6 plante care nu au nevoie de lumină. Iată de ce ai nevoie pentru camerele întunecoase

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.

Iată plantele de care ai nevoie pentru locuința ta și care nu au nevoie aproape deloc de lumină.

Multe persoane iubesc plantele de apartament, însă uneori întreținerea lor este costisitoare, mai ales atunci când anumite plante au nevoie să fie îngrijite într-un anumit mod. Dacă îți place natura, însă nu poți să te ocupi de fiecare dată de plantele tale, mai ales atunci când pleci de acasă și nu ești sigur că au lumina potrivită, atunci cu siguranță trebuie să știi de plantele care nu au nevoie aproape deloc de lumina soarelui și nici nu trebuie să faci ceva special pentru a avea grijă de ele.

Bambus norocos

Citește și: Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași. Iată cum trebuie menținute pentru a fi mereu verzi

Una din plantele de care vă puteți bucura în locuința voastră este bambusul norocos, a cărei tulpini seamănă cu bastonul unei plante de bambus, de aici vine și numele.

Bambusul norocos este excelent pentru o casă care nu primește o lumină puternică, iar cel mai bine este atunci când lumina este scăzută și indirectă. Dacă doriți să cultivați chiar voi acasă o astfel de plantă, asigurați-vă că este ușor umedă atunci când o introduceți în pământ și nu lăsați solul să se usuce prea mult.

Planta păianjen

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Planta păianjen este cunoscută pentru cât de rezistentă este la lumină slabă. Versiunea verde și solidă a acestei plante va prospera de fiecare dată atunci când nu are lumină, iar versiunea pestriță are nevoie de o lumină medie. Această plantă este perfectă pentru apartament, mai ales că este și un excelent purificator de aer.

Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia) 

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Acest tip de plantă este o alegere excelentă dacă trebuie să adăugați puțin verde în casa voastră. Este foarte rezistentă și aproape imposibil ca ea să se usuce. În momentul în care alegeți o astfel de planta, trebuie să știți că aveți nevoie și de spațiu de depozitare, deoarece crește destul de înaltă, însă punctul ei forte este că poate să supraviețuiască în locuri foarte întunecate și cu lumină slabă.

Este folosită adesea și pentru decor în diferite instituții, deoarece este rezistentă în locurile în care lumină artificială este una puternică.

Feriga cangur

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Feriga cangur are frunze cu volane care pot adăuga o textură delicată colecției tale de plante pentru apartament. Ferigile se referă la formele frunzelor de pe plantă, care unele sunt pline, în timp ce frunzele ajunse la maturitate au anumite adâncituri.

Este foarte ușor de cultivat, necesită puțină atenție și crește cel mai repede în condiții de umiditate ridicată. Astfel, este o plantă excelentă pe care o poți pune în baia apartamentului tău, oferindu-ți un colț de natură chiar la tine acasă.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Palmier Areca

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Palmierul Areca   că este o plantă purificatoare de aer, excelentă pentru acționa și ca umidificator pentru spațiul tău interior. Această plantă va adăuga o senzație tropicală în locuința ta și este unul dintre cei mai ușor de cultivat palmieri în interior. Când ajung la maturitate, acesta te poate bucura cu flori mici și galbene, oferind o notă exotică.

Crinul păcii

6 plante care nu au nevoie de lumină.
6 plante care nu au nevoie de lumină.[Sursa foto: freepik]

Crinul păcii are flori albe și înalte care înfloresc pe tot parcursul anului și sunt originare din regiunile tropicale ale Americii și Asiei de sud-est. Acesta are nevoie de lumină scăzută atunci când este adus în locuință și produce flori atunci când are puțină lumină naturală. Crinul păcii arată excelent într-o jardinieră de podea, iar florile lui vor bucura de fiecare dată. Faptul că veți avea mereu flori în casă, indiferent de anotimp, vă va da o stare minunată, astfel că este o plantă excelentă pe care trebuie s-o aveți în colecția voastră. Acestea sunt doar câteva plante pe care le puteți avea în apartamentul vostru, fără să vă fie teamă că aveți nevoie de surse puternice de lumină naturală sau de diverse metode sofisticate pentru a le putea îngriji.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce plante trebuie să aibă fiecare femeie în casă, pentru a se feri de radiații. Locurile unde trebuie așezate pentru un efect puternic

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies