Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași. Iată cum trebuie menținute pentru a fi mereu verzi

Metodele naturale prin care poți avea grijă de plantele de apartament
Metodele naturale prin care poți avea grijă de plantele de apartament

Iată metodele prin care poți avea grijă de plantele tale de apartament. Păstrează-le mereu verzi și frumoase și bucură-te de ele.

Multe persoane iubesc să aibă mereu un apartament verde, ca atunci când se află într-un colț de natură, iar acest lucru este foarte ușor de obținut cu ajutorul unor plante pe care le punem în locuință. De cele mai multe ori, optăm pentru plante care își păstrează verdeața pe întreg parcursul anului, fiind mereu strălucitoare și oferind vizual un aspect plăcut, uneori fără să aibă nevoie de prea multă apă și lumină, dar chiar și așa, și acestea se pot îmbolnăvi și ajungem să obținem o plantă uscată și galbenă, în detrimentul uneia sănătoase și pline de viață.

Acest lucru este valabil și pentru plantele care fac flori sezoniere, iar îngrijirea lor te poate ajuta să le ai în casă pe o lungă perioadă.

Spray pe bază de lapte

Citește și: Cum să faci sare din ierburi. Păstrează ierburile preferate proaspete cât mai mult timp!

Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași
Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plante care înfloresc toată vara. Bucură-te de prospețimea lor întreg sezonul!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dacă iubiți să aveți grijă de plantele voastre și căutați de fiecare dată soluții pentru ca ele să rămână sănătoase și verzi, trebuie să știi că poți să faci acest lucru chiar la tine acasă, din câteva ingrediente, care să te ajute să le păstreze mereu sănătoase, fără să te folosești de substanțe chimice. Poți opta pentru o soluție pe bază de lapte, dintr-un amestec de lapte și apă, pe care îl veți pune într-o sticlă cu pulverizator sau chiar într-una normală.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați cele două lichide în cantități egale și să vă dați plantele cu acest amestec. Laptele vă va ajuta ca plantele să crească, să prevină putregaiul final și poate acționa chiar și ca un pesticid natural. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați în niciun fel, iar acum aveți o soluție foarte ușor de realizat, care să vă bucure ghivecele cu flori.

Bicarbonat de sodiu

Metodele naturale prin care poți avea grijă de plantele de apartament
Metodele naturale prin care poți avea grijă de plantele de apartament[Sursa foto: freepik]

Știm cu toții că bicarbonatul de sodiu este bun pentru o mulțime de lucruri, însă nu v-ați gândit niciodată că acesta vă poate ajuta și cu plantele voastre. Biarbonatul de sodiu este la îndemâna oricui, iar tot ce trebuie să faceți este să presărați o lingură de bicarbonat de sodiu  în îngrășământ și să urmăriți vizibil îmbunătățirea plantei.

Drojdie cu apă

Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași
Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Drojdia are multe beneficii atât pentru plantele din interior, cât și pentru cele din exterior, însă trebuie să o utilizați cu grijă.

Dacă doriți să păstrați o plată interioară sănătoasă, tot ce trebuie să faceți este să amestecați o bucată de drojdie într-un bol de apă și să amestecați bine până se omogenizează, apoi să utilizați pentru a uda planta. De asemenea, drojdia poate fi utilizată și pentru a controla dăunătorii plantelor, mai ales melcii subțiri care distrug grădinele.

Apă de coajă de cartofi

Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași
Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași[Sursa foto: freepik]

O soluție pe care o puteți realiza chiar la voi acasă este apa de coajă de cartofi, iar tot ce trebuie să faceți este să luați niște cartofi și să începeți să-i curățați, să tăiați cojile în bucăți mici, pe care le veți pune într-un castron cu apă și le lăsați la înmuiat timp de două zile. Ulterior, scoateți cojile de cartofi  și păstrați apa cu care să udați plantele, iar acestea vor fi vizibil mai sănătoase și strălucitoare. Iată câteva idei cum poți să-ți păstrezi plantele de apartament în perfectă stare, fără să te întristezi în momentul în care observi că ceva se întâmplă cu ele. Acestea reprezintă câteva metode sănătoase și ușoare, cu ingrediente la îndemână, prin care să-ți ajuți toate plantele preferate și să te bucuri în continuare de colțul verde al apartamentului tău, fără prea mult efort. 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

7 sfaturi pentru a crea cea mai bună configurație pentru biroul de acasă pentru a maximiza productivitatea

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Probleme în sarcină pentru Geta Sterp. Sora lui Culiță Sterp a ajuns la capătul puterilor: „Am o problemă foarte gravă”

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies