Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți

cum sa iti amenajezi casa
Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți

Amenajarea unei case este foarte importantă, mai ales dacă în viața ta sunt și copilași. Însă știai de ce trebuie să ții cont?

Află din rândurile următoare, care sunt trucurile de care ar trebui să ții cont, atunci când vrei să îți amenajezi casa pentru a se afla în concordanță cu stilul tău de viață, dar și cu activitatea celor mici.

 

Fundamentele mobilierului flexibil

Mobila pe care o alegi ar trebui să fie practică, rezistentă și adaptabilă, să se potrivească perfect cu nevoile tale și cu stilul tău de viață.

Mobila modulară este o alegere excelentă pentru familiile care cresc, deoarece poți rearanja secțiunile pentru a se adapta spațiului tău. De exemplu, poți transforma canapeaua într-un pat confortabil, sau poți schimba forma ei prin mutarea secțiunilor. Iar când vine vorba de depozitare, niciodată nu poți avea prea mult. Gândește-te la soluții inteligente, cum ar fi rafturi ascunse pentru pături sau sertare sub pat. De asemenea, materialul mobilierului este esențial. Dacă ai copii, optează pentru piese ușor de curățat, cum ar fi scaunele cu huse detașabile și suprafețele care pot fi șterse rapid cu o cârpă umedă.

Citește și: 6 modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta

Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: 6 hobby-uri de care să te bucuri după vârsta de 30 de ani

Opțiuni de podele durabile și elegante

Joaca nu se limitează la interior, și chiar dacă ai o regulă de „fără pantofi”, podelele tale pot avea de suferit. Fie că e vorba de nisip sau noroi adus din grădină, poate fi o provocare să le menții în stare bună. Apoi sunt inevitabilele accidente, mai ales când ai copii mici. Podelele tale dau tonul întregului spațiu, așa că ar trebui să fie atât practice, cât și elegante.

Alege stiluri care arată bine și sunt potrivite pentru copii, cum ar fi plăcile de vinil de lux, care sunt rezistente și ușor de curățat. Un covor rezistent la pete este, de asemenea, o opțiune grozavă. Covoarele pot adăuga un strop de culoare în încăpere, poți folosi un model vesel pentru a delimita zona de joacă sau tonuri neutre pentru a lega designul camerei. Indiferent de ce alegi, asigură-te că totul este ușor de întreținut.

amenajare casa adulti
Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți[Sursa foto: freepik]

Strategii creative pentru o viață fără dezordine

Copiii învață prin joacă, dar jucăriile pot aduna rapid o mulțime de lucruri, de la blocuri mici la plușuri și cărți. Soluțiile de depozitare potrivite te pot ajuta să menții un spațiu organizat, unde fiecare obiect are locul lui. Când toate au un loc unde să se întoarcă, e mult mai ușor să strângi, iar copiii te pot ajuta să pună lucrurile la loc după ce se termină joaca.

Depozitarea ideală depinde de vârsta copiilor și de dimensiunea camerei. Spațiile mici pot beneficia de depozitare verticală, cu sertare sau rafturi înalte, în timp ce camerele mai mari pot profita de dulapuri încorporate, perfecte pentru a păstra jocuri de societate, costume, păpuși și alte jucării.

idei de amenajare casa
Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Echilibrarea siguranței cu rafinamentul

Asigurarea siguranței bebelușilor și a copiilor mici poate fi o adevărată provocare, mai ales când încep să târască și să urce. Este esențial să prioritizezi siguranța, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la stil. Iată câteva sugestii utile: fixează mobilierul pentru a preveni accidentele, organizează cablurile electrice pentru a le ține departe de micuți și alege jaluzelele și draperiile cu mecanisme fără fir sau cu dispozitive de siguranță pentru a evita riscurile de sufocare. Folosește soluții semipermanente pentru protecție și ia în considerare măsurile temporare, cum ar fi porțile de siguranță, capacele de priză și barele de protecție de colț, care pot fi îndepărtate pe măsură ce copilul crește și devine mai conștient de pericole.

amenajare casa
Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți[Sursa foto: freepik]

Crearea de zone pentru joacă, muncă și relaxare

Living-ul cu plan deschis oferă multe avantaje, inclusiv un spațiu vast și aerisit. Pentru părinți, acest tip de aranjament înseamnă că poți supraveghea ușor copiii și să vezi ce fac. Deși un spațiu deschis are multe beneficii, crearea de zone distincte poate fi utilă pentru a organiza activitățile. De exemplu, poți separa zonele pentru muncă, joacă și relaxare. Dacă ai două zone de locuit, poți dedica una pentru copii și cealaltă pentru adulți. Alternativ, poți împărți spațiul folosind aranjamente strategice de mobilier sau separatoare de camere. Chiar dacă nu poți muta mobilierul, poți delimita zonele în funcție de utilizare, de exemplu, păstrând masa din bucătărie pentru mese și dedicând un birou pentru colorat, desen și meșteșuguri.

amenajare casa cu copii
Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

6 hobby-uri de care să te bucuri după vârsta de 30 de ani

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies