6 modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta

amenajare curte exterioara
6 Modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta

Deși poate nu acordăm atât de multă atenție spațiului exterior, acesta ne poate oferi mai multă relaxare. Însă știai cum îl poți amenaja?

Află din rândurile următoare, care sunt doar câteva aspecte pe care le poți pune în aplicare, astfel încât curtea ta exterioară să arate extrem de bine, în acest an.

 

Construiește o terasă liniștită

Transformă-ți spațiul exterior într-un loc mai primitor construind o terasă. Aici vei dori să petreci timp făcând tot ce îți place, de la relaxarea sub soare la citit sau stat la povești cu prietenii.

Nu trebuie să te stresezi prea mult pentru a crea terasa perfectă. Poți alege pardoseli compozite care îți oferă plăci durabile, rezistente și ușor de întreținut, care vor rezista în timp.

Incorporează o potecă fermecătoare de piatră

Căile de piatră pot aduce un farmec aparte grădinii tale și nu necesită un buget mare. Poți lega diferite zone ale curții tale cu ajutorul unor poteci de piatră care să te ducă până la casă.

Printre cele mai bune materiale pentru astfel de alei se numără cărămizile și pietrele. Este important să alegi un stil de piatră care să se potrivească cu arhitectura casei tale, asigurându-te că atât culoarea, cât și textura se armonizează cu designul general. De asemenea, nu uita să optezi pentru un material cu suficientă textură pentru a preveni alunecările pe vreme rea. Adăugarea unei cărări de piatră va transforma plimbările prin curte într-o experiență și mai plăcută.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: 6 plante care nu au nevoie de lumină. Iată de ce ai nevoie pentru camerele întunecoase

cum sa iti decorezi curtea in 2024
6 Modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii

Îmbrățișează florile luxuriante și colorate

Nimic nu adaugă mai multă magie unui spațiu exterior decât o mulțime de flori colorate. Acestea pot transforma locul într-un colț primitor și plin de viață, cu nuanțele lor vibrante. Le poți planta în ghivece sau în cutii de lemn pentru a decora curtea și a face zonele de relaxare și mai confortabile. Florile bogate aduc viață spațiului, mai ales în sezonul de primăvară și vară.

Tot ce trebuie să faci este să alegi cu grijă plantele. De exemplu, pentru un stil rustic, poți opta pentru flori în nuanțe de albastru, alb sau roz.

Ia în considerare un colț de grădină comestibil

Gândește-te la roșii, salată verde, rozmarin și tot felul de ierburi proaspete. Nu va mai fi nevoie să cumperi anumite ingrediente din supermarket, când le poți culege direct din grădina ta comestibilă.

Începe prin a alege colțul cel mai însorit al curții. Creează zone protejate pentru a te asigura că plantele tale vor crește sănătoase și viguroase. Nu te limita doar la legume și ierburi. Poți adăuga și arbuști fructiferi și pomi, așezându-i strategic printre celelalte plante comestibile pentru a aduce un plus de savoare grădinii tale.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

decor curte
6 Modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta[Sursa foto: freepik]

Cumpără și instalează un hamac relaxant

Poate ai deja tot ce îți trebuie pentru un spațiu exterior ideal, dar ai putea să nu realizezi ce diferență uriașă poate face un hamac bun. Un hamac te va face să simți că ești într-o vacanță tropicală, fără să pleci de acasă. Un hamac în grădină poate deveni colțul tău de relaxare perfect în primăvară și vară. Ai la dispoziție o varietate de hamace din care să alegi, de la cele din bumbac, care sunt moi și confortabile, la cele din poliester, rezistente și durabile. Poți opta pentru un hamac cu suport, unul pliabil portabil sau chiar un balansoar. Hamacele aduc mereu un plus de liniște și eleganță în orice spațiu.

Asigură un pic de confidențialitate

Să te relaxezi afară nu trebuie să însemne să-ți sacrifici intimitatea. Un colț retras este exact ce îți trebuie, mai ales dacă trăiești într-o zonă urbană. Poți să-ți creezi mai multă intimitate în spațiul tău exterior ridicând un perete sau adăugând plante suspendate care să transforme zonele monotone. Acest lucru nu doar că îți va proteja intimitatea, dar va și înfrumuseța spațiul. Poți instala un simplu separator pentru a te feri de privirile curioase.

decor curte casa
6 Modalități pentru a-ți amenaja curtea în 2024. Cum să creezi mai mult spatiu pentru tine și familia ta[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies