important să nu ne coafăm părul atunci când el este ud, să nu dormim cu părul ud și să evităm pe cât posibil să băgăm mâna în el.

De asemenea, specialistul în domeniu ne recomandă să limităm pe cât posibil folosirea fixativului, mai ales atunci când părul nostru este aspru. În schimb, putem să folosim produse fluide, care nu înăspresc și mai tare firul de păr.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfaturi pentru îngrijirea scalpului. Ghid complet pentru un păr sănătos și strălucitor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies